Header image
Såld Njut av tystnaden och uppfriskande dopp!

Bäckermåla Sjögärdet 1

Gryt

Njut av tystnaden och uppfriskande dopp!

Gillar du livet på landet och har möjlighet att jobba hemifrån? Då är detta det perfekta stället för dig! Bara några minuters promenad från fastigheten erbjuds dessutom möjlighet till morgondopp i klara och fina Koppetorpssjön. Föredrar du skärgård och bräckta dopp tar det bara några minuter med bil till t ex båtbryggorna i Gryt. Vad gäller huset är de stora tråkiga projekten avklarade såsom omläggning av taket, omdränering och anläggande av ny avloppsanläggning. Även insidan har fått sig en uppfräschning men några ytskikt finns kvar att sätta sin egen prägel på. Vill du veta mer om fastigheten, området eller kommande visningar är du varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare!

Fakta

Adress:
Bäckermåla Sjögärdet 1
Område:
Gryt, Valdemarsvik
Kommun:
Valdemarsvik
Fastighetsbeteckning:
BÄCKERMÅLA 1:6
Typ:
Villa
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
Suterrängvilla
Byggnadsår:
1976
Vatten och avlopp:
Enskilt vatten året om från borrad källa (2016). Även en äldre grävd källa finns. Enskilt avlopp till helt ny 3-kammarbrunn med efterföljande biomoduler.
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Bergvärme (2016)
Ventilation:
Självdrag i torra utrymmen. Mekanisk i våta utrymmen.
Fasad:
Trä
Tak:
Betongpannor (Nytt 2021)
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Betongplatta
Grundmur:
Lättklinker
Eldstad:
Öppen spis + braskamin
TV- Internetutbud:
Huvudbyggnaden är ansluten till fiber.

Ekonomi

Energideklaration

Driftkostnad

Beskrivning

Interiör

ÖVRE PLAN

På ovansidan av huset välkomnas man via en nybyggd trappa upp till ytterdörren. Väl inne finns en liten klädkammare som används för avhängning. I klädkammaren finns luckan till vinden.

Hall

Hallen som går i vinkel har tapetserade väggar och på vägen till sovrumsavdelningen finns ett linneskåp. I anslutning till huvudentrén finner man trappan till det nedre planet.

Vardagsrum

Ljust och trevligt med stavparkett och med en öppen planlösning mot köket. I vardagsrummet finns en nyinstallerad braskamin samt utgång till den stora längsgående balkongen.

Balkong

Denna sträcker sig längs hela den södra långsidan av huset med utsikt över ängarna och bort mot skogen. Balkongen nås både från köket och från vardagsrummet.

Kök

Köket nås både från hallen och från vardagsrummet. Köksinredningen går i grönt och som stänkskydd ovan köksbänken har man valt ett vitt liggande kakel. En barbänk delar av mellan köksdelen och matplatsen. Den maskinella utrustningen består av en rostfri hällspis (2016) med spisfläkt (2021), rostfri kyl och frys (båda 2021) samt en diskmaskin (2018). I anslutning till köksdelen finns utgången till balkongen.

Sovrum 1

Detta är det största av sovrummen vilket har ett snyggt trägolv. Här finns fem platsbyggda garderober.

Sovrum 2

Det ¨blå rummet¨ är svalt och skönt då det ligger med fönstret mot tomtens ovansida. Här finns det en heltäckningsmatta på golvet samt två garderober.

Duschrum

Här inne är det äldre ytskikt i form av våtrumsmatta på golv och väggar. I utrymmet finns två vädringsfönster, en vägghängd wc, bidé, handfat samt en duschkabin.

NEDRE PLAN

Groventré och hall

Detta är den ena av husets två entréer. Ljust laminat på golvet och plats för avhängning innanför ytterdörren.

Allrum

Från hallen finns en avdelande spaljé mot allrummet vilket har ett ljust laminat på golvet och träpanel i taket. Här finns en murad öppen spis som aldrig eldats i av nuvarande ägare.

Sovrum/Arbetsrum

Detta lite mindre sovrum har ljusgrått laminat på golvet och det finns en dubbelgarderob för kläderna eller kanske arbetspärmarna.

