Header image
Såld Drömmen om ett boende på landet kan bli sann!
Dolda fel-försäkrat
Besiktigat

Kåknö 7

Östra Ryd

Drömmen om ett boende på landet kan bli sann!

Välkommen till lantliga och mysiga Kåknö by belägen ca 10 minuter från Östra Ryd. Bara några hundra meter från fastigheten finns sjön Långens härliga bad- och fiskevatten och i närbelägna Hövern, som har förbindelse med Lången, kan man göra sköna dagsutflykter med kanot. Bor gör du i en välplanerad och välskött enplansvilla som har ett högt och trevlig läge med viss sjöutsikt. Den stora tomten består till största delen av uppväxt trädgård med gräsmatta samt gott om buskar och perenna planteringar. Det finns även möjlighet till egen odling i pallkragar och växthus. Inne i huvudbyggnaden finns totalt fyra sovrum som kan bli fem. Alternativt tre om man önskar sig ett större vardagsrum istället. Köket är ett riktigt bondkök med gott om plats och flertalet ljusinsläpp mot sjön. En perfekt plats för umgänge med familj och vänner! Slutligen finns på fastigheten ett garage, en vedbod och som sagt även ett växthus.

Fakta

Adress:
Kåknö 7
Område:
Östra Ryd
Kommun:
Söderköping
Fastighetsbeteckning:
KÅKNÖ 1:31
Typ:
Villa
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
1 plansvilla
Byggnadsår:
1989
Vatten och avlopp:
Enskilt vatten året om från egen borrad källa. Enskilt avlopp till 3-kammarbrunn med infiltration (inspekterad med godkänt resultat hösten 2022).
Fönster:
2-glas och 3-glas
Uppvärmning:
Bergvärme (2021)
Ventilation:
Mekanisk med värmeåtervinning
Fasad:
Trä
Tak:
Betongpannor
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Krypgrund
Grundmur:
Betonghålsten
Eldstad:
Braskamin
TV- Internetutbud:
Fiber är ej installerat men har anmält intresse
Gästtoalett:
Ja

Ekonomi

Energideklaration

Driftkostnad

Beskrivning

Interiör

Entré

En möblerbar farstukvist med sydvästläge välkomnar oss upp till husets huvudentré. Från sittgruppen på farstukvisten har man skön utsikt mot sjön Lången som skymtar mellan de vackra ekarnas lövverk. 

Hall

Hallen är rymlig och delvis möblerbar. Genast innanför ytterdörren njuter man av den genomgående siktlinjen via vardagsrummet mot åkermarken på fastighetens nordöstra sida. I anslutning till hallen finns en praktisk klädkammare för ytterkläderna.

Gästtoalett

Även denna är belägen i anslutning till ytterdörren. Här är det våtrumsmatta på både golv och vägg och det finns wc, handfat med spegelskåp ovan samt ett ljusinsläpp.

Kök

Detta stora härliga ¨bonnkök¨ har tre ljusinsläpp mot sjön och gott om plats för många till bords. Själva köket går i vinkel med blå skåpsluckor och grå arbetsbänkar med ett ljusgrått kakel ovan som stänkskydd. Köket är maskinellt utrustat med en spis med spisfläkt samt en kyl och en frys, båda av fullhöjd. 

Tvättstuga med groventré

Belägen innanför köket på husets östra gavel. Här är det våtrumsmatta på både väggar och golv och det finns en rostfri tvättbänk med ett fönster ovan som ger uppsikt över infarten. I övrigt finns en tvättmaskin och ett torkskåp utan dörr samt även ventilationsanläggningen och en lucka till vinden. Utanför groventrén finns en altan som lämpar sig ypperligt för en kopp morgonkaffe i och med läget mot öster. Det är också på den här altanen man sitter bäst när vårens strålar börjar värma så sakteliga.  

Pannrum

Innanför tvättstugan finns gamla pannrummet där bergvärmen vilken är installerad så sent som 2021, har sin plats. På golvet är delvis betongrent och delvis klätt med plattor av plast och det finns en dörr som leder ut till trädgården.

Vardagsrum

Här är det som sig bör parkett på golvet och det finns en braskamin som värmer gott under årets kallare månader.

Inre hall

Denna leder oss nu vidare bort till sovavdelning och duschrum.

Sovrum 1

Rymligt sovrum med gott om plats för både sängar och prylar i och med de två fristående dubbelgarderoberna som kan ingå i köpet. Detta sovrum skulle med enkla grepp kunna delas av till två mindre barnrum för den som behöver.

Sovrum 2

Även detta sovrum som har fönster mot morgonsolen är väl tilltaget till ytan.

Sovrum 3

I det minsta av sovrummen har man skön utsikt över åkrarna framför fastigheten och mot sjön.

Sovrum 4

Även i detta lite avlånga sovrum vetter fönstret mot sjön och därmed entrésidan. Nuvarande ägare har på senare år använt det rum som walk-in-closet och förråd. Här finns det 3 garderober.

Duschrum

Här har man valt ytskikt i form av våtrumsmatta på golvet och helkaklade väggar. Längst in vid fönstret bakom en delvis avdelande vägg finns toaletten. I övrigt finns i duschrummet ett handfat i kommod med spegelskåp ovan samt en duschplats med skjutdörrar.

 

 

Garage

Grundlagt på en betongplatta med en stomme av trä utvändigt klädd med stående träpanel och betongpannor på taket. Här finns plats för både bilen och mycket annat som man vill ha i ett garage. Längs med ena ytterväggen samt på uppfarten finns gott om plats för fler fordon. Garaget är delvis isolerat invändigt.

