Såld Första parkett med strålande utsikt!

Snäckuddevägen 22

Fyrudden

Första parkett med strålande utsikt!

Tänk dig att vakna till soluppgången med fri vy över havet bara knappt hundra meter från sovrumsfönstret. När man sitter framför brasan inne i vardagsrummet eller i allrummet på övre planet får man en känsla av att vara ensam med havet. En vy som ständigt växlar i takt med vädrets makter och som är svår att förmedla. Detta kedjehus i två plan är ljust och luftigt och användbart såväl sommar som vinter. I entréplanet finner man kök och vardagsrum med öppen planlösning samt ett duschrum. På övre planet har man sovavdelningen med ett mindre allrum samt tre rymliga sovrum och ett duschrum. Till detta kommer ett vidbyggt garage med altandäck på taket, ett stort altandäck i markplan på sjösidan samt en mysig berså med kvällssol på entrésidan. Välkommen till Fyrudden! Här är det fest med stillheten som gäst... som Tomas Ledin sjunger.

Fakta

Adress:
Snäckuddevägen 22
Område:
Fyrudden, Gryt
Kommun:
Valdemarsvik
Fastighetsbeteckning:
FYRTORP 3:4
Typ:
Kedjehus
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
2 plans kedjehus
Byggnadsår:
2006
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Elpanna till vattenburen golvvärme i entréplanet. Vattenburna radiatorer på övre planet.
Ventilation:
Självdrag
Fasad:
Trä
Tak:
Betongpannor
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Betongplatta
Badrum:
2 st
Eldstad:
Braskamin

Ekonomi

Energideklaration

Driftkostnad

Beskrivning

Friskrivning

Observera att fastigheten säljs med sk friskrivningsklausul vilken även omfattar sk Dolda Fel. Det är därför av särskilt stor vikt att man som köpare före köpet noggrant undersöker fastighetens skick.

Beskrivning

ENTRÉPLAN

Hall

Innanför ytterdörren möts man, så snart man sätter fötterna på klinkergolvet, av en öppen och luftig känsla. Tar man bara ett par steg till in på parketten slås man av en strålande utsikt mot havet. Det känns nästan som om man är helt ensam med havet. En känsla som är svår att förmedla men genast infinner sig så snart man är på plats.

Vardagsrum

I vardagsrummet finns förutom stora glaspartier mot den sköna utsikten även utgången till altandäcket som vetter mot sydost. Ovan altandäcket finns en stor markis som skuggar skönt när det är som hetast. Från altanen når man dels den lilla lättskötta trädgården och även gästrummet som är beläget i bakre delen av garaget.

På golvet i vardagsrummet är det som sagt parkett och väggarna är tapetserade. Självklart valde man till en skön braskamin när huset byggdes! I och med den delvis öppna planlösningen mot köket har kocken alltid kontakt med det övriga sällskapet. Det finns även en delvis avdelande bänk med förvaring i som gör sig bra för lite barhäng.

Kök

Även i köket är det parkettgolv och skåpsinredningen är av ek ovan de svarta laminerade arbetsbänkarna. Mellan arbetsbänkarna och väggskåpen har man valt vitt och grått kakel som stänkskydd. I köket finns maskinell utrustning i form av en spishäll med fläktkåpa, kyl, frys, inbyggnadsugn, inbyggnadsmicro samt en diskmaskin. 

Duschrum/Tvättstuga

Innan vi lämnar entréplanet tittar vi till slut in i ett helkaklat duschrum med klinker på golvet och helkaklade väggar. Utrustat med wc, handfat samt en duschhörna. Här finner man även elpannan samt tvättmaskin, torktumlare och väggskåp. Det finns också ett vädringsfönster.

ÖVRE PLAN

En snyggt vitlaserad trappa leder oss nu upp till det övre planet. I nästan samtliga fönster i detta plan finner man skyddande rullgardiner som ej ger kondens i fönstren för den tid av året då man inte vistas i huset. Här uppe är det också extra rymligt och luftigt i och med att det inte finns några snedtak.

