Såld Fritidsboende i gott skick med båtplats!

Södra Finnö Gamla Färjevägen 6

Sankt Anna skärgård

Fritidsboende i gott skick med båtplats!

Välkommen att njuta av detta underbara boende! Här omges du av naturreservat och Sankt Annas underbara skärgård. För dig som uppskattar båtlivet har du bara någon minuts promenad ner till samfällighetens gemensamma båt- och badplats. Det gör att du på bara ca 15-20 minuter med båt når såväl Tyrislöts som Harstenas rika utbud av kobbar och skär längst ut i havsbandet.

Nuvarande ägare har gjort flertalet större renoveringar vilket gör att du som nästa ägare får mer tid över till att bara njuta av detta fantastiska paradis. Huvudbyggnaden genomsyras av luftiga sällskapsytor och ljusa trevliga sovrum. Tack vare gäststugan som dessutom har egen toalett får även den stora familjen plats.

Fakta

Adress:
Södra Finnö Gamla Färjevägen 6
Område:
Sankt Anna skärgård, Valdemarsvik
Kommun:
Söderköping
Fastighetsbeteckning:
FINNÖ 3:20
Typ:
Fritidshus
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
1 plans fritidshus
Byggnadsår:
1988, 2007 1988 avser huvudbyggnad. 2007 avser gäststuga.
Vatten och avlopp:
Enskilt vatten från gemensam källa. Enskilt BDT-avlopp till egen 2-kammarbrunn samt egen septitank för toa-avfallet.
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Direktverkande el
Ventilation:
Självdrag
Fasad:
Trä
Tak:
Betongpannor
Stomme:
Trä
Plåtarb.:
Svart plåt
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Plintar
Badrum:
1 st
Eldstad:
Täljstenskamin (Ny 2022)
TV- Internetutbud:
Fiber är indraget till huvudbyggnaden men aldrig aktiverat.

Ytor

Tomtarea
2 777Kvm
Boarea
75Kvm
Boarea
20Kvm

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
946 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
430 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
1 376 000 kr
Bef. pantbrev:
5st om 2 550 000 kr
Taxeringsår:
2021
Värdeår:
2007
Taxeringskod:
220
Försäkring fullvärde:
Ja

Energideklaration

Behövs ej

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
11 700 kr/år
2 100 kr/år
5 750 kr/år
1 932 kr/år
3 500 kr/år
24 982 kr/år
Enligt säljarens uppgifter. Kostnad för hushållsel ingår i uppvärmningskostnaden. Uppgiven elkostnad baseras på en förbrukning om 7 000 kWh/år. Fastighetsskatt tillkommer.
9 287 kr/år

Beskrivning

Huvudbyggnad

Efter att ha parkerat bilen på uppfarten välkomnas man upp till huvudbyggnadens entrédörr via ett härligt nybyggt altandäck som bjuder in till en solig frukost. Genomgående för huset är den ljusa och luftiga känsla som nuvarande ägare lyckats skapa efter genomgående renovering av samtliga ytskikt till nyproduktionsstandard.

Innanför ytterdörren är det klinker på golvet och det finns plats för avhängning. I hallen finns ett städskåp i samma enhetliga stil som kökets ramluckor.

Till vänster om hallen stiger vi in i den sociala delen av huset. Det rymliga samt helt nyrenoverade köket (2021/2022) bjuder in till många timmars matlagning! Köksön gör att du kan samtala med dina gäster samtidigt som du förbereder kvällens middag. Smakfulla materialval såsom ljusa ramluckor tillsammans med ekbänkskiva och stänkskydd i form av vitt kakel i halvförband. Den maskinella utrustningen består av integrerad kyl/frys, integrerad diskmaskin samt en exklusiv spis från Smeg med induktionshäll och varmluftsugn samt integrerad köksfläkt.

Från den sprakande brasan i kaminen som är placerad mellan vardagsrum och kök ger dig och dina gäster maximal känsla.

Från vardagsrummet finns utgången till det stora altandäck som sträcker sig längs husets långsida. Delar av altanen är belägen under tak vilket gör att du inte behöver tänka på om regnet kommer lagom till sillunchen på midsommarafton. Eluttag för att montera infravärmare finns för möjlighet att kunna sitta bekvämt långt in på småtimmarna. För dig som gillar att njuta av solen är altandäcket perfekt. Sol från tidig förmiddag till sen kväll. Varför inte installera ett spabad eller pool som grannarna? På hösten när löven lagt sig får du härifrån en skymt av finnledens glittrande vatten, om än liten!

I den mer privata delen av huset finns två väldisponerade sovrum samt badrum med tillhörande bastu. Det större sovrummet är utrustat med två garderober och har egen utgång till soldäcket. I det mindre finns en garderob och de båda fönstren vetter i skyddat läge från grannar mot soldäcket. Möjligt att installera flertalet garderober.

Nuvarande ägare har gjort en lättare renovering under 2022 av badrummet. Väggarna i duschhörnan har beklätts med våtrumsskivor från Fibo trespo och övriga väggar har fått ny våtrumsfärg. Samtliga funktionsdelar som invändig rördragning, värmekabel samt vattenberedare (60L) har bytts ut för att säkerställa möjlighet till åretruntboende. En stor kommod till handfatet erbjuder god förvaring. Badrummets fönster skänker såväl ljus som en rofylld utsikt. Intill badrummet finns en bastu med två lavar för en stunds skön avkoppling efter avklarat dagsverke.

Gäststuga

I denna trivsamma gäststuga om ca 20 kvm byggd 2007 sover man gott och har dessutom både egen altan och gäst-wc. Trappan välkomnar dig upp till en mindre altan under tak och vidare in i allrummet som med lite hjärterum och god vilja kan logera 4+ gäster. Annars är det i första hand ett perfekt boende för såväl enstaka gäster som tonåringen! Likt badrummet i huvudhuset har nuvarande ägare installerat en varmvattenberedare (20L).

