Properties & Partners

Linköping - Linköping


Drottninggatan 4


Såld

Drottninggatan 4

Linköping

Citynära - Granne med Stångån - Två uteplatser

Detta är lägenheten för dig som uppskattar att ha närhet till det mesta. Restauranger, caféer, shopping, kultur och sköna promenader längs Stångån finns runt knuten. Det gör även bowlinghallen liksom den nya simhallen, Coop och Hemköp.

Som medlem i föreningen har du fri tillgång till ett välutrustat gym. Får man många gäster finns övernattningsrum att hyra och ska man vara extra många till middag får man plats i den gemensamma lokalen vilken bokas digitalt till en ringa kostnad. Möjlighet finns att hyra bilplats i föreningens garage där man även kan tvätta bilen utan att ens åka hemifrån. För gästerna finns särskilda gästparkeringar.

Lägenheten är genomgående med samtliga tre sovrum placerade mot den tysta och trivsamma innergården. Det finns en uteplats på vardera sidan om lägenheten och goda möjligheter till hemarbete i ett lite mer avskilt sovrum. Lägenheten är i så gott som originalskick men med en uppdatering av framför allt ytskikten kan detta bli din nya drömbostad!

Fakta

Adress:
Drottninggatan 4
Område:
Linköping
Kommun:
Linköping
Församling:
Linköpings S:t Lars
Lägenhetsnummer:
48  /  1002
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
0.83890%
Andelstal avgift:
0.82197%
Byggnadsår:
1989/1990
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Balkong:
Två uteplatser tillhör lägenheten
Förråd:
Ett väl tilltaget källarförråd samt ett mindre vindsförråd tillhör lägenheten
TV- Internetutbud:
Com hem
Inkluderat i avgift:
VA, fast kostnad avseende el, bredband, kabel-tv:s grundutbud, telefoni samt bostadsrättstillägg
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Nej
Pantsättningsavgift:
483 kr
Överlåtelseavgift:
1 208 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare

Energideklaration

Utförd
2018-12-05
E
115 kWh/m²/år
Drottninggatan 2

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
1 200 kr/år
1 824 kr/år
3 024 kr/år
Enligt säljarens uppgifter. Kostnaderna avser kalenderåret 2021.

Förening

RB Brf Stångåpromenaden
716402-8123
Ja
Nej

Föreningen

Föreningen äger fastigheten Daggkåpan 15 i Linköping om omfattar totalt 129 lägenheter. Byggnaderna är uppförda 1989-1990. Fastighetens adresser är Drottninggatan 2-6, Hamngatan 19-21, Strandgatan 8 A-D och Ådalsgatan 8-14.

Föreningen har investerat i en solcellsanläggning och tecknat ett gemensamt elavtal vilket minskar elkostnaden för de boende.

Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna medan bostadstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Allmänna utrymmen

På föreningens mark finns trevliga innergårdar och väderskyddade cykelparkeringar. Det finns även en välutrustad lekpark i anslutning till Förskolan Ådalagatan.

Föreningens medlemmar har tillgång till samlingslokalen Daggkåpan vilken även fungerar som övernattningsrum för besökande. Lokalen kan bokas digitalt och kostar 100kr/dygn att hyra. Vidare finns ett välutrustat gym och i anslutning till det en bastu med duschmöjlighet vilka båda är kostnadsfria. Bastun behöver dock bokas i förväg via föreningens digitala bokningssystem. På samma sätt kan man boka en av föreningens båda gemensamma tvättstugor vid behov.

Garage / Parkering

Under föreningens byggnader och gården finns ett garage i två plan i vilket det finns möjlighet att via separat kö erhålla en plats. Kostnaden för 2023 är 450 kr/mån. 10 av platserna har laddstolpe för elbil och det finns även en särskild gästplats med laddstolpe som kan bokas digitalt. Kostnaden för denna plats 2023 är 100 kr/natt. I garaget finns till och med en tvätthall att låna så man slipper smutsa ner bilen på vägen hem från stan innan den har hunnit torka. Föreningen har förutom garageplatserna även 8 kostnadsfria parkeringsplatser på gården vilka kan bokas av medlemmarna i mån av plats. Av dessa utgör två gästplatser vilka även de kan bokas digitalt.

Utfört och planerat underhåll, mm

För mer information om detta se årsredovisningen som finns under fliken Dokument.

För övrigt kan nämnas att föreningen är mycket välskött och har god ekonomi. Månadsavgiften har inte höjts sedan 1996 och de senaste åren har medlemmarna fått en avgiftsfri månad per år.

Beskrivning

Interiör

Hall

En rymlig och delvis möblerbar hall med plats för avhängning välkomnar.

Duschrum

Beläget i anslutning till entrén med klinker på golvet och kaklade väggar. Utrustat med wc, handfat, duschplats samt ett väggskåp.

