Header image
Såld Charmigt hus med lantligt läge och två garage!

Styrstad Rambo

Charmigt hus med lantligt läge och två garage!

Välkommen till Bjällbrunna och "Casa del sol" beläget på cykelavstånd från stadens centrum och med djur och natur inpå knuten. Bostaden fördelar sig i entréplanet på 4 rok samt duschrum och man har tillgång till en stor inglasad altan och även ett härligt öppet altandäck. Vindsutrymmet är delvis möblerbart och i källaren finns tvättstuga samt diverse ekonomiutrymmen. Den stora tomten är delvis kuperad och har massor av möjligheter för dig med gröna fingrar och/eller odlingsintresse. Eller så låter man den vara lite mer vildvuxen och ägnar sig åt annat. Den är dessutom helt omgärdad av stängsel vilket kan behövas för att hålla såväl busiga barn som vilda och tama djur på rätt sida tomtgräns. I närområdet finns trevlig natur med ängs- och åkermark samt även trevliga och upplysta promenadstråk på Ramboberget. Även ridstall, mataffärer, idrottsanläggning, fotbollsplaner samt en helt ny skola under uppförande.

Fakta

Adress:
Styrstad Rambo
Kommun:
Norrköping
Fastighetsbeteckning:
STYRSTAD 4:4
Typ:
Villa
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
1 plansvilla med delvis källare
Byggnadsår:
1949
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten. Avlopp sköts via Styrstad VA-samfällighetsförenings egna anläggning som leds fram till en kommunal anslutningspunkt.
Fönster:
3-glas 2016
Uppvärmning:
Bergvärme, Luftvärmepump
Ventilation:
Självdrag
Fasad:
Puts/trä
Tak:
Plåt
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Plintar + källare
Grundmur:
Betong
Eldstad:
Braskamin

Ekonomi

Energideklaration

Driftkostnad

Beskrivning

Interiör

ENTRÉPLAN

Entré sker via några trappsteg till den delen av huset som är tillbyggd 1977.

Hall

Väl inne finns en liten hall med grått klinkergolv och plats för avhängning.

Vardagsrum

Detta är ca 30 kvm stort med ekparkett på golvet och två stora ljusinsläpp mot väster. Vid matplatsen finns även ett fönster mot öster. Braskaminen är installerad 2017.

Tv-rum / Sovrum 

Även här är det parkett på golvet och det finns två garderober. Det är här inne luftvärmepumpen sitter. Detta skulle bli ett bra vuxensovrum. En skjutdörr leder oss nu vidare till nästa rum. 

Sovrum / Kontor

Ett lite mindre rum beläget innanför tv-rummet med fönster mot söder. Här är det ljust laminat på golvet och det finns två garderober med lådor i.

Kök

Renoverat 2019 med grått laminat i klinkerimitation på golvet. Köksinredningen går i vitt med en nedsänkt ho med vitt kakel mellan köksbänk och skåp. Utrustat med hällspis, spisfläkt i rostfritt, diskmaskin samt en kyl/frys. I källaren finns en frysbox för ytterligare förvaring. Vid fönstret mot öster finns en träbänk där man på två barstolar kan njuta av morgonsolen till kaffet. Det är i köket dörren till källaren finns.

Matrum / Mindre allrum

Detta lite mindre genomgångsrum fungerar som kökets matplats. Här finns en garderob samt trappan upp till den delvis möblerbara vinden. I matrummet finns även utgången till den inglasade altanen.

Inglasad altan

Denna vetter mot söder och släpper in ljus från tre väderstreck. Här inne finns el och infravärme och det är öppningsbara dörrar ut till det angränsande öppna altandäcket. 

Duschrum

Detta rymliga duschrum är renoverat 2010 med våtrumsmattor på väggar och golv. Utrustat med wc, handfat i kommod samt en duschplats. En mekanisk fläkt står för ventilationen.

VIND

En smal och brant trappa med matta i stegen leder oss nu upp till vinden. Här är det ganska branta snedtak som är isolerade mot yttertaket och det är endast ståhöjd i mitten där takhöjden är ca 1,80 m. 

KÄLLARPLAN / SUTERRÄNG

I hela källaren är betonggolven målade. Här finns diverse utrymmen och förråd varav ett där hydroforen står. Denna är ansluten till den egna brunnen som har ett djup på 40 m. Detta sommarvatten är perfekt att använda för bevattning av trädgård, rabatter och eventuella odlingar. Från den östra sidan av källaren finns en utgång till trädgården. 

Tvättstuga / Badrum

Renoverad för länge sedan med klinker på golvet och helkaklade väggar. Maskinell utrustning i form av en tvättmaskin från 2022 samt en torktumlare av äldre modell. I utrymmet finns också wc, handfat, badkar samt en liten bastu.

Pannrum

Det är här bergvärmeanläggningen har sin plats. Också den gamla vedpannan finns kvar som det fortfarande går att elda i vid behov. Det finns även en pelletsbrännare till pannan. I pannrummet finns vidare en verkstadsbänk för den händige och en dörr in till det inbyggda garaget.

Varmgarage

Inte så stort men plats finns för en mindre bil. Golvet är gjutet och det finns el och värme.

Garage 2

Detta rymliga kallgarage beläget under altanen och den inglasade altanen är tillbyggt 1983 och nås endast från utsidan.

Förråd

I trädgården finns ett mindre redskapsförråd i sämre skick.

Allmänt

2008 drogs kommunalt VA in och då borrades det även för bergvärmen. 2010 renoverades duschrummet. Under 2016 sattes 3-glas fönster in och avloppsledning från hus till gatan byttes ut. Under 2017 monterades nya garageportar och braskaminen installerades. En markis sattes också upp ovan de stora fönstren i vardagsrummet. 2019 renoverades köket.

Avloppspumpen delas med grannen och sitter nere vid vägen. Eftersom det är grannens el som försörjer pumpen får man betala grannen ca 150-200 kr/år. En del av vatten och avloppsledningarna går över berg ligger därmed inte frostfritt. Därför finns det elkabel i ledningarna.

Fastigheten är en del av Styrstad VA-samfällighetsförening som fakturerar sina medlemmar för vatten och avlopp halvårsvis. Vattenförbrukningen brukar läsas av den 30/6 och den 31/12 varje år. Fakturan är uppdelad på årsavgift, avlopp och vattenförbrukning.

Borrhålet för bergvärmen har ett djup på 120 m och borrhålet för sommarvattnet är 40 m djupt. Hydroforen tillhörande sommarvattnet sitter i källaren. Det finns ett vattenutkast på utsidan med sommarvatten och det går även att tappa upp sommarvatten i tvättstugan. Sommarvattnet är inte frostsäkrat och stängs därför av vintertid. 

En del trädgårdsredskap ingår i överlåtelsen. Även den åkgräsklipparen som står i det nyare garaget ingår i överlåtelsen.

Trädgård

Denna stora och gamla delvis kuperade trädgård med en del berg i dagen, har både gräsmatta och mer vildvuxna partier. Den har genom nuvarande ägares alla år på fastigheten förändrats efter behov. Det har bland annat odlats en mängd godsaker till hushållet och även planterats såväl blommor som buskar och träd. Nu finns inga odlingar kvar men det soliga läget är optimalt för t ex pallkragar. Vattnet är dessutom helt gratis förutom den lila el som hydroforen behöver förstås.

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare

Extra kontakt

Hans Larsson
Kontorschef