Förråd

Det rymliga gamla vedförrådet används idag för både ved, vinterförvaring av trädgårdsmöbler och annat.

Trädgård

Den plana tomten består till största delen av en välskött trädgård men en del av den är "vild" och får sköta sig själv. Det finns gott om blommor och buskar och vackra stenar och det odlas i både pallkragar och i det charmiga hemmasnickrade växthuset. Tomten omges på tre sidor av ängsmark, åker och även delvis av vackra ekdungar.

Allmänt

Genomförda renoveringar

Hela huset målades om utvändigt 2014. Altanen i anslutning till groventrén är byggd 2019. Bergvärmeanläggningen installerades 2021. Takpannorna på både huvudbyggnaden och garaget är tvättade och behandlade våren 2023 då även dörren till groventrén byttes.

Ytskikten i samtliga rum samt innertaken målades om under perioden 2008-10. 

Farstukvisten byggdes till 2004. Under åren 2005-2006 renoverades alla ytskikt liksom även köket, tvättstugan och duschrummet.

Spisen är från 2002, tvättmaskinen från 2012. Kyl och frys är båda från 2014.

En del av krypgrunden används som kallförråd med åtkomst via en lågt sittande liten dörr på den västra gaveln. 

Säljaren berättar

Vi hade letat hus ett tag, såg det här hos en mäklare. Det var lite långt från stan men vi åkte dit. Vi stod med bilen vid brevlådorna och sa direkt, där ska vi bo. Det var 1998 och vi har aldrig ångrat det. 

Nu är jag själv och läget ett annat. Skulle gärna bo kvar men det är dags för mig att lämna över och flytta till Söderköping. Trots att avståndet till Norrköping var längre än vi tänkt, har det fungerat bra att pendla året om. Mitt arbete inom skola/förskola innebar tidiga morgnar och det var aldrig några problem att ta sig fram. Vägen sköts bra och jag får plogat ända fram till garaget. Inte självklart men de är hyggliga och gör det. Mycket uppskattat! När jag åkte hem från jobbet och kom in på grusvägen infann sig ett lugn. Lika vackert alla årstider. Tror att man upplever årstiderna starkare och tydligare när man lever och bor på landet.

Det var läget av huset vi fastnade för. Åkrarna runt om ger ljus och luft, utsikten mot sjön Lången där man kan bada, fiska och ha en båt. Lången har förbindelse med en större sjö Hövern. Det är fint att stå och diska och ha sjöutsikt, inte alla förunnat. Man lever mitt i naturen med djur och fågelliv. Skogen har vi inpå knuten. Där finns både bär och svamp som jag njutit av alla år.

Vi är just nu sex fast boende och några fritidsboende i Kåknö. Det är fint att ha grannar. Man ser lite ljus i mörkret, vet att de finns där och vi hjälps åt vid behov. Pratar en stund vid brevlådorna när vi ses. Det bor några barnfamiljer också utmed vägen.

Huset är omgivet av en naturtomt. Där finns god plats för odling, både på tomten och i växthus. Det har varit ett stort intresse under åren och det finns en del perenner runt om. Garaget är stort. Där finns plats för både bil och annat som behövs. Efter att vi slutade elda med ved fick vedskjulet bli ett stort härligt uteförråd. Det är en fördel med ett enplanshus, allt på ett plan, inga trappor. Den social delen runt köket, sovrummen i andra ändan. Rummen är relativt stora och lättmöblerade. Allra mest gillar jag köket, stort och rymligt. Det skulle behöva fräschas upp. Då skulle jag installera en vedspis både som värmekälla och i krisberedskap men även som en mysfaktor. Kaminen i rummet är toppen att ha vid elavbrott men även som extra värmekälla. Det sker inte ofta nu för tiden men det händer. Ved finns i skjulet. Man ser solen gå upp på baksidan av huset, sedan har vi sol hela dagen tills den går ner i väst.

Det allra bästa är nog att sitta på verandan på framsidan på sommarkvällarna i tystnaden, bara naturens ljud som hörs. Det är helt ljuvligt och rogivande. Det kommer jag att sakna väldigt mycket, men jag hoppas att ni som köper detta härliga boende får uppleva många fina stunder här, precis som jag fått göra.

//Anette Larsson

Närområdet

I sjön Lången bara några hundra meter från fastigheten kan man med fiskekort fiska både gädda och abborre. Det finns även kräftor men dessa får bara fiskas med tillstånd från markägaren. Man kan bada nedanför fastigheten men vill man ha en riktig badplats finns det en bara någon kilometer bort i den närliggande sjön Skiren. I den norra delen av Lången finns en kanal som leder vidare till sjön Hövern vilken är en stor paddlingsvänlig sjö. Det gör det enkelt att utforska omgivningarna med t ex kanadensare. I Hövern finns ett flertal mysiga öar att gå i land och rasta på. 

Möjlighet kan även finnas till båtplats med markägarens tillåtelse.

Närmaste samhälle är Östra Ryd ca 15 minuter bort vilket har ett mycket aktivt byalag och ett levande föreningsliv med en mängd aktiviteter för såväl gammal som ung. Det finns även skola från F till årskurs 6, bibliotek samt en liten välsorterad affär, ett välbesökt café samt en bensinmack. Läs gärna mer via följande länk: https://www.ostraryd.se/

Närmaste större stad med ett utbud av allt man kan behöva är Söderköping som ligger ca 30 minuter med bil från Kåknö.

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare

Extra kontakt

Hans Larsson
Kontorschef