Såld RYMLIGT OCH LÄTTSKÖTT HÖRNLÄGE!

Boställsgatan 8

Hallberga

RYMLIGT OCH LÄTTSKÖTT HÖRNLÄGE!

Detta rymliga kedjehus från 60-talet har ett barnvänligt hörnläge och erbjuder ett bekvämt boende i ett plan. Den luftiga atmosfären bidrar till en behaglig känsla av rymd. Den insynsskyddade innergården som har västerläge erbjuder trädäck såväl med som utan tak. En skön plats för avkoppling i eftermiddags- och kvällssolen efter en stressig arbetsdag. Det stora vardagsrummet har vacker stavparkett på golvet och stora fönster mot gården, vilket skapar en ljus och inbjudande känsla. Huset erbjuder vidare 3-4 sovrum, vilket gör det lämpligt för både större och mindre familjer. Det moderna och välutrustade köket som är renoverat 2019 har snygga och funktionella stenskivor både på arbetsbänkarna och som stänkskydd på väggen ovan. Yttertaket försågs med ny takpapp 2021, vilket ger en extra trygghet inför framtiden. Fastigheten är belägen i en lugn och barnvänlig omgivning med närhet till både förskola och skola vilket underlättar vardagen för familjer med barn. Hallberga erbjuder goda kommunikationer med spårvagn till centrum och det är därmed lätt att pendla till såväl jobb som fritidsaktiviteter.

Fakta

Adress:
Boställsgatan 8
Område:
Hallberga, Norrköping
Kommun:
Norrköping
Fastighetsbeteckning:
BYSMEDEN 13
Typ:
Villa
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
1 plans kedjehus med hörnläge
Byggnadsår:
1965
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Fasad:
Mexitegel/Trä
Tak:
Papp (Bytt 2021)
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Betongplatta
TV- Internetutbud:
Fiber finns
Gästtoalett:
Ja

Ekonomi

Energideklaration

Driftkostnad

Beskrivning

Interiör

Entré och hall

Entré sker till en hall med plats för avhängning. Det är i hallen som luckan till vinden, vilken delvis är golvlagd, finns.

Gästtoalett

Belägen i anslutning till entrén. Renoverad 2023 med klinker på golvet och målade väggar. Utrustad med wc, handfat samt en väggspegel.

Klädkammare

Även denna är praktiskt belägen i anslutning till entrén och har gott om plats för ytterkläder och skor.

Kök

Renoverat 2019 med ljusgrå köksinredning från IKEA. Köksbänken av svart stenskiva går i vinkel och har en nedsänkt ho. Även på väggen som stänkskydd har man valt samma svarta stenskiva som på köksbänken. Vitvaror i form av en spishäll monterad i stenskivan, spisfläkt, inbyggd ugn och micro vilken även har ugnsfunktion, 2 st integrerade kyl/frysar samt en integrerad diskmaskin.

Inre hall

Den inre hallen leder oss mot sovavdelningen och här finns fem platsbyggda garderober med överskåp.

Sovrum 1

Det största av sovrummen med gråmelerat golv och målade väggar samt fönster mot gatan.

 

 

Sovrum 2

Även här är golvet gråmelerat. Detta sovrum har fönster mot gården.

Sovrum 3 / Kontor

Detta är det minsta av sovrummen vilket har en fondtapet och fönster mot gården.

Tvättstuga

Denna är i originalskick med mosaik på golvet och textilväv på väggarna. Utrustning i form av tvättmaskin, torkskåp samt en bänk med överskåp.

Duschrum

Även i duschrummet som också är original är det mosaik på golvet medan väggarna är halvkaklade. I duschrummet finns wc, handfat med spegelskåp, duschplats samt ett fönster.

Allrum / Tonårsrum

Via en glasdörr från den inre hallen nås detta före detta garage som numera är ett perfekt tonårsrum eller ett riktigt rymligt sovrum.

Förråd

I det före detta garaget och mot gatan finns ett mindre förrådsutrymme där fjärrvärmeväxlaren sitter. I detta utrymme finns även plats för t ex blomkrukor och annat som behöver vara lättillgängligt.

