Properties & Partners TOTALRENOVERAD VILLA I CENTRALA SÖDERKÖPING MED VATTENLÄGE OCH SOL HELA DAGEN!

Pingränd 1

TOTALRENOVERAD VILLA I CENTRALA SÖDERKÖPING MED VATTENLÄGE OCH SOL HELA DAGEN!

Villa utöver det vanliga, så kan vi summera detta huset. Hela entréplan och övre plan i huset är totalrenoverat under 2022/2023. Exklusiva och smakfulla materialval i hela huset. Entréplan erbjuder en hall/trapphus med ca 6 meter i takhöjd, öppet vardagsrum med stort skjutbart fönsterparti, kök från Ballingslöv med stor köksö, tvättstuga med bra förvaring och golv i form av kalksten, gäst wc i anslutning till hallen samt ett sovrum/kontor. Vacker trätrappa leder upp till övre plan. Här finns två spegelvända sovrum, varav ett leder ut till stor balkong med kvällssol. Master bedroom med walk in closet och fransk balkong. Stort badrum med bastu och fri utsikt. Villan är utrustad med FTX-ventilation och fjärrvärme, vilket skapar ett behagligt inomhusklimat året runt. En nybyggd uteplats i slipad betong erbjuder perfekta ytor för utomhusaktiviteter. Carport och isolerat garage i anslutning till huset. Lummig tomt med utsikt mot vattendrag, inramad av stenmur. Stenkast från Göta Kanal och direkt närhet till centrala Söderköping!

Fakta

Adress:
Pingränd 1
Kommun:
Söderköping
Fastighetsbeteckning:
KVARNDAMMEN 3
Typ:
Villa
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
Friliggande 1 1/2 plans hus
Byggnadsår:
1964
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Mekanisk m. värmeåtervinning
Fasad:
Mexitegel
Tak:
Schingel
Stomme:
Betong
Plåtarb.:
Lackerad plåt
Bjälklag:
Betong
Grundläggning:
Betongplatta
Murstock:
Tegel
Eldstad:
Öppen spis med kassett (ej besiktigad)
TV- Internetutbud:
Fiber till tomtgräns, ej indraget.
Gästtoalett:
Ja

Ekonomi

Energideklaration

Driftkostnad

Beskrivning

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 2 097 000 kr
Mark, totalt värde: 1 005 000 kr ().
Summavärde: 3 102 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1964
Värdeår: 1964

Fornlämning


Akt: L2010:3508
Registrerat:

Interiör

ENTRÈPLAN:

Hall:
Kalkstensgolv som övergår i ekparkett och målade väggar. 6-meter i takhöjd. Avhängningsmöjligheter. Vacker trätrappa leder upp till övre plan. 

Gästwc:
Kalkstensgolv och kaklade väggar i vitt. Utrustat med toalett handfat och spegel.

Tvättstuga: 
Rymlig tvättstuga med kalkstensgolv och vitmålade väggar. Här finns tvättmaskin och torktumlare samt arbetsbänk med diskho. Gott om förvaring med flertalet garderober. 

Kök:
Kök från Ballingslöv i massiv ek. Ekparkett och målade väggar i ljus ton. Bänkskiva och stänkskydd white sky i komposit sten. Den maskinella utrustningen består av fläkt, induktionshäll, inbyggd ugn, inbyggd mikrovågsugn, alla från Husqvarna. Kyl och frys från Siemens med touch funktion. Stor köksö med inbyggda skåp och vinkyl, här finns även plats för barstolar. Ljusinsläpp från två väderstreck samt halvöppen planlösning mot vardagsrummet. 

Vardagsrum:
Ekparkett och ljust målade väggar. Härligt fönsterparti utmed långsidan av huset. Utgång till altan och trädgård via stort skjutbart fönsterparti. En känsla av att inne och utemiljön smälter samman. Vardagsrummet rymmer såväl matbord som soffgrupp. 

