Såld Naturligt och skärgårdsnära!
Besiktigat

Kejsarnäs Drömbacken 1

Kejsarnäs

Naturligt och skärgårdsnära!

Välkommen till detta egendesignade timmerhus från Nordiska Naturhem om 3 rok byggt 2019 som smälter in så väl i omgivningarna att det knappt syns. Inomhus råder skön harmoni och de stora glaspartierna gör att det känns som om man bor mitt i naturen. En faktor som bidrar till det sköna inomhusklimatet är den stora brasugnen.

I den nybyggda vinterträdgården mot väster fullständigt flödar eftermiddagsljuset in soliga dagar och på berget utanför avnjuts med fördel en kvällsfika till kvällssolens dalande strålar.

Välkommen att anmäla dig till en naturnära visning!

Fakta

Adress:
Kejsarnäs Drömbacken 1
Område:
Kejsarnäs, Valdemarsvik
Kommun:
Söderköping
Församling:
Söderköping S:t Anna
Fastighetsbeteckning:
KEJSARNÄS 2:90
Typ:
Fritidshus
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
1 plans fritidshus med permanentstandard
Byggnadsår:
2019 Ecohus byggt av Nordiska Naturhem
Vatten och avlopp:
Enskilt vatten året om från borrad källa på grannens fastighet via servitut. Enskilt avlopp till 3-kammarbrunn med infiltration på grannens fastighet via servitut. Avloppet är från 2016.
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Direktel till ackumulatortank och vattenburen golvvärme
Ventilation:
Självdrag
Fasad:
Timmer
Tak:
Papp
Stomme:
Timmer
Plåtarb.:
Aluzink
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
40cm Macadam, 40 cm Hasopor samt lerklining med ingjuten vattenburen golvvärme ovanpå det.
Grundmur:
Betong och lecablock
Eldstad:
Tulikivi täljstenskamin
TV- Internetutbud:
Förberett för installation av fiber

Ytor

Tomtarea
2 624Kvm
Boarea
82Kvm

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
1 212 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
469 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
1 681 000 kr
Bef. pantbrev:
2st om 1 140 000 kr
Taxeringsår:
2021
Värdeår:
2019
Taxeringskod:
220
Försäkring fullvärde:
Ja

Energideklaration

Behövs ej

Driftkostnad

Beräknad på 4 personer
6 595 kr/år
1 050 kr/år
1 730 kr/år
2 490 kr/år
11 865 kr/år
Enligt säljarens uppgifter för kalenderåret 2021 vid användning året om på helger samt skollov. Kostnad för hushållsel ingår i uppvärmningskostnaden. Renhållning avser sommartömning. Vatten/Avlopp avser slamtömning. Fastighetsskatt tillkommer.
8 874 kr/år

Beskrivning

Interiör

Välkommen till Drömbacken!

När man går uppför gången till detta synnerligen välbyggda och väl genomtänkta Eco-hus omfamnas man av naturen. Gången kantas av naturliga och återbrukade material och på toppen finner man huset som har en timrad stomme, lerklinade golv med vattenburen golvvärme och högt i tak. Samtliga husets dörrar är återbrukade vilket gör att ingen är den andra lik. I stor del av huset har man valt att klä innertaket med träullit vilket är ljuddämpande och skapar en skön och nedtonad atmosfär. Övriga innertak är klädda med trä målat med äggoljetempera. Samtliga ljusinsläpp är både höga och breda för att släppa in så mycket ljus som möjligt. 

Interiör

Väl uppe vid huset möts man först av ett vackert altandäck med specialdesignat smidesräcke. Vackra gamla pardörrar välkomnar oss in i hallen med återbrukat skiffergolv från Offerdahl. Innanför dörren finns plats för avhängning på väggen. I hallen är takhöjden 2,40 meter vilket är huset lägsta takhöjd. Taket blir sedan bara högre och högre i och med att den yttre taklutningen är 7 grader.

Det är i anslutning till hallen man finner duschrummet vilket också det har återbrukat skiffergolv. En av väggarna är lerklinad och bakom handfatet har man valt stänksskydd i form av Terrazzokakel. Handfatet som är är designat av Kartell för Laufen har fått sin plats ovanpå en vacker gammal byrå och handfatets blandare är av mässing. I övrigt finns i duschrummet en wc, en duschkabin samt en tvättmaskin från 2020. Det finns även ett stort ljusinsläpp mot sydväst.

Rakt fram i hallen återfinns ytterligare en uppsättning gamla och höga pardörrar som leder ut till vinterträdgården vilken färdigställdes så sent som för några veckor sedan. På marken ligger återbrukat skiffer och väggarna har stora glaspartier vilket gör att rummet flödar av ljus. Från vinterträdgården finns dörrar som dels leder ut till trädgården och dels leder in till själva bostaden.

Den tredje dörren i hallen leder oss vidare in i bostaden. Här stiger vi in i en ljus och luftig öppen planlösning. I allrumsdelen vid brasugnen i täljsten av märket Tulikivi har soffan sin plats och det är på denna sida av rummet som dörren ut till vinterträdgården finns.

Köket är modernt utrustat och har fått sin plats mitt i huset för maximala möjligheter till umgänge. Vid matplatsen har man valt stora glaspartier mot både öster och söder. Här känns det nästan som att äta middag mitt i naturen med tallarna precis utanför och utsikt mot havet. I köket finns en köksö med granitskiva och under den plats för förvaring. Den maskinella utrustningen består av en spishäll med ugn och spisfläkt samt en kyl/frys från Smeg.

