Header image
Såld Familjevilla i gott skick med pendlarvänligt läge!

Ringvägen 27

Familjevilla i gott skick med pendlarvänligt läge!

Välplanerat, trevligt och funkis är tre uttryck som på ett bra sätt beskriver denna välskötta fastighet. Här har man lagt sig vinn om att bevara funkiskänslan med bl a innerdörrar från 50-talet, karosseripanel i halltaket, marmorbänkar i fönstren och köksluckor i tidsenlig stil med gamla beslag. I entréplanet finns bland annat ett stort, ljust avdelningsbart allrum med burspråk, vackert parkettgolv och en eldstad. En naturlig samlingspunkt för hela familjen. Från köket kommer man ut på ett altandäck som vetter mot kvällssolen och har ett nedsänkt bubbelbad. Från altandäcket finns sedan en trappa ner till den plana och lättskötta trädgården. På det privata övre planet finns en balkong och två sovrum med charmiga snedtak. Källarplanet är ljust och fräscht med klinker på golven och rymmer bl a tvättstuga, hobbyverkstad, garage och diverse förrådsutrymmen. På tomten finns en äldre garagebyggnad vilken delas med grannen och på den gruslagda infarten finns plats för ett flertal fordon.

Fakta

Adress:
Ringvägen 27
Kommun:
Söderköping
Fastighetsbeteckning:
RÖNNEN 8
Typ:
Villa
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
1 1/2 plansvilla med källare
Byggnadsår:
1956
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster:
2-glas och 3-glas
Uppvärmning:
Bergvärme (2005). Kompressorn bytt 2015.
Ventilation:
Självdrag
Fasad:
Tegel
Tak:
Betongpannor 2016/2017
Stomme:
Lättbetong
Bjälklag:
Betong
Grundläggning:
Betongplatta
Grundmur:
Betonghålsten
Eldstad:
Öppen spis med insats
TV- Internetutbud:
Fiber är installerat
Gästtoalett:
Ja

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
1 700 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
887 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
2 587 000 kr
Bef. pantbrev:
6st om 1 337 500 kr
Taxeringsår:
2021
Värdeår:
1956
Taxeringskod:
220
Försäkring fullvärde:
Ja

Energideklaration

Utförd
2023-08-28
C
74 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 3 personer
22 300 kr/år
9 300 kr/år
2 940 kr/år
5 600 kr/år
40 140 kr/år
Enligt säljarens uppgift. Kostnad för hushållsel ingår i uppvärmningskostnaden. Årlig elförbrukning ligger på ca 12 000 kWh. Fastighetsskatt tillkommer.
9 525 kr/år

Beskrivning

Interiör

ENTRÉPLAN

Hall/Entré

Via grusgången och en stenlagd trappa kommer vi upp till en entréveranda under tak. Väl innanför ytterdörren möts vi av charmig funkis med marmorgolv och karosseripanel i taket. I hallen finns plats för avhängning samt även tre platsbyggda garderober med överskåp. I hallen finner vi dörren ner till källarplanet liksom även trappan till det övre planet.

Vardagsrum

Ljust och luftigt med vackert parkettgolv, burspråk och en öppen spis med insats vilken bidrar till att hålla de redan låga driftskostnaderna nere. Rummet går utmärkt att dela av vid behov av ytterligare ett sovrum då det från hallen finns en extra ingång till den bortre delen av rummet.

Kök

Den gammaldags köksinredningen går i ljust grått och det finns gott om skåp för förvaring. Ovan köksbänkarna återfinns ett gråmelerat kakel. Den maskinella utrustningen består av en hällspis (2012) med spisfläkt, diskmaskin (2020) samt en kyl/frys (2012). I köket finns utgången till det härliga insynsskyddade altandäcket på trädgårdssidan. Från altanen finns en trappa som leder ned till trädgården. Som grädde på moset finns på altanen både en stor skyddande markis samt ett härligt bubbelbad att njuta i under stjärnorna.

Sovrum/Kontor

Intill köket finner vi detta lite mindre sovrum med parkett på golvet samt två platsbyggda garderober med överskåp. Gästtoalett Här är det klinker på golvet och väggarna är halvkaklade. Utrustad med wc samt ett handfat i kommod. I utrymmet finns även ett vädringsfönster.

ÖVRE PLAN

En klassiskt svängd trappa leder oss nu upp till det övre planet.

Hall

Ovan trappan möts vi av en hall i vinkel med parkettgolv och två platsbyggda garderober. Från hallen finns en dörr som leder ut till balkongen belägen ovan huvudentrén.

