Öster/centralt - Norrköping


Vikbolandsgatan 1


Såld

Vikbolandsgatan 1

Öster/centralt

Charmig och central tvåa med balkong

Här bor du högt upp i huset (våning 3 & hiss finns) utan insyn, med en härlig balkong och med utsikt mot Östra promenaden. Öppen och luftig planlösning skapar sociala ytor samt flera stora ljusinsläpp. Lättmöblerad lägenhet där du enkelt får plats med mat- och soffgrupp samt rejäl säng i sovrummet. I sovrummet ligger ett äldre och charmigt trägolv samt flera garderober (1 inbyggd garderob och 2 fristående). Goda kommunikationer med närhet till spårvagn och busshållplats.

Fakta

Adress:
Vikbolandsgatan 1
Område:
Öster/centralt, Norrköping
Kommun:
Norrköping
Församling:
Norrköpings S:t Olof
Lägenhetsnummer:
315  /  1303
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
2.886%
Byggnadsår:
1935 1989-1990
Fönster:
3-glas
Badrum:
1 st
Balkong:
Balkong
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Bredband och TV och telefoni via fiber men inget ingår i månadsavgiften. Var och en tecknar avtal med Telenor för bredband och TV. Kabel - TV finns men varje bostadsrättsinnehavare måste teckna eget avtal med Telenor.
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Överlåtelseavgift:
300
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
33.3%

Energideklaration

Utförd
2018-04-10
E
127 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 1 person
6 000 kr/år
1 200 kr/år
7 200 kr/år
Enligt säljarens uppgifter

Förening

Östra BRF
725000-4525
Ja

Om föreningen

Föreningens namn: Brf Östra Bostadsrättsföreningen

Org.nr: 725000-4525

Antal lägenheter: 30 st

Antal lokaler: 2 st

Föreningen äger hela fastigheten Axet 1 i Norrköpings kommun. På fastigheten finns 1 byggnad med 30 st lägenheter och 2 st lokaler. Byggnaden uppfördes 1935 och totalrenoverades 1989-1990, då utfördes bland annat stambyte samt badrumsrenoveringar, installerade 3 glas fönster och renoverade yttertaket. Då upprättades en ny ekonomisk plan eftersom husets torkvindar ersattes av 4 st tillkommande lägenheter. På tomten uppställdes också en mindre förrådsbyggnad som nyttjas till cykel och redskapsbod. Fastighetens adresser är Vikbolandsgatan 1 och Östra Promenaden 33. Byggnadens bostadsytor är totalt 1901 kvm och lokalytor om totalt 143 kvm. Alla lägenheter är upplåtna med bostadsrätt. Fördelningen är följande: 5 st 1 rok, 20 st 2 rok, 5 st 3 rok. En lokal är upplåten med bostadsrätt och en lokal med hyresrätt.

Föreningen har även bytt till nya säkerhetsdörrar.

2012 gjorde föreningen även en relining av stammarna.

I källaren finns cykelförråd samt tvättstuga med torkrum samt stryk/mangelrum. På gården finns ytterligare ett cykelförråd samt sopförråd.

Föreningen accepterar ej juridisk person som medlem.

Beskrivning

Hall 

Ljus och välkomnande hall med förvaringsmöjligheter och avlastningsytor. Väggarna är vitmålade och golvet består av grått klinker.

Kök 

Stilrent kök med ljusa skåpsluckor och beige kakel ovanför arbetsytorna. Golvet består av grått klinker och väggarna är vitmålade. I köken finns en bardisk som kan användas som arbetsyta eller matplats.
Den maskinella utrustningen består av spis i form av induktionshäll, fläkt, kyl och frys (2020), ugn i rostfritt, samt diskmaskin. Dubbeldörr mot balkongen som skapar utekänsla i köket. 

Balkong

Trevlig balkong i nordvästläge med plats för elgrill och liten loungegrupp, balkongen bjuder på gröna vyer från omgivningens pampiga träd. Skyddande plåttak går ut över balkongen.

Vardagsrum 

Öppet och ljust vardagsrum med sociala ytor. Golvet består av parkett i ek och väggarna är vitmålade. Burspråk med fönster som bjuder på utsikt mot promenadens gröna trädkronor, platts för matbord. Bardisken från köket utgör en trevlig detalj även i vardagsrummet.

Sovrum 

Mysigt sovrum med bra förvaringsmöjligheter, inbyggda garderober och rum in till förråd/klädkammare. Golvet består av lackat trä i orginal, väggarna är vitmålade. 

Badrum

Det helkaklade badrummet är väl tilltaget, handfat i kommod, wc, golvvärme, handdukstork och bubbelbad med duschvägg.
Klinkergolv i brun ton och beige kakel på väggarna. Badrummet är utrustat med fläkt.

Planritning

Alexander Solmell
Kontorsägare/Fastighetsmäklare
070-698 47 10