Såld Marklägenhet i Eriksvik!

Varvsgatan 3A

Eriksvik

Marklägenhet i Eriksvik!

Äntligen är en marklägenhet i Söderköping till salu! Den är dessutom handikappanpassad med bredare dörrar och utan trösklar. Här finner du ett allrum med öppen planlösning mot köket, duschrum, klädkammare, två större sovrum samt ett mindre. Från vardagsrummet nås en liten altan under tak med trappa ned till en helt underbar och lummig liten oas med lättskötta lite annorlunda perenner. P-plats med eluttag tillhör lägenheten liksom ett kallförråd på gården.

Fakta

Adress:
Varvsgatan 3A
Område:
Eriksvik, Söderköping
Kommun:
Söderköping
Lägenhetsnummer:
233369001-0101
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
5.02594%
Andelstal avgift:
5.02594%
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Byggnadsår:
2003/2004
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Balkong:
Egen uteplats
Förråd:
Ett kallförråd på gården tillhör
TV- Internetutbud:
Telia
Inkluderat i avgift:
inkl VA, värme, renhållning samt grundutbud kabel-TV
Hiss:
Nej

Ekonomi

Energideklaration

Driftkostnad

Förening

BRF Bo Klok i Eriksvik
769609-9865
Ja
Nej

Föreningen

Brf Bo Klok i Eriksvik bildades 2003 och dess fyra byggnader är uppförda under 2003/2004. Totalt finns 24st lägenheter på adresserna Varvsgatan 3 och 5 A-F samt Korsgatan 4 och 6 A-F belägna på fastigheten Söderköping Forellen.

På den gemensamma gården finns flera gröna ytor samt ett trädäck med grillplats som alla medlemmar har tillgång till. Föreningen köper in tjänsterna gräsklippning och snöskottning av både gångar och trädäck.

Vad gäller medlemmarnas altandäck avseende markplanslägenheterna tillhör endast själva delen under balkongen ovan. Man har dock inom föreningen kommit överens om att var och en har rätt att nyttja en yta om 4 x 6 m av föreningens mark för t ex ett utökat altandäck alternativt en liten miniträdgård.

Miljöstation:

Föreningen har ett sk miljöhus för sopsortering.

Parkering:

Varje lägenhet har en egen parkeringsplats med tillhörande elstolpe för motorvärmaren. Årskostnad för stolpen är 350 kr och var och en betalar för sin egen förbrukning.

Bredband:

Under våren 2015 har man tecknat ett avtal med Telia avseende bredband (upp till 100 Mbit beroende på hur mkt man betalar), telefoni och TV. Kostnaden för dessa läggs som ett obligatoriskt tillägg om 249kr/mån på avgiftsavin. Den angivna månadsavgiften inkluderar detta tillägg. Grundutbudet på TV:n ingår i denna kostnad. Vill man ha fler kanaler får man lägga till.

Genomförda renoveringar/underhåll:

Föreningen håller sig till en underhållsplan och det senaste som gjorts är:

Under 2015 genomfördes ett arbete med grundförstärkning då byggnaderna visat sig sjunka något i den före detta sjöbotten som fastigheten är belägen på. Detta arbete utfördes av Skanska som också är den entreprenör som uppförde föreningens byggnader 2003/2004.

2015 anlades också tak ovan loftgångarna på andra våningen.

Samtliga fasader samt söderfönster målades om under 2014.

Styrelsen har i november 2019 beslutat att inte förändra avgifterna till nästkommande år.

Beskrivning

Entré

Handikappanpassad entré med en ramp som leder upp för de få trappstegen från marken.

Hall

Här finns plats för avhängning och även en garderob med skjutdörrar för ytterkläderna. I anslutning till entréhallen finns också en klädkammare.

Sovrum

En skjutdörr leder från hallen in till detta lite mindre sovrum. Här har man valt att montera en garderobsvägg med skjutdörrar vilket gör platsen för en säng begränsad. Det är dock ingen stor sak att nedmontera garderoben för den som behöver.

Kök

Köksinredningen går i björk med vitt kakel ovan arbetsbänken. Här finns en spishäll (-14) med kolfilterfläkt, diskmaskin (-13), mikrovågsugn, kyl samt frys (båda från -16). Modern planlösning med öppet mellan kök och vardagsrum.

Vardagsrum

Från vardagsrummet finns en utgång till en mindre altan under tak med en trappa ned till den lilla lummiga trädgården med huvudsakligen lättskötta och lite annorlunda perenner.

Sovrum

Detta sovrum vilket känns som det största och med fönster åt två håll ligger i hörnet mot svala nordost. 

Sovrum

Även detta mellanstora sovrum har fönster åt två håll, nämligen öster och söder

Duschrum

Våtrumsmatta på golvet och vita helkaklade väggar med en dekorbård. Utrustat med wc, handfat samt en duschhörna med glasdörrar. Här finns även tvättmaskin (-13), torktumlare (okänt årtal) samt ett litet vädringsfönster.

Förråd och P-plats

Ett kallförråd ute på gården tillhör lägenheten liksom den första p-platsen ut mot gatan. Den har en elstolpe och var och en betalar för sin egen förbrukning.

Säljaren berättar

Lugnt och trevligt läge. Ljus lägenhet med många fönster. Söderläge vid uteplatsen. Trevliga grannar och styrelse. Stort trädäck med grill som alla får nyttja. Nära å-promenaden och Göta kanal, restauranger, affärer, bussar och city. Ca. 1 mil till Söderköpings golfklubb. Nära till motionsspår och skog o mark. Möjlighet till båtplats i ån. En egen parkering med elstolpe

Området

I gemytliga och turistvänliga Söderköping har man nära till det mesta oavsett var man bor men från Eriksvik tar det bara ca 10 minuter att promenera in till centrum med dess små butiker, caféer och restauranger. Ungefär lika lång tid tar det till det sk Fix-området med butiker såsom Willys, ICA, Kronans apotek, Jofotex, Jem & Fix, Dollarstore, Jysk, mfl. På Fixområdet finns även gym, bilverkstad, bageri mfl verksamheter.

I och med lägenhetens läge nära både Storån och Göta Kanal finns flera trevliga promenadvägar på nära håll. Ett populärt utflyktsmål är slussen i Mem där det sommartid finns ett mysigt café. Till Mem tar det nog ca 30-40 minuter på cykel. I Storån som mynnar ut i Slätbaken vid just Mem finns möjlighet att genom Söderköpings kommun hyra en egen båtplats. 

För den friluftsintresserade finns Ramunderbergets motionsanläggning, Söderköpings Golfklubb och Sankt Annas vackra skärgård inom ca 30 minuter med bil. 

Dokument

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare

Extra kontakt

Hans Larsson
Kontorschef

Extra kontakt

Andreas Lundqvist
Fastighetsmäklare