Header image
Såld Strandnära, lugnt och soligt utsiktsläge!

Luddingsbo Sjövägen 21

Luddingsbo

Strandnära, lugnt och soligt utsiktsläge!

På strandnära Ekudden i gemytliga och golfnära Luddingsbo är det lätt att trivas! Oavsett om du påtar i trädgården, odlar i växthuset, myser i något av uterummen eller tar ett dopp i poolen kan du inte undgå att se Asplångens glittrande vatten. Under säsong kan man med stort intresse följa båtarna som tar sig fram längs Göta kanal. Kanske medan man tar upp ett nät fullt med fisk? Även inomhus är sjöutsikten närvarande i så gott som alla rum. Huvudbyggnaden som har fått formen av ett U i samband med att den byggts till såväl 2007 som 2013 har både gammal charm och moderna lösningar. Allra senast tillkom det inglasade uterummet där större delen av årets måltider intas. För dig som gillar att odla dina egna grönsaker finns ett växthus nere vid vattnet och en jordkällare där det aldrig blir frysgrader. På fastigheten finns slutligen både gäststuga och utrymmen lämpliga för diverse hobbysysslor. Exempelvis vedhuggning till eldning av vedspisen och kaminen.

Fakta

Adress:
Luddingsbo Sjövägen 21
Område:
Luddingsbo, Norrköping
Kommun:
Söderköping
Fastighetsbeteckning:
LUDDINGSBO 1:155
Typ:
Villa
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
1 plansvilla
Byggnadsår:
1952 Tillbyggt 2007 och 2013 med sammanlagt 80 kvm
Vatten och avlopp:
Enskilt vatten året om från egen borrad källa. Kommunalt avlopp.
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Direktverkande el, två luftvärmepumpar samt en braskamin och en vedspis.
Ventilation:
Självdrag
Fasad:
Trä
Tak:
Betongpannor
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Torpargrund
Badrum:
1 st
Eldstad:
Braskamin samt vedspis
Gästtoalett:
Ja

Ekonomi

Energideklaration

Driftkostnad

Beskrivning

Interiör

Entré och hall  

Man välkomnas av en hall med praktiskt klinkergolv innanför ytterdörren. Plats för avhängning finns i en skjutdörrsgarderob. I hallen finns trappan upp till loftet.

Loft 

Används av nuvarande ägare som TV-rum men kan med fördel bli ett sovrum. Här uppifrån har man utsikt mot Asplångens vatten genom de övre fönstren i vardagsrummet nedanför.

Vardagsrum

Ljust, luftigt och öppet till nock med ekparkett på golvet. Här finns stora fönsterpartier ut mot vattnet och även en dörr som leder ut till altandäcket som har obruten sjöutsikt. I vardagsrummet finns en täljstenskamin som ger en mysig känsla och sprider värmen till loftet tack vare takhöjden i rummet. I vardagsrummet finns även en luftvärmepump.

 

Sovrum 1 / Kontor

Detta sovrum med fönster som vetter mot väster används av nuvarande ägare som hemmakontor. 

Entrén, loftet, vardagsrummet och sovrum 1 är den del av huset som byggdes till 2007.

Kök

Husets hjärta är placerat i mitten av huset, mellan den äldre och den nyare delen av huset. Köksinredningen går i äggskalston med rostfria vitvaror i form av kyl, frys, diskmaskin, inbyggnadsugn och mikro. För matlagningen finns en spishäll med spiskåpa och även en vedspis som numer i första hand förstås används för skön uppvärmning. Den kommer dock väl till pass om det skulle bli elavbrott eller kanske fel på den vanliga spisen. Frukosten intas vid barbänken från vilken man har utsikt mot vattnet. 

Matsal

Från köket kommer man till matsalen som har öppet upp till nock och skön utsikt mot Asplången. I matsalen som byggdes till 2013 finns den andra av husets två luftvärmepumpar. Här finns också en dörr som leder ut till det inglasade uterummet med vidare utgång till altandäcket. För den som behöver fler sovrum skulle detta kunna vara en bra placering.

Inglasat uterum och altandäck

En underbar plats för umgänge där stor del av årets måltider intas så länge utetemperaturen tillåter. Golvet är isolerat vilket förlänger säsongen väsentligt och ovanpå ligger en gångvänlig nålfiltsmatta. I uterummet, vilket byggdes till 2020, finns plats för både en loungemöbel och ett matbord. Uterummet har skjutbara glaspartier på två sidor och öppningsbara fönster på den tredje. Utanför uterummet finns ett stort altandäck med en nedsänkt ouppvärmd rund pool med fri sikt mot Asplångens vattnet. På altandäcket finns ytterligare en enklare vindskyddad inglasning med segelduk som taktäckning. 

Sovrum 2 

I anslutning till matsalen finner man detta sovrum med ljus ekparkett och två välplacerade små fönster. I rummet finns två garderober. 

Duschrum

Här har man valt en ljus våtrumsmatta på golvet och målad väv på väggarna. Här finns wc och ett handfat i kommod samt mörka vikbara duschdörrar. Ovan handfatet är det mosaik på väggen. Bra förvarning i form av två väggskåp, ett högskåp samt ett lite mindre. Det finns även ett litet platsbyggt skåp där vattnet kommer in i huset. I detta skåp har hydroforen och husets huvudsakliga varmvattenberedare också sin plats. En mekanisk fläkt står för ventilationen i duschrummet och det finns även ett litet vädringsfönster. 