Sovrum 3 / Hemmakontor / Mottagning

I detta lite mindre sovrum finns ett fönster som vetter mot gården och det finns en garderob.

Kök

Här är det klinker på golvet och i skåpen som har laminerade luckor är det gott om plats för förvaring. Den maskinella utrustningen består av en spishäll med fläkt, inbyggnadsugn från Smeg, inbyggd mikrovågsugn, diskmaskin samt kyl och frys av fullhöjd.

Vardagsrum

Detta rum har parkett på golvet och det finns utgång till en stor plattbelagd uteplats med nordvästläge. 

Inre hall

Den inre hallen återfinns mellan vardagsrummet och ytterligare två sovrum. I hallen finns ett städskåp, ett linneskåp samt en garderob. Väggen som skåpen står mot vetter mot entréhallen och kan med enkla grepp plockas bort för en öppnare planlösning.

Tvättstuga

Våtrumsmatta på golvet och målade väggar med kakel ovan tvättho. Utrustad med tvättmaskin, torktumlare, linneskåp samt ett väggskåp.

Sovrum 1

Detta är det största av sovrummen vilket även det har fönster mot gården. Här finns en dubbelgarderob samt två mindre garderober.

Sovrum 2

Från detta sovrum har man utgång till en uteplats mot gården. Halva uteplatsen är stenlagd och den andra halvan består av en egen liten gräsmatta. 

Allmänt

Den del av lägenheten som är belägen innanför ytterdörren omfattande hall, sovrum/arbetsrum samt duschrum kan med fördel nyttjas som mottagningskontor för dig med egen verksamhet. 

För dig som avser använda lägenheten i sin helhet för eget boende finns möjlighet att riva väggen mellan entréhallen och den inre hallen. På det viset får man en helt annan känsla och en mer öppen planlösning.

Samtliga lägenhetens sovrum är belägna mot och har fönster mot den tysta och trivsamma innergården. 

Säljaren berättar

Alltifrån 1999 då vi flyttade till vår lägenhet, har vi trivts fantastiskt fint såväl med lägenheten som dess belägenhet. Fint område mitt i sta´n, på promenadavstånd till allt, teater, bio, restauranger, bowlinghallar, mataffärer samt det fina promenadståket utmed Stångån.

Såväl trevliga grannar, som en trevlig och aktiv föreningsstyrelse samt dito medlemmar. Man känner sig helt enkelt hemma. Boendet är lugnt och fridfullt, inte minst i och med de 3 glasade-isolerfönstren som effektivt förhindrar störande trafikbuller. Dessutom är väggarna i huset mycket välisolerade vilket också bidrar till trivseln i lägenheten.

I övrigt förtjänas omnämnande av att vi har en bowlinggrupp vars aktiviteter man kan delta i på fredagarna, som en trevlig avkoppling från arbetsveckan.

Vidare har vi en livaktig och trevlig förening där Trivselkommittén regelbundet arrangerar såväl pubaftnar som grillkvällar, antigen i vår festlokal eller ute vid grillen på gården. På gården finns en gemensam grill som alla kan använda när det passar.

I vår förening finns även ytterligare aktiviteter att tillgå så som bland annat bastu och ett väl utrustat gym. Med andra ord bjuder vårt hus in till ett flertal trevliga och stimulerande aktiviteter.

Med ett stort lycka till inför framtiden. // Sten och Meri

 

Tankar från en medlem

Yttrat av en relativt nyinflyttad medlem i föreningen som jag (fastighetsmäklaren) träffade vid mitt första besök på Drottninggatan:

"Jag som bodde lite lantligt i Sturefors tänkte när vi skulle kika på lägenheter att här mitt i sta'n med allt trafikbuller kan vi väl inte bo. Dessutom låg lägenheten vi sedermera köpte i markplan. Jag kunde inte ha mer fel har det visat sig! Trafiken hörs knappt alls och alla man möter är trevliga och tillmötesgående. De välskötta gemensamma ytorna och utrymmena inom föreningen bidrar också starkt till att vi trivs bättre än vi någonsin kunnat tro. Dessutom är det nära till allt man kan behöva."

Närområdet

Bara en kort promenad från ytterdörren finns Linköpings citykärna med sitt stora utbud av shopping, restauranger, caféer, uteställen, biograf, teater, mm, Det är också gångavstånd till Hemköp och Coop samt såväl till bowlinghallen som till den nya simhallen. Från föreningens gård finns en trappa som leder direkt ned till gångvägen som löper längs Stångån där man med fördel kan ägna gott om tid till sköna promenader i trevligt sällskap, med eller utan hund och/eller barn.

Dokument

Planritning

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare
070-735 35 30
Hans Larsson
Kontorschef
070-724 44 50