Såld Rymlig familjevilla med barnvänligt läge!
Kommande försäljning

Vargstigen 7

Söderköping

Rymlig familjevilla med barnvänligt läge!

Här bor familjen med ett lugnt och barnvänligt läge på återvändsgata med närhet till både lekplats, grönytor, förskola och skola. Den plana och lättskötta tomten gränsar mot allmänning och är perfekt för busiga barn. Det finns dessutom både en vanlig pool men även ett bubbelbad för mys under stjärnorna samt en vedeldad bastu. Vidare finns på tomten också en vinterbonad friggebod vilken passar perfekt som hemmakontor. Den rymliga huvudbyggnaden är i gott skick och fördelad på två plan. Det välplanerade köket går i svart och vitt och installerades så sent som 2018. Bergvärmen från 2012 bidrar till god driftsekonomi och det finns totalt 4-6 sovrum, 2 allrum och två duschrum i huset. Ett av sovrummen finns i det före detta garaget som på senare år har byggts om så att det numera rymmer ett tonårsrum och ett cykelförråd/snickarbod.

Fakta

Adress:
Vargstigen 7
Område:
Söderköping
Kommun:
Söderköping
Fastighetsbeteckning:
VARGEN 4
Typ:
Villa
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
1 plansvilla med källare
Byggnadsår:
1969
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Bergvärme (2012)
Fasad:
Tegel/trä
Tak:
Betongpannor
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Betong
Grundläggning:
Betongplatta, pålad
Grundmur:
Lättbetong
Badrum:
2 st
Eldstad:
I huset finns en braskamin samt en brasinsats i öppna spisen
TV- Internetutbud:
Fiber är installerat i både huvudbyggnad och gäststuga

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
1 452 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
716 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
2 168 000 kr
Bef. pantbrev:
12st om 2 050 000 kr
Taxeringsår:
2021
Värdeår:
1969
Taxeringskod:
220
Försäkring fullvärde:
Ja

Energideklaration

Utförd
2022-09-13
C
75 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
34 970 kr/år
4 500 kr/år
1 000 kr/år
2 778 kr/år
5 322 kr/år
48 570 kr/år
Enligt säljarens uppgifter. Kostnad för hushållsel ingår i uppvärmningskostnaden. Fastighetsskatt tillkommer. Elförbrukningen för 2022 har varit 15 514 kWh.
9 287 kr/år

Beskrivning

Interiör

ENTRÉPLAN

En stenlagd infart leder fram till en farstukvist under tak och vidare upp till ytterdörren.

Hall

Väl inne möts vi av en hall i vinkel med mörkt trägolv som leder vidare in i såväl köket som vardagsrummet där kökets väl tilltagna matplats återfinns. I hallen finns både en dubbelgarderob samt en platsbyggd garderob och även en skönt värmande kamin. Det är också i hallen som trappan till det nedre planet finns.

Kök

Köket från 2018 går i högblankt vitt och har en öppen planlösning mot vardagsrummet. I den mörka arbetsbänken finns en nedsänkt ho och stora svarta kakelplattor fungerar som stänkskydd. Köket är utrustat med en induktionshäll med varmluftsugn, köksfläkt i rostfritt, inbyggd microvågsugn samt kyl och en integrerad diskmaskin. Som avdelare mot vardagsrummet finns en köksö med sittplatser och plats för förvaring.

Vardagsrum / Matsal

Här har nuvarande ägare valt att sätta in stora fasta ljusinsläpp mot söder och det finns en utgång till altan och trädgård. Nu går vi vidare till planets mer privata del. 

 

 

Duschrum

Detta har klinker på golvet med elgolvvärme och helkaklade väggar. Utrustat med wc, handfat i kommod samt en duschkabin.

Sovrum

I detta lite mindre sovrum finns två platsbyggda garderober med överskåp samt ytterligare en platsbyggd garderob.

Sovrum

Även i detta sovrum finns två platsbyggda garderober med överskåp.

Sovrum / TV-rum

Detta är entréplanets största sovrum vilket huvudsakligen av nuvarande ägare används som TV-rum. Här finns en garderobsvägg med skjutdörrar samt en utgång till altanen som har söderläge.

KÄLLARPLAN

Allrum

Nedanför trappan finner man detta ljusa och trevliga allrum som har trägolv och relativt stora fönster mot trädgården. I rummet finns en braskamin som ger tillskottsvärme under den kallare delen av året. 

Dressing room och sovrum

Via ett mellanrum vilket används som dressing room och är utrustat med flertalet skjutdörrsgarderober och även ett skåp med lådor kommer man till ett svalt och skönt sovrum som har plats för en dubbelsäng. Beroende på faserna i livet funkar "mellanrummet" även perfekt som lekrum för barnen medan föräldrarna kopplar av i soffan framför brasan i allrummet.

Tvättstuga

I tvättstugan är det klinker på golvet och väggarna är kaklade. I tvättstugan finns en bänk med nedsänkt ho, tvättmaskin, torktumlare samt ett högskåp. Innanför tvättstugan finns ett torkrum med svart klinker på golvet.

Badrum

I badrummet är det elgolvvärme i klinkergolvet och även här är väggarna kaklade. Badrummet är utrustat med wc, handfat samt ett hörnbubbelbadkar.