Gäststugan är grundlagd på plintar, har en stomme av trä utvändigt klädd med träpanel samt papp på yttertaket.

Trädgård och läge

Den lättskötta trädgården med delvis berg i dagen är omgiven av en lagom lummig insynsskyddande växtlighet. Kring huvudbyggnaden finns stora härliga altandäck i olika väderstreck, dels under tak men bara himmelen som tak. Ute på trädgården finns ett antal pallkragar för egen odling. Från tomten tar det endast någon minut att promenera till samfällighetens soldäck med grill samt båtbrygga där det även finns en badstege att tillgå. 

Redskapsförråd

Denna enklare lilla byggnad är grundlagd på plintar, har en stomme av trä utvändigt klädd med träpanel och papp på yttertaket. Invändigt utrustat med några hyllställningar för förvaring samt ett litet vädringsfönster.

Renoveringar, mm

2012
- Parkettgolv

2021 

Huvudbyggnad:
- Samtliga väggytskikt renoverade. (Bredspacklade samt målade med hög standard).
- Samtliga takytskikt vitmålade.
- Ommålning av snickerier.
- Kök.

2022
- Kamin med tjälstenstopp. Ny huva och plåt utvändigt samt rör invändigt i skorsten.
- Altan framsida.
- Fasadparti.
- Strömställare samt uttag.
- Varmvattenberedare (Huvudbyggnad samt gästhus).
- Badrum. Målat tak samt plastmatta på vägg med våtrumstäckfärg. Rördragning utanpåliggande kromade rör. Kommod. Wc-stol. Duschblandare. Fibo trespo våtrumsskivor i duschhörna.
- Altantrappa samt sarg på baksida.
- Grusning av uppfart.
- Plastfolie på marken under huvudbyggnaden.

Avloppsanläggningen:

Tömd september 2021 (töms löpande varje år via Söderköpings kommun). Avloppsanläggningen för BDT med två kamrar är av typen Forever Green Eco Rock BDT om 1,1 kubikmeter. Separat septitank för toalett-avfallet.

Möbler / Inventarier

Större delen av möbler och inventarier kan efter överenskommelse med säljaren medfölja.

Finnö Fritidsområdes Samfällighetsförening

Samfälligheten omfattar 17 hushåll vilka delar på gemensamt dricksvatten från grävd källa med tillgång året om. Årsavgiften är för närvarande 5 750 kr. I denna avgift ingår tillgång och förbrukning avseende dricksvatten från den gemensamma källan, tillgång till de gemensamma grönområdena samt tillgång till båtplats vid brygga. I anslutning till båtbryggorna har man muddrat och bommarna vid bryggan har bytts ut till nya fräscha. Dessutom har en helt ny badstege monterats i änden av gångbryggan där det också finns en liten sandig strand för de små. 

Det gemensamma grönområdet i anslutning till båtbryggan har precis fräschats upp och skall bli en skön grön plats för umgänge är det tänkt. Det kommer under våren att besås med nytt gräs så att det blir grönt och fint efter årets förbättringsåtgärder. Det finns även en liten gemensam bod med tillhörande veranda/soldäck till vilken alla medlemmar har tillgång. I boden finns bland annat redskap och verktyg för den gemensamma skötseln av grönområdet. Vid båtbryggan tillåts båtar med en maxlängd om 6 m.

Gräsklippningen av de gemensamma ytorna sköts av medlemmarna själva enligt ett rullande schema medan t ex snöröjningen köps in. Som medlem i föreningen förväntas man delta i de gemensamma städdagar som arrangeras två gånger per år.

Av årsavgiften avser 500 kr parkavgift, 1 500 kr vattenavgift, 1 250 kr vägavgift och 2 500 kr bryggavgift. Dessa avgifter avser användande året om. För medlemmar som endast använder sin fritidsfastighet del av året blir det lite billigare.

Närområdet

Södra Finnö är en stor ö i Sankt Annas vackra skärgård vilken är förbunden med fastlandet via en vägbro över den sk Finntarmen i Finnkroken. På Södra Finnö finns gott om vackra strövområden i naturen och sköna klippor att ligga och lapa sol på. Precis innan man kör över bron finns en relativt stor hamn för fritidsbåtar. Här skulle man t ex kunna hyra en tillfällig plats för gästande bekanta. Segelbåtarna kommer dock inte under bron så de får ligga på utsidan om den i Finntarmen.

Vid Engelholms bygdegård ett par kilometer före bron över till Södra Finnö finns en restaurang i Engelholms Gamla skola som heter just "Old School". De har en prisvärd meny för såväl sittning på plats som take-away. Mer om detta finner du via länken http://www.oldschool.se/

Ytterligare några kilometer närmare Söderköping finns Torpabadet som erbjuder såväl strandbad som bad från klipphällarna. Läget med kvällssol gör badet till ett toppentrevligt ställe för en picnic till solnedgången.

Vad gäller inköp så finns möjligheter att handla dels i Söderköping (ca 40 min) men även i Valdemarsvik (ca 25 km). På den nyöppnade glampingen Örnviken några kilometer före Finnkroken från Söderköping sett finns dessutom sedan en tid en sk Auto-Mat där man kan få tag på det allra viktigaste såsom mjölk, mjöl, socker, mm.

Läs gärna mer om Sankt Anna skärgård via följande länkar:

Sankt Anna Portalen: https://www.sanktanna.com/

Söderköpings kommun: https://visit.soderkoping.se/sv/sankt-anna-skargard/

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare

Extra kontakt

Hans Larsson
Kontorschef