Properzine Marketing UTSIKTSLÄGE-STORTA GLASPARTIER-POOL-BASTU

Signalvaktarvägen

Luddingsbo

UTSIKTSLÄGE-STORTA GLASPARTIER-POOL-BASTU

Denna ljusa och rymliga villa är verkligen ett hem att trivas i. Det är till och med bättre i verkligheten än på bild så ett personligt besök för att ta in känslan av det vattennära läget rekommenderas.

En kort promenad längs en svängd landgång tar oss från dubbelgaraget till huvudentrén. Vi går sedan direkt till köket och allrummet där ljuset fullkomligt flödar in genom de stora glaspartierna. I allrummet är det öppet till nock och man ser Asplångens glittrande vatten nästan var man än befinner sig. Via en altandörr nås det stora altandäcket mot söder byggt i etage med utekök, bubbelbad, pool och vedeldad bastu.

För att återgå till insidan finns i entréplanet ett välutrustat kök med köksö, två sovrum varav det ena med egen utgång till altanen, ett stort härligt badrum, duschrum samt tvättstuga med groventré.

En trappa upp kan barnen husera fritt i tre sovrum. Den väl tilltagna takhöjden och de snygga takfönstren vid nocken gör att även detta plan upplevs som extra ljust.

Fakta

Adress:
Signalvaktarvägen
Område:
Luddingsbo, Norrköping
Kommun:
Söderköping
Fastighetsbeteckning:
LUDDINGSBO 1:73
Typ:
Villa
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
1 1/2 plansvilla
Byggnadsår:
2006 Villa Nordic
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Frånluftsvärmepump till vattenburen golvvärme, radiatorer på övre plan. Solpaneler på taket.
Ventilation:
Mekanisk m. värmeåtervinning
Fasad:
Trä
Tak:
Betongpannor
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Betongplatta
Badrum:
2 st
Eldstad:
Täljstenskamin
TV- Internetutbud:
Fiber är installerat i huvudbyggnaden
Gästtoalett:
Nej

Ekonomi

Driftkostnad

Beskrivning

Interiör

ENTRÉPLAN

Efter en kort promenad från garaget ned längs den svängda trädgårdsgången välkomnas vi av en stor och ljus hall. Denna leder oss vidare till allrummet vilket är öppet till nock och integrerat med köket. Innanför ytterdörren är det mörkt klinker på golvet och därefter är det parkett. I hallen finns två rymliga garderober med skjutdörrar. Innanför ytterdörren finns en fristående garderob.

Allrum och altandäck

I allrummet är det som sagt öppet till nock och via stora ljusinsläpp mot söder har man strålande utsikt mot söder och Asplångens glittrande vatten. I allrummet finns en täljstenskamin och även utgång till altandäcket mot söder vilket omges av ett glasräcke för att maximera utsikten. På altandäcket finns både utekök, matplats och ett bubbelbad. En trappa leder vidare ner till pooldäcket.

Kök

I köksdelen är det mörkt klinker på golvet medan köksinredningen går i vitt med en rostfri arbetsbänk i vinkel. Stänkskydd ovan bänkarna i form av ett mörkt kakel vilket matchar golvet och ovan diskhon finns fönster mot entrésidan så att man kan ha koll på när gästerna kommer. Den maskinella utrustningen består av diskmaskin, kyl och frys av fullhöjd samt inbyggd ugn och mikrovågsugn. En köksö med granitskiva och spishäll fungerar som avdelare mot allrummet. I köksön finns lådor för förvaring och kocken har skön vattenutsikt medan hen rör i grytorna. Vid matplatsen, som har stora ljusinsläpp mot nordväst, är det öppet till nock och det finns utgång till en öppen altan vilken erbjuder vidare tillgång till det inglasade uterummet som även det har skön utsikt mot Asplången.

Master bedroom

Även här är det parkett på golvet och från det stora sovrumsfönstret har man skön vy mot vattnet. Det finns även två mindre fönster samt egen utgång till altandäcket och bubbelbadet. I detta sovrum finns en garderobsvägg med skjutdörrar.

Sovrum / Arbetsrum

En ren fröjd för dig som jobbar hemma! Medan du sitter i möte kan du njuta av en inspirerande vy mot vattnet. I rummet finns en klädkammare i vilken fibern kommer in. 

Badrum

På väggarna har man valt stora plattor i jordnära ton och på golvet likadana men något mindre i storlek. Tre smala höga fönster står för ljusinsläppet. I detta badrum finns badkar, en separat duschplats samt ett runt handfat på en bänk med lådor och med en stor spegel ovan. Bakom en kaklad halvvägg finns den vägghängda toaletten och i taket sitter infällda spotlights.

Duschrum

I anslutning till entrén finns detta duschrum med mörkt klinkergolv och vita helkaklade väggar. Förutom ovan handfatet där man valt ett till golvet matchande mörkt kakel. Förutom handfatet är duschrummet utrustat med en vägghängd toalett samt en duschplats med vikbara glasdörrar. I utrymmet finns även ett vädringsfönster.