Förråd och matkällare

Ett enkelt förråd med en matkällare innanför.

Duschrum/Bastu

Här behövs en handpåläggning. Renoveringen är påbörjad med du får avsluta den. Ytskikten är så gott som borttagna och du har nu chansen att avsluta renoveringen utifrån eget tycke och smak. Här finns en ny infraröd bastu till att börja med.

Tvättstuga

Golv och väggar är putsade och det finns en rostfri tvättho samt en tvättmaskin. En dörr leder oss vidare in till garaget.

Garage

Beläget i byggnadens nedre plan som sagt. Här finner man hydroforen för det inkommande vattnet. Det finns även en golvbrunn.

 

 

Pannrum/förråd

Med åtkomst utifrån och beläget mellan garageporten och groventrén leder in till detta förråd där bergvärmeanläggningen har sin plats.

Trädgård

Tomten är kuperad med skogen bakom och ängar framför. Plats finns för odlingslådor, buskar och blommor. En liten bäck skänker avkoppling med sitt porlande brus precis utanför den inhägnade delen av tomten.

Allmänt

Nedan följer en sammanställning av vilka förbättringar som gjorts på fastigheten de senaste åren.  

2022

Köket renoverat med nya köksluckor, bänkskivor, kakel samt en bättre begagnad spis från 2016. Fiber indraget i huset samt anlagt en helt ny avloppsanläggning omfattande trekammarbrunn och biomoduler. Förbättrat ytskikten i tvättstugan samt installerat en bättre begagnad tvättmaskin från 2020.

2021

Målat fasad samt fönster och bytt ut balkongräcket mot ett nytt och snyggare. Byte av yttertak, inkl papp och läkt samt hängrännor och stuprör. Rivit väggen mellan vardagsrummet och köket samt installerat braskamin i vardagsrummet. Ny kyl, frys och fläkt till köket. Nya radiatorer inklusive ny rördragning i garage och tvättstuga. Tagit upp flera friskluftsventiler i rummen på övre planet. Installerat fuktstyrda mekaniska fläktar i övre badrum, garage, matkällare samt i tvättstugan. Hägnat in del av trädgården för ett säkrare barn- eller hundliv.  

2020-2021

Nya ytskikt i vardagsrum, kök, sovrum samt två rum på nedervåningen.  

2020

Dränerat om grunden och byggt en ny entrétrappa.  

Allmän information Från fastigheten är det gångavstånd till mysiga Koppetorpssjön där även fisken trivs. Enligt markägaren kan det vara möjligt att efter överenskommelse få anlägga en liten brygga. Eftersom sjön även är dricksvattentäkt tillåts inga båtmotorer på båtarna vilket bidrar till att det är tyst och lugnt.

Larm är installerat och kan övertas.

 

 

 

Säljaren berättar

Huset har en stor underbar balkong i söderläge där vi spenderar mycket tid så fort solen är framme. Det är en kort promenad till en fin badsjö, där vi badar från tidig vår till höst. Vintertid åker vi skidor utanför Valdemarsvik och långfärdsskridskor på sjöar bara minuters bilväg från huset. 
 

Planlösningen på övervåningen är öppen och social. Huset har en fin utsikt över ängar som ofta besöks av vilda djur. På baksidan av huset gränsar tomten till en skog full av blåbär och svamp. Trädgården är enkel att sköta. Här finns äppelträd, plommonträd, bärbuskar, jordgubbar och rabarber. Grannarna är trevliga och hjälpsamma. Möjlighet till stort grönsaksland finns intill tomten på grannens mark.
 

På några minuters bilfärd tar du dig till havet och badklippor. På sommaren finns det en trevlig restaurang, en pizzeria och en bar med goda drinkar i Fyrudden. 

Området

Läs gärna mer om närområdet på Visit Östergötlands hemsida https://www.visitostergotland.se/inspireras/ostgotaskargarden/ alternativt på Grytportalen https://www.gryt.se/

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare

Extra kontakt

Hans Larsson
Kontorschef