Sovrum

I detta sovrum finns det två platsbyggda garderober samt två kattvindar. Fönstret vetter mot öster och morgonsolen.

Badrum

Här är det våtrumsmatta på golvet och väggarna är helkaklade. I utrymmet finns wc, handfat i kommod samt ett badkar. Ett nytt takfönster står för ljusinsläppet.

Sovrum

Detta är husets största sovrum vilket har en helt ny textilmatta på golvet och målade väggar. Fönstret vetter mot väster. I detta rum finns både en platsbyggd garderob och en kattvind.

KÄLLARPLAN

Hall

Nedanför trappan finner vi en hall i vinkel med klinker på golvet. I anslutning till hallen finns ett vedförråd och en matkällare.

Förråd

Även här är det klinker på golvet och i utrymmet finns både en extra frys (2010) samt en frysbox (2012).

Tvättstuga

Tvättstugan har också den lättskött klinker på golvet medan väggarna är halvkaklade. Utrustad med två tvättmaskiner (den ena 2015, den andra av äldre modell), torktumlare (2010) en tvättho i rostfritt, ett högskåp samt en tvättbänk med lådor under. Avfuktaren är införskaffad 2015.

Pannrum

Här har bergvärmeanläggningen sin plats och det finns även en extra varmvattenbehållare.

Förråd/Verkstad

Detta utrymme från vilket det finns en uppgång till trädgården används av nuvarande ägare som snickarverkstad. I anslutning till den finns även ett mindre förrådsutrymme.

Garage

Även det intilliggande garaget har klinker på golvet vilket gör det till ett bra utrymme för hobbyverksamhet.

Fristående garage

Beläget i en fristående byggnad vilken delas med grannen och rymmer var sitt garage. Den halva som tillhör fastigheten har en grusbädd som golv. Framför garaget finns en stor gruslagd yta med plats för 3-4 bilar eller kanske en husbil/husvagn eller varför inte vinterförvaring för båten.

Trädgård

Den plana tomten består till största delen av lättskött gräsmatta med plats för lek o spring. På tomten finns även ett antal rabatter med perenna växter och några fina buskar.

Allmänt

Badrummet på övre planet delvis renoverat 2023.

Tvättstugan är renoverad 2019.

SPA-badet kom på plats 2017. Då renoverades också gästtoaletten i entréplanet.

Yttertaket byttes under 2016 inkl papp och läkt.

Köket är renoverat 2013.

Bergvärmen installerades 2005. Kompressorn är bytt 2015.

Stammarna är bytta inne i huset fram till golvnivå i källaren.

Grunden är omdränerad någon gång på 90-talet av tidigare ägare. Dock troligen ej ca 3 meter mellan källartrappan och garagenedfarten.

Söderköping

Söderköping är en mysig liten stad med medeltida anor. Staden bebos idag av ca 7 000 innevånare och är i nutid kanske mest känd för Göta Kanal och dess slussar. Parallellt med Göta Kanal flyter den stilla Storån som bjuder skön avkoppling vid någon av de angränsande sittplatserna.

Stadskärnan har i stort sett bevarat medeltida gatunät och delar av staden har en äldre samlad småstadsarkitektur i trä. Under marken finns upp till tre meter tjocka lager med lämningar av medeltidsbebyggelsen. Två av Söderköpings sevärdheter är dess båda kyrkor, S:t Laurentii kyrka och Drothems kyrka, som båda är från slutet av 1200-talet. I staden finns medeltida källarstugor, det vill säga höga stenkällare med en trävåning över, bland annat Braskens tryckeri, Rådhuset (1777) och det intilliggande Blomqvistska huset (1857–1859).

Mitt i staden ligger Ramunderberget som med sina klippor lockar klättrare ifrån hela regionen. På berget finns även ett välbesökt utkikstorn.

Sommartid när kanalen är öppen myllrar Söderköping av liv. Både bofasta och turister vaknar till liv och umgås gärna på någon av stadens många säsongsöppna uteserveringar och caféer. Flera av dom är belägna i Söderköpings kanalhamn som är en hamnanläggning vars stenkaj kantas av hamnmagasin, butiker och restauranger

För den friluftsintresserade finns Ramunderbergets motionsanläggning, Söderköpings Golfklubb och Sankt Annas vackra skärgård inom ca 30 minuter med bil. Ett besök på Sankt Anna Portalen rekommenderas varmt. På https://www.sanktanna.com/ finns en mängd matnyttig information om vår vackra skärgård samt dess rörelser och aktiviteter.

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare

Extra kontakt

Hans Larsson
Kontorschef