Förråd

I andra änden av det före detta garaget (mot gården) finns ytterligare ett förråd. Detta är större och har därmed gott om plats för diverse prylar. Det sitter i sin tur ihop med ett trädgårdsförråd som har dörr mot innergården.

Vardagsrum

Stort och ljust med stavparkett och stora fönster mot gården. Från vardagsrummet finns en utgång till en altan delvis belägen under tak och innergården som båda vetter mot väster och sommartid har skön kvällssol. En del har valt att dela av vardagsrummet för att få till ytterligare ett sovrum längst in.

Innergård/altan

Den insynsskyddade och lättskötta gården erbjuder såväl sol som skugga och har goda förutsättningar att vidareutvecklas till en grönskande oas med vackra planteringar för den som vill.

 

 

 

 

 

 

Allmänt

Åtgärder som är vidtagna på huset

2023 Gästtoaletten fick nytt klinkergolv och väggarna målades. Byte av handfat och toalett. 

2022 Nya ytskikt i vardagsrummet samt i stora sovrummet. Fiber installeras. Fönster altanparti byttes.

2021 Ny takpapp samt hängrännor.

2019 Nytt kök inklusive vitvaror. Nytt golv i både entréhall och inre hall samt nya väggytskikt i entréhallen. 

2018 Byte av fönster på baksidan förutom altanpartiet. Nya väggytskikt i inre hallen samt nya golv- och väggytskikt i båda sovrummen mot innergården. 

2017 Byte av fjärrvärmeväxlare. 

2013 Byte av fönster på entrésidan samt ny ytterdörr. 

På uppfarten finns plats för en bil. I övrigt är det fri parkering på gatorna i området. 

Föreningen Bysmeden har 2-3 städdagar/år och ibland anordnas trevliga gårdsfester.

Grönområdet med gungor intill huset ägs gemensamt och sköts också gemensamt.

Säljaren berättar

Tidigt när vi bestämt oss för att flytta från lägenhet till hus så visste vi att vi ville bo i något av de här husen. Eneby/Hallberga är ett lugnt och trivsamt område, nära till kollektivtrafiken med flera bra promenadområden och en fantastisk blomsteraffär bara ett stenkast från huset. Med gångavstånd till Eneby centrum där man på helgen enkelt kan handla färskt bröd eller stanna till på vägen hem från jobbet och komplettera med det som behövs. Centrumet har även ett toppenbra fik, pizzeria och ett bibliotek som erbjuder meröppet. Närheten till shoppingområdet Ingelsta är ytterligare en fördel med att bo på den här delen av Norrköping. Centralt samtidigt som närområdet ger känslan av att man bor i utkanten av staden. På sommaren har Lida Gård sin kiosk öppen bakom Östra Eneby Kyrka där det alltid finns gott om närproducerade grönsaker och frukt.

Det finns så mycket som är bra med det här huset. Enplanshus med en lagom stor trädgårdsyta både på framsidan och baksidan. Fri från direkt insyn. Det är en lugn gata med fina grannar som är måna om att skapa trivsel, i form av grillkvällar och god grannsamverkan genom att det informeras om något händer i området.

På utsidan ser huset inte så stort ut men när man väl kommer in så förvånar det många att det ändå är så pass stort som det är. Ett inrett garage och det finns bra förvaring i både hall och förråd. Det stora, ljusa vardagsrummet är otroligt härligt och ett av favoritrummen. Huset är svalt på sommaren och varmt på vintern. När man kliver in i huset och stänger ytterdörren så hörs ingen trafik, det är lugnt och tyst. På altanen/baksidan kan man alltid välja på både skugga och sol beroende på behov. Stor potential för trädgårdsodling eller poolområde, vi har använt den till båda delarna under den tiden vi bott här. Med bara en granne på ena sidan och lekparken på den andra så har huset enligt vårt tycke också det bästa läget på gatan. Oavsett om ni är en barnfamilj eller en familj utan barn som flyttar hit så är vi övertygade om att ni kommer trivas lika mycket som vi har gjort här.

Hälsar Ingela och Mats

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare

Extra kontakt

Hans Larsson
Kontorschef