Apparatrum

Här inne finns bergvärmeanläggningen, varmvattenberedaren samt en nyinköpt frys.

Förråd/Gym

I gymmet är det lättorkat klinker på golvet. Detta utrymme används visserligen som gym men skulle även fungera utmärkt som hemmakontor eller kanske förråd eller vinprovningsrum.

Smatt/Vinförråd

I ett utrymme under garagegolvet med specialbyggd glasdörr finns nämligen ett litet inbyggt vinförråd. Förbi denna smatt leder sedan en klinkerförsedd trappa upp till ett tonårsrum vilket har sin plats i det före detta garaget.

Tonårsrum /Arbetsrum / Lounge

En del av garaget är som sagt omgjort till ett välisolerat rum med mörkt trägolv och en liten platsbyggd garderob. Härifrån finns utgång till baksidan och trädgården. Den del av garaget som är belägen direkt innanför den fjärrstyrda garageporten rymmer en liten snickarverkstad och har även plats för t ex cyklar, trädgårdsredskap, mm.

Gäststuga

Denna välisolerade friggebod uppförd 2002 har genom åren fyllt sin funktion som hemmakontor. Numera fungerar den mest som gäststuga.

Kallförråd

Vidbyggt garaget finns både ett redskapsförråd samt ett litet förråd för trädgårdsattiraljer.

Pooldäck

På trädgården finns en pool omgivet av ett härligt stenlagt pooldäck. I anslutning till poolen finns även en bubbelpool samt en mysig vedeldad bastu. 

Trädgård

Trädgården är plan och lättskött och gräsmattan klipps av en robotklippare. På tomten finns ett antal fruktträd samt även några perenna rabatter och fina buskar. Trädgårdens baksida vetter mot öster och ett skönt grönområde med massor av plats för lek och spring. 

Allmänt om fastigheten

Elcentral + elbilsladdare med lastbalansering 2022. Även tvättmaskin, torktumlare och frysen i källaren är från 2022.

Köket renoverades och fick ny skåpsinredning, arbetsbänkar, mm 2018. Även vitvarorna byttes då. 

Wc-stolen i källaren är från  2016.

Bastun och spabadet är från  2015.

Bergvärmen installerades 2012.

Fönster o dörrar byttes 2011.

Poolen är anlagd 2008. Cirkulationspumpen byttes för ca 2 år sedan och värmepumpen till poolen är ca 7 år gammal.

Säljaren berättar

Vi har haft huset i 20 år. Det ligger i ett mycket lugnt o trevligt område med åkrar på baksidan och så bor man nära natur men även med gångavstånd till centrum.

Under tidigare år har vi hyrt båtplats i ån ca 200 m från huset där du enkelt o smidigt tar dig ut i Östersjön.

Vi har under åren skapat en oas på baksidan med Pool, Vedeldad bastu och spabad. Till detta har vi en behaglig o varm belysning som lyser upp på mörka höst och vinternätter.

Huset är rymligt med plats för en stor familj och i källaren har vi ett gym för träning och friskvård.

På tomten finns även en isolerad Friggebod som kom till när en av oss under några år hade hemmakontor.  Perfekt som kombinerat kontor och Gäststuga.

Under vintern har vi eldat i de två braskaminerna som ger en riktig mysfaktor och värmer huset riktigt bra.

Huset är en plats för familjesamling och en plats att koppla av efter arbete och skola.

//Stefan

Söderköping

Söderköping är en mysig liten stad med medeltida anor. Staden bebos idag av ca 7 000 innevånare och är i nutid kanske mest känd för Göta Kanal och dess slussar. Parallellt med Göta Kanal flyter den stilla Storån som bjuder skön avkoppling vid någon av de angränsande sittplatserna.

Stadskärnan har i stort sett bevarat medeltida gatunät och delar av staden har en äldre samlad småstadsarkitektur i trä. Under marken finns upp till tre meter tjocka lager med lämningar av medeltidsbebyggelsen. Två av Söderköpings sevärdheter är dess båda kyrkor, S:t Laurentii kyrka och Drothems kyrka, som båda är från slutet av 1200-talet. I staden finns medeltida källarstugor, det vill säga höga stenkällare med en trävåning över, bland annat Braskens tryckeri, Rådhuset (1777) och det intilliggande Blomqvistska huset (1857–1859).

Mitt i staden ligger Ramunderberget som med sina klippor lockar klättrare ifrån hela regionen. På berget finns även ett välbesökt utkikstorn.

Sommartid när kanalen är öppen myllrar Söderköping av liv. Både bofasta och turister vaknar till liv och umgås gärna på någon av stadens många säsongsöppna uteserveringar och caféer. Flera av dom är belägna i Söderköpings kanalhamn som är en hamnanläggning vars stenkaj kantas av hamnmagasin, butiker och restauranger

För den friluftsintresserade finns Ramunderbergets motionsanläggning, Söderköpings Golfklubb och Sankt Annas vackra skärgård inom ca 30 minuter med bil. Ett besök på Sankt Anna Portalen rekommenderas varmt. 

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare

Extra kontakt

Hans Larsson
Kontorschef