Såld Sjönära läge i Sankt Annas skärgård!
Dolda fel-försäkrat
Besiktigat

Uvmarö Knallen 10

Uvmarö

Sjönära läge i Sankt Annas skärgård!

Välkommen till Uvmarö och närmare bestämt området Knallhagen beläget alldeles invid farleden i inre delen av Finnfjärden i Sankt Annas vackra Skärgård. Ett område på fastlandet omfattande totalt 15 fastigheter varav 13 är bebyggda. I anslutning till samfällighetens grönområde finns en gemensam brygga vid vilken en båtplats tillhör fastigheten. Vid bryggan finns också ett härligt trädäck och sköna klippor att lapa sol ifrån. Detta är också den perfekta platsen för en picnic medan man njuter av solnedgången på andra sidan den lugna viken.

Knallen 10 är bebyggd med två fullutrustade och vinterbonade bostadshus i mycket gott skick. Ett stort trädäck förbinder dom båda och det finns flera sköna uteplatser att välja på. Från tomten ser man det glittrande vattnet silas genom björkstammarna och det är bara ett par hundra meter ned till klipphällarna och bryggan.

Välkommen till Knallhagen!

Fakta

Adress:
Uvmarö Knallen 10
Område:
Uvmarö, Sankt Anna
Kommun:
Söderköping
Fastighetsbeteckning:
UVMARÖ 1:76
Typ:
Vinterbonat fritidshus
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
Enplanshus med entresolplan
Byggnadsår:
2005 Påbörjat 2001. Färdigställt 2005. Nedan fakta avser huvudbyggnaden.
Vatten och avlopp:
Enskilt vatten året om från egen borrad källa. Enskilt avlopp till 3-kammarbrunn med infiltration.
Fönster:
3-glas isoler
Uppvärmning:
Luftvärmepump som kan styras via sms samt direktverkande el
Ventilation:
Mekanisk frånluft i våta utrymmen samt kök. I övrigt självdrag.
Fasad:
Trä
Tak:
Röda betongpannor
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Krypgrund med kondensavfuktare
Grundmur:
Lecablock
TV- Internetutbud:
Fiber är installerat

Ekonomi

Energideklaration

Driftkostnad

Beskrivning

Huvudbyggnad

ENTRÉPLAN

Entré och Allrum

Via det stora altandäcket välkomnas du in i allrummet som är öppet till nock med vitlaserad träpanel i innertaket vilket skapar ljus och rymd. Innanför ytterdörren finns plats för avhängning i dubbelgarderoben.

Kök

Köket som har björkluckor, går i vinkel och är integrerat med allrummet. Köksbänkarna är av ek med en nedsänkt ho och med sandfärgat kakel ovan. I skåpsinredningen finns dels vitrinskåp och även ett vinställ. Vitvaror i rostfritt i form av en hällspis med ugn och fläktkåpa, kyl/frys, micro samt en diskmaskin.

Matplats

I anslutning till kökets matplats finns utgången till altanen vilken är belägen under tak och har utsikt mot väster och det glittrande vattnet. Här avnjuts stor del av sommarens måltider.

Sovrum

Svalt och skönt med fönster mot öster och garderober längs med en av väggarna.

Duschrum

Sandsten i jordnära toner på både väggar och golv i vilket det också är golvvärme. I det vitlaserade taket sitter infällda spotlights. Utrustat med wc, handfat i kommod med spegel, högskåp samt en duschplats med vikbara dörrar. I utrymmet finns även en tvättmaskin samt mekanisk frånluft.

ENTRESOLPLAN

En trappa med ek i stegen leder upp till detta plan som kan liknas vid bryggan på ett fartyg. Härifrån har man god uppsikt över vad som händer på det nedre planet. I detta plan är det laminat på golven.

Sovrum

I entresolplanet finns slutligen två mindre sovrum med charmiga snedtak. Förutom varsitt fönster mot öster har dessa båda rum även var sitt litet runt fönster mot övriga huset vilka ger extra ljusinsläpp.

 

Gäststuga

Gäststugan som är byggd 2012 är grundlagd på en uteluftsventilerad krypgrund med en grundmur av Lecablock och har en stomme av trä klädd med träpanel. På yttertaket är det röda betongpannor. Inredningen i gäststugan avspeglar den i huvudbyggnaden om än i mindre skala.

Entré/Allrum

Även i denna byggnad är det i allrummet öppet till nock med vitlaserad träpanel i innertaket. Plats för avhängning finns i garderoben innanför ytterdörren.

Kök

Även här är köket integrerat med allrummet. Det vita köket går i vinkel och har en köksbänk av trä med en nedsänkt ho med fönster ovan. Den maskinella utrustningen består av en hällspis med ugn och spisfläkt, mikrovågsugn samt en kyl/frys.

Matplats

Vid kökets matplats finns utgången till altandäcket som sedan tar dig vidare ut i trädgården.

