Såld Gammalt och nytt i en skön blandning!
Besiktigat

Stigen 3

Valdemarsvik

Gammalt och nytt i en skön blandning!

Detta charmiga hus på höjden med vattenutsikt från bubbelbadet på altanen, har en gammal del som är uppförd 1889 och en nyare som är tillbyggd 2003/2004. Totalt rymmer huset 4,5 rok varav 3 sovrum och ett stort härligt allrum med öppet till nock. På det övre planet finns charmiga snedtak och synliga takbjälkar och i anslutning till entrén ett modernt inglasat uterum som erbjuder skön avkoppling efter en värmande bastu. På den insynsskyddade tomten med skogen i ryggen och utsikt mot Valdemarsvikens glittrande vatten finns även en enklare ekonomibyggnad. Välkommen att boka tid för visning!

Fakta

Adress:
Stigen 3
Område:
Valdemarsvik
Kommun:
Valdemarsvik
Fastighetsbeteckning:
RUNSTYCKET 2
Typ:
Villa
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
1 1/2 plansvilla
Byggnadsår:
1889 Tillbyggt med 45 kvm 2003/2004
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster:
3-glas (2019)
Uppvärmning:
Bergvärme (2013)
Ventilation:
Självdrag
Fasad:
Trä
Tak:
Betongpannor
Stomme:
Timmer/Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Torpargrund gällande originaldelen av huvudbyggnaden. Plintgrund avseende tillbyggnaden.
Grundmur:
Natursten och plintar
Badrum:
2 st
Eldstad:
Vedspis + Braskamin
TV- Internetutbud:
Fiber är installerat i huvudbyggnaden
Gästtoalett:
Nej

Ekonomi

Energideklaration

Driftkostnad

Beskrivning

Friskrivning

Observera att fastigheten säljs med sk friskrivningsklausul vilken även omfattar sk Dolda Fel. Det är därför av särskilt stor vikt att man som köpare före köpet noggrant undersöker fastighetens skick.

Interiör

ENTRÉPLAN

Inglasat uterum och Bastu

Ett inglasat uterum med klinkergolv välkomnar. Här finns belysning och skön infravärme. I anslutning till uterummet finns en liten bastu. Såå skönt att koppla av en stund efter bastun.

Entré

Via uterummet kommer vi sedan till huvudentrén och vidare in i hallen.

Entréhall

Här är det grått laminat på golvet och det finns gott om plats för avhängning. Det finns ett stort skoskåp, en garderob samt ett rymligt skafferi. I anslutning till ytterdörren finner man trappan till det övre planet.

Wc/dusch

Senast renoverat 2007 med ett mörkt klinker med elgolvvärme och vitt kakel på väggarna förutom i duschplatsen där det är mörkt kakel. Utrustat med wc, handfat i kommod med spegelskåp samt en duschplats. En mekanisk fläkt står för ventilationen.

Sovrum

Detta är ett av två sovrum i entréplanet. Fönstret här vetter mot söder.

Kök

Stort bondkök i två avdelningar med laminat på golvet. I den första delen finns en fungerande vedspis med tillhörande vedlår. I denna del av köket har man valt att placera kyl och frys. De mörka köksbänkarna i den andra avdelningen går i vinkel och har en nedsänkt ho samt vitt kakel ovan. Ovan diskbänken finns ett fönster ut mot altanen från vilken man har skön vattenutsikt. Den maskinella utrustningen i köket består av en induktionshäll med spisfläkt, inbyggnadsugn och micro samt en diskmaskin.

Sovrum

Innanför köket ligger detta sovrum som har trägolv och en snygg fondtapet. I ett platsbyggt skåp har bergvärmeanläggningen sin plats.

Vardagsrum

Ljust och luftigt rum om 45 kvm med ekgolv och öppet upp till nock. Denna del av huset är tillbyggd 2003/2004 och det är här fibern kommer in i huset. I vardagsrummet finns en täljstenskamin och utgång till altandäcket som vetter mot öster. Perfekt för en lång ledighetsfrukost! Innanför vardagsrummet finns ett litet lekrum/förråd vilket är inkluderat i de 45 kvm.

Altan

Stort och härligt med skön utsikt mot Valdemarsviken och småbåtshamnen. Ett par steg ner från altanen finns ett litet SPA-bad att njuta i under stjärnorna.

ÖVRE PLAN

En svängd trappa med matta i stegen leder oss nu upp till det övre planet där det är lite lägre i tak (ca 1.95m). Hela planet utom badrummet har trägolv och det finns flera charmiga snedtak liksom även synliga takbjälkar. 

Genomgångsrum

Beläget till vänster ovan trappan finns detta dressing room med praktisk placering i anslutning till det intilliggande badrummet.

Badrum

Här är det klinker på golvet och ljust kakel på väggarna. Utrustat med wc, handfat i kommod samt ett hörnbubbelbad. I utrymmet som delvis har snedtak finns även en tvättmaskin. Den mekaniska fläkten kopplades bort i samband med att tillbyggnaden kom till.

Sovrum

Här finns ett platsbyggt skåp med hyllor och lådor och en sovalkov under snedtaket. Detta var ursprungligen övre planets kök.

