Properties & Partners

Luddingsbo - Norrköping


Luddingsbo Signalvaktarvägen 1


Luddingsbo Signalvaktarvägen 1

Luddingsbo

Hörnläge med viss sjöutsikt i populära Luddingsbo!

Detta är tillfället för dig som gillar att renovera och snickra själv. Eller om du kanske istället vill bygga ett nytt egendesignat hus med skön utsikt.

Nuvarande huvudbyggnad är uppförd i tre omgångar vilket givit den en lite speciell planlösning. Totalt är den fördelad på 5 rum, ett kök under renovering samt ett duschrum. Även duschrummet är i behov av renovering.

Förutom huvudbyggnaden om ca 130 kvm finns på fastigheten en gäststuga som av nuvarande ägare används som musikstudio. På tomten finns slutligen även en redskapsbod och en bar betongplatta gjuten 2016. Tanken var att det på denna skulle uppföras en byggnad i två plan med dubbelgarage i entréplanet och musikstudio på plan två.

Fakta

Adress:
Luddingsbo Signalvaktarvägen 1
Område:
Luddingsbo, Norrköping
Kommun:
Söderköping
Församling:
Ej angiven
Fastighetsbeteckning:
LUDDINGSBO 1:66
Typ:
Villa
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
1 plansvilla
Byggnadsår:
1967, 2010
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster:
2-glas och 3-glas
Uppvärmning:
Direkt el samt luftvärmepump
Fasad:
Trä
Tak:
Plåt
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Plintar, delvis krypgrund

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
1 133 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
693 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
1 826 000 kr
Bef. pantbrev:
11st om 1 750 000 kr
Taxeringsår:
2021
Värdeår:
1997
Taxeringskod:
220
Försäkring fullvärde:
Ja

Energideklaration

Beställd

Driftkostnad

Beräknad på 1 person
24 000 kr/år
6 000 kr/år
2 400 kr/år
2 800 kr/år
4 800 kr/år
40 000 kr/år
Enligt säljarens uppgifter. Kostnad för hushållsel ingår i den schablonberäknade uppvärmningskostnaden. Fastighetsskatt tillkommer.
9 287 kr/år

Beskrivning

Interiör

Huvudbyggnaden är byggd i tre omgångar. Den äldsta delen är den västra vilken är uppförd på 60-talet på en torpargrund och är ca 40 kvm stor. År 2000 byggs huset till med ca 40 kvm i en vinkel åt öster. Denna del grundläggs på plintar. År 2009 görs ytterligare en tillbyggnad. Denna gång i vinkel på den östra delen av den dåvarande huskroppen. Även denna del grundläggs på plintar och förbereds för möjligheten att i förlängningen bygga till en balkong med härlig utsikt mot Asplången. Den senaste tillbyggnaden är ca 50 kvm stor. En stor veranda om ca 40 kvm byggd 2006 binder samman de tre huskropparna.

Entré till huvudbyggnaden sker via verandan till den äldsta delen av huset. Innanför ytterdörren finns en liten hall. Tar vi nu till vänster kommer vi in i ett enklare arbetskök med stort renoveringsbehov. Från köket nås ett allrum som skulle passa bra som matrum. Det finns också ett litet rum som nuvarande ägare har som kontor. I anslutning till dessa båda rum finner vi husets duschrum som även det är i stort renoveringsbehov. Duschrummet är utrustat med wc, handfat, duschplats, tvättmaskin samt en varmvattenberedare om 250 L. 

Tillbaka till hallen och den första tillbyggnaden. Här finns två rum varav det ena används som lager/förråd och det andra som  förråd/verkstad. I den nyaste delen av huset finns ett ljust och luftigt allrum om ca 50 kvm med högt i tak och öppet till nock. Härifrån var det som sagt tänkt att man skulle kunna gå ut på en balkong/altan med sjöutsikt.

I den äldsta delen av huvudbyggnaden var tanken före pandemin att det skulle ske en totalrenovering. Det arbetet kom dock av sig just på grund av restriktionerna under pandemin. Det har fått till följd att denna del av huset som bland annat rymmer kök och duschrum fortsatt är i renoveringsbehov.

Boarea

Observera att boarean enligt fastighetsregistret är 100 kvm. Enligt säljarens uppgifter gällande genomförda tillbyggnader blir dock den sammanlagda boarean 140 kvm. Den köpare som anser arean vara av stor betydelse bör före köpet vidta en uppmätning.

Studio/gäststuga

Här stod ursprungligen ett garage byggt på 70-talet som revs 2003. Nu finns här en gäststuga/studio om 40 kvm. I byggnaden finns ett rum som används som musikstudio och ett rum som används som förråd. I denna del finns ett trinette-kök med två plattor, kylskåp, några hyllor och väggskåp. I byggnaden finns även ett duschrum med våtrumsmatta på golv och väggar utrustat med handfat, dusch och wc (pumpmotorn är dock trasig). Byggnaden har två ingångar och utanför finns ett öppet trädäck om ca 30 kvm.

Förråd

Denna lillstuga om ca 15 kvm byggdes redan på 40-talet på en torpargrund och är renoverad 1995. Då isolerades byggnaden och försågs med både ny panel och ett nytt yttertak.

Betongplatta

En tänkt byggnad började planeras 2017 då 1500 kvm av tomten schaktas och planas ut. Därefter gjöts en 20 cm tjock betongplatta vid tomtens ena hörn där en byggnad i två plan var tänkt att byggas. Från denna skulle man ha tomtens bästa utsikt mot Asplångens glittrande. I anslutning till betongplattan finns två plintar som är tänkta för montering av flaggstänger.

Tomt

Den stora delvis häckomgärdade hörntomten har två infarter och är plan och lättskött med viss sjöutsikt från några ställen. Den består till största delen av gräsmatta men är även till viss del en naturtomt med ett stort antal höga tallar.

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Luddingsbo Signalvaktarvägen 1

Välj en tid för visning nedan

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Luddingsbo Signalvaktarvägen 1

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare
070-735 35 30
Hans Larsson
Kontorschef
070-724 44 50