Inre hall

Denna hall leder oss till den äldre delen av huset. Här finns fyra garderober.

Separat toalett

Belägen i den inre hallen med plastmatta på golvet och målad väv på väggarna. Utrustad med wc och ett litet handfat i kommod.

Groventré

Denna nås från entrésidan och har plastmatta på golvet och målad väv på väggarna. Här finns en bänk med ho, en garderob samt plats för avhängning av ytterkläder.

Genomgång

Denna genomgång förbinder huvudbyggnaden med en tidigare uthusbyggnad och har dörr ut till ett litet altandäck med morgonsol och vidare ut i trädgården.

Tvättstuga, Bastu och Dusch

Även här är det våtrumsmatta på golvet och väggarna är klädda med målad väv. Utrustat med tvättmaskin och torktumlare och det finns ett fönster med skön vy mot vattnet. Kanske den perfekta platsen för en utgång till ett däck med bubbelkopp i och med att det även finns både bastu och dusch i utrymmet.

Förråd

Utrustat med diverse hyllor och stänger. Här finns en liten varmvattenberedare till duschen i tvättstugan.

Carport

Plats för en större och en mindre bil.

Gäststuga

Denna lite enklare stuga är grundlagd på en torpargrund med en stomme av trä klädd med träpanel samt ett nyare plåttak. I det nordvästra hörnet av gästrummet finns en skada i golvet.

Förråd/snickarbod

Detta uthus är uppdelat i två utrymmen. Grunden består av en gjuten ram men öppet under. Stommen är av trä och även denna byggnad har ett nyare plåttak. Utrymmet närmast vattnet har ett fönster med utsikt och det finns ett platsbyggt skåp samt hyllor på väggarna. Den övre delen av uthuset är utrustat med en snickarbänk samt diverse hyllor. Vidbyggt uthuset finner man det gamla dasset som inte längre används. 

Gröna boden

Detta är ett enkelt skjul utan värme men försett med en egen elcentral och ett 3-fasuttag. Denna byggnad ligger delvis utanför tomtgräns.

Trädgård

Den delvis kuperade tomten sluttar ner mot Asplången vilken är en del av Göta kanal. På den nedre delen av trädgården finns ett litet växthus för dig som vill se tomaterna växa medan du själv njuter av utsikten. I övrigt finns gott om planteringar omfattande såväl gröna som blommande perenna växter. Vid altandäcket växer fantastiskt vackra röda rosor och på våren blommar den väldoftande Balsampoppeln. Vidare finns bland annat röda och svarta vinbär, rabarber, mm.

Allmänt

Som medlem i Luddingsbo Östra villaförening har fastighetsägare i området möjlighet att ha en bryggplats. Som ny medlem kan man ställa sig i kö. Det är för tillfället ingen kö men krav på medlemskap i föreningen. Nätfiske till husbehov ingår som föreningsmedlem (max två nät per fastighet). Medlemskapet kostar blygsamma 300kr/år.

Hela tomten är omgärdad av stängsel vilket är bra för både lekfulla hundar och busiga barn. Mot grannen åt söder finns en häck vilken är placerad i tomtgräns med gemensamt skötselansvar.

Taket på den gamla delen av huvudbyggnaden byttes i samband med om- och tillbyggnaden 2007. Matsalen byggdes till 2013 och köket renoverades 2015. En krypgrundsavfuktare installerades 2016 och det inglasade uterummet kom till 2020.

Den egna borrade vattenkällan från 2002, belägen på entrésidan är 99 m djup och ger 19 minutliter.

Nuvarande ägare har under en tid haft planer på att anlägga solpaneler i slänten ned mot vattnet men nu överlämnas det projektet med varm hand till nästkommande ägare.

Möjlighet finns att separat köpa loss båten inkl elmotor och vagn, en trädgårdstraktor med gräsklipparaggregat, vagn och snöblad samt en vedklyv.

Säljaren berättar

Ekudden ligger sjönära som sista hus på Sjövägen med härligt fri utsikt över hela sjön Asplången. Genom sjön går alla båtar som trafikerar Göta kanal. Vår lilla villaförening äger mark och erbjuder en fotbollsplan, en badplats med brygga och lång strandremsa där man som medlem får bygga sin egen brygga. Föreningen har också vattenrätt där medlemmar får fiska t ex gös med nät och lägga kräftburar för husbehov. 

Allmänna ytor sköts tillsammans, ofta i samband med årsmöte och gemensamma fester. 

Med båt, bil eller cykel når man Hylinge golfbana med 27 fina hål och en utmärkt restaurang. Ett par kilometer bort, mot väg 210 har just en självbetjäningsaffär öppnat. Brev och tidningar levereras till brevlådan vid tomtgräns.

I trädgården växer många perenner vars blomning avlöser varandra. Snödroppar, vintergäck och scilla kommer först. Senare kommer forsythia och schersmin. Funkia i olika färgställningar grönskar. Pioner, bolltistel, nepeta, stockrosor, klätterrosen Flammentantz och bärbuskar frodas innan bl a kärleksört och höstastrar börjar blomma.

//Kerstin & Kjell

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare

Extra kontakt

Hans Larsson
Kontorschef