Tvättstuga med groventré

Slutligen finns i detta plan en tvättstuga med mörkt klinker på golvet. I tvättstugan finns en tvättbänk med nedsänkt ho, väggskåp, tvättmaskin samt en torktumlare. I tvättstugan finns även frånluftvärmepumpen liksom centraldammsugaren.

ÖVRE PLAN 

Detta plan är både ombyggt och tillbyggt 2018. Ovan trappan finns en mindre delvis möblerbar hall med parkett på golvet och ljusinsläpp vid taket. 

Sovrum

Detta sovrum med parkettgolv och snedtak har den allra bästa utsikten mot vattnet från fönstret som vetter mot söder. 

Sovrum

Planets största sovrum har också det parkettgolv och snedtak medan fönstret vetter mot svala norr.

Sovrum

Detta rum beläget ovanför köket används som gästrum samt alternativt TV-rum. Här har man valt att lägga in en mjuk och skön textilmatta på golvet.

Inglasat uterum

På huvudbyggnadens västra gavel finns ett inglasat uterum med skjutdörrar på två sidor samt avkopplande sjöutsikt. På golvet ligger en grå textilmatta och i taket finns infällda spotlights. Uterummet nås dels via utgången från kökets matplats och även från vardagsrummet vid matplatsen i anslutning till uteköket.

Pooldäck och bastu

Poolen med måtten 8 x 4 m omgärdas av ett pooldäck med glasräcke och har en strålande utsikt mot Asplången. I anslutning till pooldäcket finns ett poolhus indelat i två utrymmen. I det ena finns en vedeldad bastu med stora fönster mot poolområdet och i det andra ett relaxrum som av nuvarande ägare används som motionsrum. På pooldäcket finns även en utedusch.

Garage

Detta fristående dubbelgarage med fjärrstyrda portar är grundlagt på en betongplatta med en stomme av trä och med takbeklädnad av papp. Framför portarna finns plats för flera bilar på garageuppfarten.

Förråd

Denna fristående förrådsbyggnad fördelas dels ett vedförråd och dels på ett kallförråd.

Allmänt

Larm inklusive brand och kameror finns och kan övertas.

Säljaren berättar

Vårt boende här har varit vår oas! Med ett läge på landet men ändå nära Östergötlands största städer, med grannar runtomkring men ändå inte alldeles inpå och med sjön på ena sidan huset och skogen på den andra, har vi haft en fridfull tillvaro i ett med naturen. Den öppna planlösningen inomhus, med stora fönster och maximalt ljusinsläpp, har låtit naturens skiftningar komma in året om.  I utemiljön har istället livet inomhus fått komma ut genom tex matlagning i uteköket med fantastisk utsikt över den glittrande sjön, möjligheter till samvaro under bar himmel eller i det inglasade uterummet som förlänger sommarsäsongen och genom bad, lek och avslappning i pooler och bastu. Vi har uppskattat även dygnets skiftningar där det får vara ljust på dagen samt mörkt och tyst på natten. 

Husets planlösning ger stor flexibilitet med många rum och mycket yta. När vår familj växt och behoven förändrats har också huset kunna göra det tillsammans med oss. Hjärtat och samlingspunkten i huset är det rymliga köket och vardagsrummet med öppen planlösning. Det möjliggör verkligen samvaro, närhet och gemenskap samt aktiviteter tillsammans.

På tomten finns flera olika byggnader såsom bastu, garage, vedbod och förråd som vi använt för förvaring och hobbyverksamheter, träning och avkoppling. Om våren tittar snödroppar, krokus och scilla fram och i naturslänterna växer tulpaner och påskliljor som senare ersätts med prästkragar, smörblommor, klöver och blåklockor. På sommaren blommar äpple-, fläder-, och körsbärsträd. I odlingslådor finns bl.a jordgubbar och möjlighet till annan odling. Fritt på tomten växer hallon, blåbär, rabarber och underbara smultron. På höstkanten kan vi skörda björnbär och vindruvor och innan löven faller växer stolt fjällskivling i utkanten av gräsmattan.

I vår absoluta närhet finns sjön Asplången, som dels ger oss den fantastiska utsikten som vi automatiskt dras till flera gånger varje dag men som också erbjuder bad- och båtplatser inom 2 minuters gångavstånd. Eftersom Göta kanal rinner genom sjön, skymtas båttrafiken om somrarna och på vintern kan ge oss ut på långfärdskridskor eller längdskidor. Inte långt härifrån finns dagis och skola, golfbana med restaurang och obemannad livsmedelsaffär. Norrköping och Linköping ligger på bekvämt pendlingsavstånd.

//Åsa och Håkan med familj

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Signalvaktarvägen

Välj en tid för visning nedan

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Signalvaktarvägen

Ansvarig fastighetsmäklare

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare

Extra kontakt

Hans Larsson
Kontorschef