Såld Stor fastighet med naturnära läge!
Besiktigat

Stora Vännerstorp Vännerslund 1

Stor fastighet med naturnära läge!

Denna stora lantligt belägna och skogsnära fastighet har flera potentiella möjligheter för dig som köpare. Antingen använder du fastigheten som den ser ut idag med den välbyggda och yteffektiva huvudbyggnad som redan finns eller så kan du bo i den medan du bygger ditt nya drömhem.

Möjlighet finns sannolikt även att stycka av en del av fastigheten till mindre tomter och sälja dom. Oavsett vilket kan du som ägare njuta att tystnaden och friden precis vid skogsbrynet. Den lilla tjärnen Oxtorpesjön ligger bara några hundra meter bort.

Välkommen att anmäla ditt intresse!

Fakta

Adress:
Stora Vännerstorp Vännerslund 1
Kommun:
Söderköping
Fastighetsbeteckning:
VÄNNERSTORP 1:5 och VÄNNERSTORP 1:12
Typ:
Villa
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
1 plansvilla med loft och delvis källare
Byggnadsår:
1999
Vatten och avlopp:
Enskilt vatten året om från borrad källa med ny vattenpump. Enskilt avlopp till 3-kammarbrunn med markbädd.
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Direkt el samt eldstad
Ventilation:
Självdrag
Fasad:
Trä
Tak:
Betongpannor
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Torpargrund samt delvis källare
Grundmur:
Betonghålsten
Eldstad:
Braskamin
TV- Internetutbud:
Fiber är installerat i huvudbyggnaden

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
803 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
850 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
1 653 000 kr
Bef. pantbrev:
6st om 2 474 000 kr
Taxeringsår:
2021
Värdeår:
1999
Taxeringskod:
220
Försäkring fullvärde:
Ja

Energideklaration

Utförd
2023-01-19
C
197 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
26 250 kr/år
2 175 kr/år
794 kr/år
1 188 kr/år
2 778 kr/år
3 684 kr/år
36 869 kr/år
Enligt säljarens uppgifter. Kostnad för hushållsel ingår i uppvärmningskostnaden. Totalt förbrukades under 2021, 7 500 kWh. Fastighetsavgift tillkommer.
9 287 kr/år

Beskrivning

Interiör

Entré

Innanför ytterdörren är det grått klinker på golvet. I hallen finns en garderob där vattnet kommer in och i här finns även varmvattenberedaren.

Duschrum

På golvet ligger ett ljust klinkergolv och väggarna är helkaklade i två färger. Utrustat med wc, handfat i kommod samt en duschhörna.

Kök

Köksinredning och köksbänkar är av naturfärgat trä och som stänkskydd mellan arbetsbänk och överskåp sitter kakel som stänkskydd. Den maskinella utrustningen består av en spis med spisfläkt, diskmaskin samt en kyl/frys. En barbänk med förvaring i underskåpen delar av mot allrummet.

Allrum

Allrummet har delvis öppet till nock och i takpanelen sitter effektfulla spotlights. En liten braskamin värmer skönt. Från allrummet finns en utgång till balkongen som är belägen under tak och har stillsam utsikt över den omgivande naturen. 

Loft

Från hallen leder en trappa upp till loftet.

Här uppe är det trägolv och snedtak med träpanel i innertaket. På ena sidan av loftet finns sovavdelningen där det finns en garderobsvägg med spegelskjutdörrar samt en platsbyggd bänk med skåp. En loftgång leder över till andra sidan vilken används som arbetshörna. Även i denna delen finns en platsbesparande platsbyggd bänk med skåp och lådor.

Tvättstuga / Förråd

Husets källardel nås endast utifrån. I denna delen finns tvättstugan som är utrustad med en tvättmaskin och en hydrofor. Här sitter även centraldammsugaren. En dörr leder in till ett förråd/snickarverkstad där det finns arbetsbänk och hyllor.

Gäststuga

Denna välbyggda och isolerade gäststuga med trägolv har en stomme av trä med stående träpanel på fasaden och betongpannor på taket. Invändigt är väggarna klädda med liggande träpanel. Fönstren är av typen 2-glas och det finns en trappa upp till ett litet sovloft. Här sover gästerna eller kanske tonåringen gott!

Förråd/vedbod

Denna enklare förrådsbyggnad är i behov av renovering och fördelad på två avdelningar. Åkgräsklipparen har en sida och på den andra finns plats för t ex trädgårdsredskap. Strax intill finns även en friliggande vedbod.

Tillstånd, mm

Observera att det åligger köparen att undersöka och säkerställa att den användning av fastigheten som man tänker sig är realistisk utifrån gällande lagar och regler. Det åligger köparen att undersöka, ansöka och bekosta eventuella tillstånd från myndigheter. Exempelvis bygglov, strandskyddsdispens, miljö/hälsa, brandmyndigheter m.m. samt även andra tänkbara tillstånd som kan krävas beroende av hur man avser att använda fastigheten.

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare

Extra kontakt

Hans Larsson
Kontorschef