Huset har två sovrum varav det större med fönster mot öster vilket släpper in morgonsolens uppiggande strålar. I det mindre sovrummet finns en platsbyggd våningssäng. Här vetter fönstret mot svala norr.

Slutligen finns ett teknikrum/förråd där elcentralen och varmvattenberedaren har sin plats. Även golvvärmeanläggningen är placerad i detta utrymme vilket, liksom övriga huset har högt i tak. I utrymmet finns en golvbrunn. En skåpsmodul med granitskiva erbjuder gott om plats för verktyg och prylar. Ytterligare förvaringsutrymme finns i de båda väggskåpen.

Konstruktionsbeskrivning

Läs gärna mer om grundläggning med Hasopor via https://tranes.se/hasopor-skumglas-ett-atervunnet-byggmaterial/

Mer information om brasugnen i täljsten finner du via https://www.tulikivi.com/se/tulikivi/Taljstensugnar

Mer fakta om lerklining kan du läsa via följande länk https://www.slojdochbyggnadsvard.se/kunskap-och-fakta/bakom-fasaderna/interior/lerklining/

Timret är utvändigt behandlat med sk Sioo:x som är ett motståndskraftigt träskydd som ger vacker patina. Det tränger in, förenas med träet och ger en naturligt silvergrå nyans. Läs gärna mer på hemsidan www.sioox.com.

Allmänt

Uterummet/Vinterträdgården om 12 kvm är tillbyggt 2022.

I teknikrummet är det förberett för indragning av fiber. Ledningsröret är infällt i väggen.

Samtliga eldragningar i huset är infällda i spår i väggarna för att inte störa harmonin i huset.

Taket är isolerat med Cellulosaisolering 300mm och förberett för att anlägga ett sedumtak om så önskas. En annan tanke har varit att installera solpaneler eftersom taklutningen och solläget lämpar sig väl för det. Dessa båda kan dock inte kombineras så det får bli upp till köparen att fatta det beslutet.

Som kuriosa kan nämnas att klimatet i huset inte bara älskas av människor utan även av växter som formligen prunkar av välmående. 

Tomten

Även utvändigt har man satsat till hundra procent på det naturliga och hållbara och tagit tillvara på vad naturen erbjuder just här. Tomten är en ren naturtomt vilken kräver minimalt med skötsel. Till stor del ser man berg i dagen, tallplantor, ljung, björnbär och slånbär. Det finns även några naturliga planteringar för perenna och lättskötta växter. Dock finns ingen modern och grönskande gräsmatta så långt ögat når. För att njuta av grönska kan man med fördel ta en promenad i kohagen eller kanske en cykeltur till någon av de naturliga ängarna i närområdet. 

Säljaren berättar

På morgonen när man vaknar skiner solen över vattnet och från höjden där huset står är det så härligt att året om se på naturen, oavsett om det är höstdimma, eller sommar när solen skiner eller vinter när snön ligger på tallarna och backen upp till huset. Hela året är det grönt ute på grund av barrträden och växterna och ofantligt vackert.

På kvällen, när vinden ofta lägger sig från det närbelägna havet, så är det lugnt, vindstilla och solen kommer in genom de stora vardagsrumsfönstren och man ser enen där utanför och bara njuter av lugnet och stillheten.

På hösten, finns det både gula kantareller och höstkantareller i skogen bakom huset så hit går vi ofta för att ta en paus och njuta av stillheten i skogen. När vi kommer hem så steker vi kantarellerna till en gräddsås eller gryta.

På vintern, då är det skönt att sitta i en fåtölj med fötterna på en fotpall med ett fårskinn på och njuta av en kopp te och den öppna elden och lyssna på musik. Det är fantastisk akustik i huset på grund av akustikplattorna i taket och timret och golvet som dämpar ljudet.

På våren tycker vi om att odla plantor i vinterträdgården inför sommarens trädgårdsprojekt. Ibland kompletterar vi med växter och örter från Gryts Handelsträdgård som har ett fantastiskt utbud och här kan man passa på att handla lokalt. Växter trivs otroligt bra i huset på grund av inomhusklimatet, som precis som vi människor mår bäst i lagom humid och sund luft. Timmerhuset andas och håller en jämn luftfuktighet, samtidigt som vi valt att bara ha sunda material i hela huset vilket gör att vi människor, växter och hus mår bra tillsammans.

När man lagar mat är det fantastiskt att på sommaren gå ut från köket till altanen och grilla. Kanske sätter man på en lite snabbare låt och höjer volymen och tar sig ett glas vin medans man lagar mat och barnen pysslar vid det stora bordet. 

Bada är det härligt att göra antingen precis nedanför huset i havet eller om man vill bada från en brygga vid en strand eller från klipporna vid havet, så är Torpa havsbad en promenad ifrån. Det är helt fantastiska solnedgångar vid Torpa havsbad, så hit går vi ofta.

För att utforska skärgården med båt, eller om man vill ha en egen båtplats så går det att hyra vid Örnviken som nu restaureras med nya ägares entusiasm. Här kommer det att hända mycket framöver!

Hälsar Elina och Johan med familj

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare

Extra kontakt

Hans Larsson
Kontorschef