Allrum

Detta mindre allrum med fönster mot den sköna utsikten används av nuvarande ägare som TV-rum. Tröttnar man på TV:n är det bara att vrida lite på huvudet så ser man det omväxlande havet istället. Från allrummet finns utgången till det altandäck som är beläget ovanpå garaget. Ovan fönstren mot söder finns skyddande markiser.

Sovrum 2 och 3

Dessa båda lite mindre men ungefär lika stora sovrum har båda fönster mot nordväst.

Duschrum

Även i detta plan finns ett duschrum med klinker på golvet och helkaklade väggar. Utrustat med wc, handfat i kommod, ett högskåp, en duschplats med vikbara duschväggar samt en mekanisk fläkt. Det finns även ett litet ej öppningsbart fönster som släpper in extra ljus.

Sovrum

Detta är verkligen det bästa sovrummet i och med att det har två stora fönster mot havet. Ovanför fönstren finns skyddande markiser. 

Trädgård 

På vardera sidan om huset finns en liten lättskött trädgårdsplätt. På entrésidan där trädgården omgärdas av en syrenberså sitter man skyddat och njuter av kvällssolen. Kanske med något gott i muggen eller glaset. På sjösidan av huset finns bland annat vinbärsbuskar, blommande buskar, krusbär och rabarber. 

Garage och Gästrum

I det vidbyggda isolerade garaget finns plats för en bil. Den delen av garaget som ligger närmast havet är avdelat så att gästerna kan få ett eget krypin. De har även egen ingång från altandäcket. 

Område

Läs gärna mer om området på Visit Östergötlands hemsida https://www.visitostergotland.se/inspireras/ostgotaskargarden/ alternativt på Grytportalen https://www.gryt.se/

Allmänt om fastigheten

Med av säljaren uppgivna driftskostnader har man året om haft huset uppvärmt till minst 18 grader.

En hel del möbler kan antingen ingå i köpet eller övertas mot ersättning.

Säljaren berättar

Det var en dröm som gick i uppfyllelse när vi 2006 flyttade in i vårt nya hus. Drömmen om ett hus med en fantastisk sjöutsikt. En utsikt som vi ser varhelst vi befinner oss i huset.

Ett praktiskt och rymligt hus med små krav på underhåll och låg driftskostnad. Precis som vi ville ha det. De stora fönstren mot havet, nedervåningens öppna planlösning och den fulla takhöjden på övervåningen bidrar till en känsla av öppenhet och luft.

Vi kommer sakna att vakna till vackra soluppgångar, morgondoppet i havet nedanför ängen och frukosten på terrassen.  Grillning i bersån på sommarkvällarna, nästan alltid i lä och med värmande kvällssol. En berså med blommande buskar, från forsythian och syrenerna på våren till de blommande buskarna framåt augusti. Höstkvällarna med vinden vinande runt knuten, vågornas brus från havet och elden brinnande i kaminen. Även det är en njutning! Att somna med en stjärnklar himmel utanför fönstren, är vädret bättre ute vid kusten?

Läget i Gryts skärgård har gett oss minnesvärda utflykter i skärgården. Vare sig man har båt eller inte finns möjligheten att komma ut till öarna. Östgötatrafikens linjetrafik går bara några hundra meter från huset, ifrån Fyruddens hamn. De årliga besöken på Harstena har varit ett måste!

Jo, här finns möjligheter till olika aktiviteter. Boulebana, grillplats och badplats inom området, golfbana, kajakuthyrning och härliga promenadvägar i närområdet. Restaurangen på Fyrudden serverar mat med utsikt över hamnen och vill man ha något mindre finns glassbaren. Den lilla affären är öppen året runt.

Vi hoppas att de nya ägarna ska få lika många sköna stunder och njuta lika mycket av sitt nya hus som vi har gjort.

//Birgitta och Jan

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare

Extra kontakt

Hans Larsson
Kontorschef