Duschrum

Här har man valt våtrumsmatta på golv och väggar samt infällda spotlights i taket. I duschrummet finns wc, handfat i kommod med spegelskåp, duschplats med vikbara duschväggar samt en varmvattenberedare. Vidare finns ett vädringsfönster samt även mekanisk frånluftsventilation.

Sovrum

Med nuvarande inredning finns plats för fem sovande. Liksom i huvudbyggnadens sovrum vetter fönstret mot öster. 

Loft

En platsbyggd stege leder upp till loftet som har snedtak med infällda spotlights. Ett litet fönster står för ljusinsläppet.

Förråd

I anslutning till parkeringen finns dels en förrådsbyggnad samt även ett före detta dass som numer endast används som redskapsförråd.

Trädgård

Från vägen upp till huvudbyggnaden är tomten anlagd i etager. Kring och ovan huvudbyggnaden är tomten plan och lekvänlig med gott om plats för barnspring och även hobbyodling. En del av gräsmattan ovanför huvudbyggnaden är belägen på samfällighetens mark.

Båtplats

Båtplats vid den gemensamma bryggan tillhör. Det är den tredje båtplatsen utifrån på höger sida om man står på land och tittar ut mot vattnet.

Allmänt

Huvudbyggnaden omgärdas av altandäck som leder även till gäststugan så man kan gå barfota mellan stugorna.

I anslutning till parkeringsplatserna vid altandäcket finns 3-fasuttag för t ex laddning av elbilen.

På fastigheten finns en egen borrad källa med värmekabel i vattenledningen, även till gäststugan. 3-kammarbrunnen med sin tillhörande infiltrationsbädd ligger också på egen mark.

Huvudbyggnadens varmvattenberedare sitter i ett isolerat utrymme i krypgrunden.

Ovan fönstren mot öster och söder på huvudbyggnaden finns solskyddande markiser.

En del av inventarierna kan efter överenskommelse komma att ingå i överlåtelsen alternativt övertas mot separat ersättning.

Samfällighet

Samfälligheten omfattar vägar i området samt grönområden och en gemensam brygga. Vid de yttre platserna på denna brygga är det tillräckligt djupt för att lägga till med segelbåt. Bryggan har sydvästläge och är vindskyddad av de kringliggande öarna.

Samfällighetens utgifter fördelas mellan fastigheterna som använder faciliteten i fråga. Som exempel kan nämnas att man härom året delade på kostnaderna för den gemensamma bryggan med de övriga som använder just den bryggan.

Servitut

Det stora antalet avtalsservitut som är registrerade på fastigheten hänger samman med att samtliga fastigheter inom samfälligheten har en belastning på varandra. Just i och med att de är delägare i samfälligheten. Det är en ren teknikalitet alltså vilken är nödvändig för att inskrivningarna ska bli korrekta. 

Området

Uvmarö ligger alldeles invid farleden i inre delen av Finnfjärden i Sankt Annas Skärgård. I byn finns bland annat Uvmarö Hamn med Magasinet som är en populär Gårdsbutik med Café och även en tilltalande skärgårdsmeny samt fullständiga rättigheter. Läs gärna mer om Magasinet via https://www.magasinetsanktanna.se/

Ett besök på Sankt Anna Portalen rekommenderas också varmt. Klicka bara på länken https://www.sanktanna.com/ På denna hemsida finns en mängd matnyttig information om vår vackra skärgård samt dess rörelser och aktiviteter.

För dig som föredrar sötvattenbad finns Frisksjön som är en liten mysig insjö belägen ca 2 km öster om Knallhagen.

Säljaren berättar

När man kliver ut från bilen på sommaren möts man av fågelsång och smultrondoft. 
Eventuell stress rinner av.

Vi har uppskattat att huset är väl isolerat så att man kan vara där även vintertid. För att ytterligare underlätta installerade vi en sms-styrd värmepump som även kan ge kyla under heta sommardagar.

De lite större barnen uppskattar loften både i stora huset och i gäststugan. Det är härligt att kunna gå runt huset på trätrall och även till gäststugan. I gäststugan kan man ha sitt eget hushåll om man vill. 

Att sitta på altanen och se havet, solnedgången och alla vackra färger på himlen är fantastiskt. Vi har spelat mycket badminton, kubb, boule, krocket mm på gräsmattan. På tomten finns även hallon och björnbär samt lavendel som fjärilarna älskar.

Lyx är att kunna ta ett bad på lunchen när man jobbar hemifrån (via fiber). Det finns även en fin badsjö ett par km bort. Bra restaurang på gångavstånd och fin skog att vandra och plocka bär och svamp i.

Våra goda grannar med barn och barnbarn i varierande åldrar kommer vi också att sakna.

Det är ett stort utbud på Norra Finnö med Mon (affär, padel, kanotuthyrning) och Tyrislöt (camping, skärgårdsmuseum mm). Man når ytterligare restauranger via båt, t ex Harstena.

Vi önskar att ni kommer att uppskatta stället lika mycket som vi har gjort!

//Karin och Stefan

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare

Extra kontakt

Hans Larsson
Kontorschef