Såld Vackert parhus från 1918 i lugna och lummiga Röda stan!
Kommande försäljning
Besiktigat

Bergslagsgatan 50

Vackert parhus från 1918 i lugna och lummiga Röda stan!

I centrala Norrköping finner ni detta pampig parhus från 1918. Huset är beläget i röda stan med lummiga trädgårdar och röda hus med vita knutar. Huset är i 2 plan med en delvis inredd källare och en råvind med mycket bra förvaringsmöjligheter. Entréplan med kök, matsal och vardagsrum samt övervåning med tre rum och badrum, källare med gillestuga, verkstad, tvättstuga och bastu/dusch. Tidstypiska detaljer som vackra plankgolv, högt i tak, spröjsade fönster och fina snickeridetaljer genomsyrar detta boende. Lummig och insynsskyddad trädgård med buskar, fruktträd och gräsmatta. Friggebod med plats för förvaring. Här kan man skapa sitt eget favoritboende efter tycke och smak. Missa inte chansen att förvärva detta fantastiska parhus med charm. Fastigheten är besiktigad och kommer säljas med en friskrivningsklausul pga dödsbo.

Fakta

Adress:
Bergslagsgatan 50
Kommun:
Norrköping
Fastighetsbeteckning:
LIMMAREN 10
Typ:
Parhus
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
Parhus i 2-plan med källare
Byggnadsår:
1918
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster:
2-glas kopplade
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Självdrag
Fasad:
Trä
Tak:
Tegelpannor
Stomme:
Trä
Plåtarb.:
Lackerad plåt
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Betongplatta
Eldstad:
Kakelugn

Ekonomi

Energideklaration

Driftkostnad

Beskrivning

ENTRÉPLAN

Hall: Tambur med originalträgolv samt målade väggar. Spröjsade fönster. Här finns plats för skor och ytterkläder. 

Vardagsrum: Luftigt vardagsrum med originalträgolv samt mönstrad tapet i röd ton. Spröjsade fönster åt två väderstreck. 

Matsal: Öppning mellan vardagsrum och matsal. Originalträgolv samt ljus tapet på väggarna. Spröjsat fönster åt söder. vacker kakelugn. 

Kök: Äldre kök med skåpsluckor i trä, bänkskiva i trä och mörkt klinker som stänkskydd. Köksutrustning i form av spis/ugn, diskmaskin, kyl och frys. Plats för matbord för 4 personer. Ett spröjsat fönster åt norr.

ÖVRE PLAN

Sovrum: Stort sovrum med originalträgolv och ljus tapet. Garderobsvägg med 4 garderober. Spröjsade fönster åt två håll. Vacker kakelugn i hörnet. 

Sovrum/Vardagsrum: Originalträgolv och ljus tapet på väggarna. Garderobsvägg med 4 garderober. Ett spröjsat fönster. 

Sovrum/Allrum: Originalträgolv och vit tapet på väggarna. Garderobslösning med två garderober och överskåp. Ett spröjsat fönster åt norr. 

Badrum: Äldre badrum med plastmatta och våtrumstapet i brun ton. Brunt porslin i form av wc, bidé och handfat. I övrigt spegelskåp och dusch med draperi. Ett fönster. 

KÄLLARPLAN

Gillestuga: Gillestuga med två källarfönster. Plastmatta och träbeklädda väggar. Här finns även två förråd samt fjärrvärmeväxlaren. 

Tvättstuga: Tvättstuga med en toppmatad tvättmaskin, dusch samt stor bastu för 6-8 personer. 

Verkstad/Förråd: Oinredd yta som varit verkstad tidigare. 

VINDEN

Vindsyta: Stor oinredd vindsyta. Perfekt som förråd. Fönster finns ej i dagsläget. 

Röda stan

Röda stan är ett unikt område med arkitektoniska och kulturhistoriska värden. I Röda stan finns vissa bestämmelser så som val av husfärg, detaljer på husen samt utomhusmiljöerna - detta för att bevara områdets karaktär och egenart. Som boende i Röda stan bor du i Norrköpings första "Trädgårdsstad" som kännetecknas av fruktträd, häckar, blomsterbuskar, perenner och grusgångar.

Bebyggelsen i Röda stan kom till under krisåren 1917-1918. Bostadsbristen var stor i Norrköping, men genom ekonomiskt bidrag från staten kunde fastighetskontoret besluta om byggande av husen på fastigheten som hade namnet Marielundsjorden. Som arkitekt valdes S E Lundqvist från Stockholm.

Husen finansierades således i grunden med statsbidrag och blev s.k. egnahemsbyggen. Norrköpings Stad gav också möjlighet till tecknande av egnahemslån. Detta var relativt nytt och en stor förmån för arbetarklassen, som på den tiden inte hade möjlighet att genom egna besparingar kunna skaffa sig ett eget hem.

I färdigt skick såldes sedan de 51 fastigheterna för en summa av mellan 10 000-16 000 kronor. Som referens kan nämnas att timförtjänsten för en yrkesarbetare vid den här tiden låg på cirka 1 krona.

Läs mer om Röda stan på www.rodastan.se

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Daniel Johansson
Ägare/Fastighetsmäklare