 

Förråd

Slutligen har vi i detta plan ett praktiskt förrådsutrymme med ett litet fönster längst in.

Förrådsbyggnad

I denna byggnad finns en huvudingång till två rum som t ex kan användas som gäststuga. El och värme finns. I mittendörren finner man en vedbod och innanför den vänstra dörren ett förvaringsutrymme som används för cyklar, gräsklippare, trädgårdsredskap, mm. I förrådsutrymmet finns en lucka med en trappa ner till ett litet källarutrymme.

Trädgård

Delvis kuperad och sluttande tomt som ligger på höjden och har viss vattenutsikt. Bakom ekonomibyggnaden finns både odlingslådor och ett litet växthus för hobbyodling. Längs bergssidan bakom och ovan ekonomibyggnaden har man byggt en liten lekplats för busiga och äventyrliga barn.

Allmänt

Huvudbyggnadens äldsta del uppfördes redan 1889 och byggdes ursprungligen som 3 st ettor med kök. Den delen av huset har en torpargrund med en grundmur av natursten. Den tillbyggda delen uppfördes 2003/2004 och är grundlagd på plintar. Gamla delens tak är ca 25 år gammalt och den nya delen ca 20 år. Den nya delen av huset renoverades 2017 på insidan då även kaminen i vardagsrummet byttes ut.

Taket på ekonomibyggnaden byttes 2005. Samma år byggdes också det inglasade uterummet och bastun. Duschrummet i entréplanet renoverades senast 2007 och badrummet på övre planet under 2000. Bergvärmen är installerad 2013 och samtidigt renoverades köket. Kylen är från december 2022 och frysen från 2017 medan diskmaskinen är från 2021. Övriga vitvaror är ca 5 år gamla. 

SPA-badet köptes in 2016. Under 2019 byttes fönstren till 3-glas. I anslutning till köket finns en luftvärmepump som bara används som AC under heta sommardagar.

Säljaren berättar

Här bor man centralt i Valdemarsvik och har även utsikt över vattnet. Det är härligt att se segelbåtarna komma in mot hamnen en varm sommardag! Vi bor även granne med ett berg och en skog där man kan plocka bär eller göra utflykter. Alla grannar är trevliga och det finns gott om barnfamiljer i vårt närområde men även andra åldrar förstås. Från Stigen är det nära till service men vi har också uppskattat mycket att bo så nära naturen. Det är gångavstånd till hamnen och friluftsområdet ¨Banvallen¨ samt även till Grännäs med bad, camping och fotbollsplaner. Det är också gångavstånd till busstationen och det tar bara ca 30 min med bil eller båt ut till Gryts Skärgård.

Hälsar Andrea med familj

 

 

Valdemarsvik

Valdemarsvik är framför allt en trevlig sommarstad. Då sjuder staden av liv medan den är något slumrande under resten av året. I stadens centrum finner man förutom ett flertal trevliga butiker vilka erbjuder t ex kläder och hantverk också den trevliga gästhamnen med möjlighet att hyra båtplats. Vidare finns i centrala Valdemarsvik även ett flertal mysiga caféer och restauranger samt sommartid även den populära glasskiosken Havsbris belägen på sparbankstorget för besökarna att njuta av.

För den bofasta befolkningen finns allt man kan behöva i form av förskola och skola för barnen, idrottsanläggning, vårdcentral, folktandvård, matbutiker, bilverkstäder samt kollektiva kommunikationer.

Många är de som besöker Valdemarsvik med husbil och fritidsbåt. Valdemarsvik har dessutom en egen träbåtsförening, Waldemarsviks träbåtsförening, vilken är en ideell förening. Sommartid finns föreningens båtar att betrakta i träbåtshamnen i centrala Valdemarsvik. Här kan man kan strosa på bryggorna, njuta av vackert bevarade och välvårdade träbåtar av olika slag. Föreningens största evenemang är Waldemarsviksrodden, ett evenemang i förra sekelskiftets anda, med rodd utifrån Valdemarsviken och med skärgårdsmarknad på kajen. För ungdomar arrangeras ”Piratresan” i regel en lördag i augusti innan skolan startar. Sjöslag och skattjakt är inslag på denna resa. Föreningen ordnar även andra evenemang för medlemmarna av mer social karaktär. Du kan läsa mer om träbåtsföreningen via länken https://www.vikenstf.se/

Från Valdemarsvik är det landvägen bara ett par mil till populära Fyrudden från vilken man når Gryts vackra skärgård. Vill man hellre ta båten är det bara att lägga ut från sin hyrda båtplats vid bryggan och gå Valdemarsviken ut. Gryts skärgård erbjuder bland annat båtutflykter, kajakuthyrning, cykling samt vandring längs Östgötaleden. Populära utflyktsmål är vidare Häradsskärs fyr, Kärlekens trädgård i Lilla Vik samt öarna Harstena och Ekön. 

Läs gärna mer om Valdemarsviks stad och Gryts skärgård via följande länkar:

Valdemarsvik: https://visit.valdemarsvik.se/nyheter/

Grytportalen: https://www.gryt.se/

Visit Östergötland/Gryt: https://www.visitostergotland.se/inspireras/ostgotaskargarden/ 

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare

Extra kontakt

Hans Larsson
Kontorschef