Uteplats:
Stor altan med slipat betonggolv, stödmur med stenblock samt insynsskydd via trästaket. Rymmer såväl lounchdel samt matplats. Här finns två ordentliga markiser att fälla ut vid behov.

Kontor/extra sovrum:
Ekparkett och ljust målade väggar. Ett fönster. 

ÖVRE PLAN

Sovrum 1:
Stort sovrum med ekparkett och målade väggar. Mycket bra förvaringsmöjligheter genom walk-in closet. Fransk balkong och utsikt mot vattendrag. 

Badrum:
Påkostat badrum med klinkergolv i grå ton samt kaklade väggar i vitt. Utrustat med vägghängd toalett, dusch, handfat, väggskåp och bastu. Smalt fönsterparti mot baksidan av huset. 

Sovrum 2:
Ekparkett och målade väggar. Förvaringsmöjligheter genom garderob och kattvind. Utgång till balkong. 

Balkong:
Stor balkong, delvis med trägolv. Kvällssol. 

Sovrum 3:
Ekparkett och målade väggar i blå ton. Kattvind och plats för garderob. 

KÄLLARPLAN 

Gillestuga: 
Parkettgolv och ljusa väggar. Källarfönster mot gaveln på huset. Öppen spis med kassett (ej besiktigad/sotad). 

Allrum: 
Stort rum som kan användas efter behov. Klinkergolv och ljusa väggar. Förvaring genom inbyggda garderober. 

Pannrum: 
Här finns fjärrvärmeväxlaren samt FTX-systemet. 

Badrum: 
Äldre tvättstuga med dusch och bastu (aggregatet fungerar ej). 

Förråd:
Två stora förråd med bra förvaringsmöjligheter. 

Garage/tomt

Isolerat garage i anslutning till huset samt carport framför garaget. 

Parkeringsplats på fastigheten för 2-3 bilar. 

Stor gräsmatta inramad av stenmur. Sandlåda. Buskar och träd mot granntomten. 

Söderköping

Söderköping är en gemytlig liten stad med medeltida anor. Staden bebos idag av ca 7 000 invånare och är i nutid kanske mest känd för Göta Kanal och dess slussar. Parallellt med Göta Kanal flyter den stilla Storån som bjuder skön avkoppling vid någon av de angränsande sittplatserna.

Stadskärnan har i stort sett bevarat medeltida gatunät och delar av staden har en äldre samlad småstadsarkitektur i trä. Under marken finns upp till tre meter tjocka lager med lämningar av medeltidsbebyggelsen. Två av Söderköpings sevärdheter är dess båda kyrkor, S:t Laurentii kyrka och Drothems kyrka, som båda är från slutet av 1200-talet. I staden finns medeltida källarstugor, det vill säga höga stenkällare med en trävåning över, bland annat Braskens tryckeri, Rådhuset (1777) och det intilliggande Blomqvistska huset (1857–1859).

Mitt i staden ligger Ramunderberget som med sina klippor lockar klättrare ifrån hela regionen. På berget finns även ett välbesökt utkikstorn.

Sommartid när kanalen är öppen myllrar Söderköping av liv. Både bofasta och turister vaknar till liv och umgås gärna på någon av stadens många säsongsöppna uteserveringar och caféer. Flera av dom är belägna i Söderköpings kanalhamn som är en hamnanläggning vars stenkaj kantas av hamnmagasin, butiker och restauranger

För den friluftsintresserade finns Ramunderbergets motionsanläggning, Söderköpings Golfklubb och Sankt Annas vackra skärgård inom ca 30 minuter med bil. Ett besök på Sankt Anna Portalen rekommenderas varmt. På https://www.sanktanna.com/ finns en mängd matnyttig information om vår vackra skärgård samt dess rörelser och aktiviteter.

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Pingränd 1

Välj en tid för visning nedan

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Pingränd 1

Ansvarig fastighetsmäklare

Daniel Johansson
Ägare/Fastighetsmäklare

Extra kontakt

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare