Såld SPEKTAKULÄR VILLA OM TOTALT 633 KVM
Besiktigat

Östanvägen 16

Lindö

SPEKTAKULÄR VILLA OM TOTALT 633 KVM

Välkommen till denna hänförande och arkitektritade fastighet i ett av Norrköpings absolut mest populära områden. Huset på höjden mäter 633 kvadratmeter stort om tio rum och kök och har en 2 257 kvadratmeter stor trädgård. Vid ankomsten möts du av ett imponerande trebilsgarage följt av vacker entrétrapp och konstnärliga planteringar. Det finns dessutom en stor plan gräsmatta, perfekt för utomhusyta som det är eller att bygga poolområde på.
Denna pampiga fastighet bjuder på en harmonisk fusion av stil och komfort, med imponerande ytor både inomhus och utomhus.

OBS: För att ta del av alla bilder, besiktningsdokument och mer information kring fastigheten är du välkommen att kontakta mäklaren.

Villans arkitektur är både spännande och stilfull, med exklusiva materialval och en självsäker design som ger en stämningsfull atmosfär. För den som älskar avkoppling och välbefinnande finns även en imponerande relaxavdelning på ca 60 kvm, likt ett spa, komplett med stor bastu för 8 personer med glaspartier mot den nedfällda bubbelpoolen, separat dusch och wc – en oas av avslappning.

En av villans unika drag är den magnifika vinkällaren, en sann pärla för vinälskare. Med plats för 8–10 sittandes personer och över hundra vinhyllor, är detta det perfekta utrymmet för sociala tillställningar och vinprovningar. Den ståtliga vinkällaren, byggd av tegel från Djurö kvarn, bjuder på en atmosfär av elegans och charm, med infälld belysning och en imponerande vinkyl.

I det ca 80 kvm stora vardagsrummet strålar ljuset genom de stora fönstren och reflekteras vackert av den fiskbensmönstrade parketten. Den öppna gasspisen ger en extra touch av elegans och värme till rummet.

Slutligen, från master bedroom och balkongen kan du njuta av en havsutsikt och följa säsongernas skiftningar i naturen. Villan är direkt belägen till trevliga Abborrebergsskogen med alla dess vandringsleder, café, elljusspår samt Bråviken.

Denna villa är inte bara ett hem, det är en livsstil. Ta chansen att uppleva det bästa av komfort och elegans i denna fantastiska fastighet.

Fastigheten säljs med friskrivning.

Visningar genomförs enbart privat och enligt önskemål.

Fakta

Adress:
Östanvägen 16
Område:
Lindö, Norrköping
Kommun:
Norrköping
Fastighetsbeteckning:
SKONAREN 4
Typ:
Villa
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
Friliggande 2-hus med källare
Byggnadsår:
1988 Huset byggdes till 1999-2000, i samband med tillbyggnad lades taket om, fasad och fönster byttes ut. Invändigt genomgick huset en omfattande renovering under samma period med nya våtrum, kök samt ytskikt.
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster:
Isoler 2/2+1 glas
Uppvärmning:
Bergvärme
Ventilation:
Mekanisk till-och frånluft (FTX)
Fasad:
Puts
Tak:
Glaserade tegelpannor ovan papp och läkt. Undertak av board (Plywood)
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Källare, Betong
Badrum:
3 st
Eldstad:
Kakelugn samt öppen gasspis
TV- Internetutbud:
Fiber indraget i fastigheten
Gästtoalett:
Ja

Ekonomi

Energideklaration

Driftkostnad

Beskrivning

Om bostaden

   

Entréplan:

Den magnifika hallen hälsar dig välkommen med sin imponerande takhöjd och granitgolv som värms upp av vattenburen golvvärme. En vacker trappa leder dig upp till övre plan, medan ett förråd under trappan erbjuder praktisk förvaring. Tapetserade väggar ger en ombonad känsla. Från hallen når du matsalen och köket.

Kök:
Kvänumköket imponerar med otroliga ytor och körsbärsluckor, kompletterat med platsbyggda lösningar. En rejäl köksö med granitskivor bjuder in till både matlagning och social samvaro med plats för 3-4 barstolar. Det generösa köket inkluderar även ett stort burspråk med plats för ett ordentligt köksbord.

Groventré:
Groventrén är funktionell och stilfull med granitgolv och tapetserade väggar, kompletterat med vacker fiskbensparkett. Här finns en zink, dubbelgarderob och ett badrum med dusch, wc och handfat. Badrummet pryds av sjösten på golvet och vita väggar, och naturligt ljus strömmar in genom fönstret.

Spatiöst gästrum:
Det luftiga gästrummet bjuder på imponerande fönsterpartier och en utgång till baksidan, med planer på att renovera den vackra fiskbensparketten.

Pannrum/elektronikrum:
I detta rum finner du klinkergolv och centraler för el och belysning, tillsammans med bergvärmepanna och varmvattenberedare.

Matsal och bibliotek/cigarrum:
Matsalen lockar med ett vackert burspråk och nyslipad fiskbensparkett, som sedan leder dig till biblioteket/cigarrummet. Här finner du en fungerande kakelugn och enhetlig fiskbensparkett.

Vardagsrum:
Det rymliga vardagsrummet bjuder in till avkoppling och social samvaro med sin ljusfyllda atmosfär och magnifika gaseldade öppna spis. Här har du gott om plats för olika möblemang och inredningsstilar, från soffgrupper till matsalsbord.

Övre plan:

Allrum och flyglar:
På övre plan möts du av ett stort allrum med tre dubbelfönster och fiskbensparkett, som leder dig vidare till bägge flyglar, ett badrum, kontor och förråd. Allrummet kan du enkelt möblera med soffgrupp. 

Flygel t.h

Master bedroom och ensuite badrum:
Master bedroom välkomnar dig med sin vackra tapet, stora burspråk och en valvad balkong med utsikt över Bråviken. Här finner du även två klädkammare och ett ensuite badrum med bubbelbadkar, wc och duschhörna.

Flygel t.v

Flygel till vänster består av ytterligare ett allrum som separerar sovrum 2 och sovrum 3.I detta allrum finns gott om plats för soffgrupp eller annat möblemang. 

Sovrum 2
Stort sovrum med fiskbensmönstratd parkett och tapetserade väggar. Här finns det 3 st garderober. Tre dubbelfönster samt en fransk balkong mot husets stora gräsmatta. 

Sovrum 3
Även detta sovrum innehållandes fiskbensmönstrad parkett, stora fönsterpartier samt en inbyggd garderob. 

Källarplan:

Från matsalens vackra burspåk leder dubbla trappor ned till källarplan. Källarplanet präglas av karaktär kombinerat med modernism. 

Vinkällare:
En ståtlig och oerhört vacker vinkällare byggd av tegel från Djurö kvarn och gjutjärnsgrind. Vinrummet har platsbyggda vinhyllor, infälld belysningen och en stor vinkyl. 

Kontor/hobbyrum:
Kontor/hobbyrum som är idag inrett som kontor med platsbyggda hyllösningar och skrivbord. Här är det perfekt yta för vad som än behagas, pingisbord & biljardbord eller varför inte ha det som fortsatt kontor. Härifrån nås även ett tidigare badrum /ej i bruk utan används idag som förråd) samt ett skyddsurm. Detta kontor/hobbyrum har heltäckningsmatta, LED belysning i taket och svartlackerade dörrar. 

Galleria med vacker träpanel från golv till tak leder till relaxavdelningen. 

Relax:
Relaxavdelning med otrolig rymd. Här kan du unna dig lyxen av ett eget spa med stjärnhimmel, bastu för 8-10 personer med stora glaspartier samt ett unikt nedfällt bubbelbadkar mitt i rummet. Angeläget finns det såklart en separat dusch och separat wc i relaxen,

Från relaxen finns det även en utgång som leder upp till trädgården där det är mycket goda möjligheter att bygga en pool. Relaxen innehåller även ”barhörna” innehållandes kylskåp och zink.  

Tvättstuga:
Tvättstuga med terracottafärgad sjösten. Miele tvättmaskin och torktumlare. Bra med förvaring i form av över och underskåp samt en rejäl bänk samt en dubbelzink. Här finns även tvättnedkastet från övre planet. 

Poolrum/förråd/teknikrum/elcentral:
Avslutningsvis finns två rum för poolteknik med sandfilter och förråd men även ett rum för teknik för el och belysningen ventialtionsavfuktare för relaxavdelningen och ett ventilationsaggregat. Huset är utrustat med en centraldammsugare för ökad komfort.

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Alexander Solmell
VD Sverige/Fastighetsmäklare