Såld Lantligt belägen tomt i centrala Gryt!

Konvaljevägen 6

Lantligt belägen tomt i centrala Gryt!

Här har du chansen att skapa dig ett alldeles egendesignat och skärgårdsnära drömboende. Denna grovplanerade tomt har anslutning till det kommunala VA-nätet och lämpar sig väl för såväl permanent- som fritidsboende. Även elanslutningen till tomtgräns finns på plats och är betald. På tomten, som delvis gränsar mot skog och natur, finns möjlighet att bygga ett enplanshus alternativt att bygga i soutterräng. Maximal byggnadsyta uppgår enligt detaljplanen till generösa 250 kvm. Du kan läsa mer om detta under avsnittet Nyproduktion på fliken Beskrivning och i Detaljplanen på fliken Dokument. Från tomten är det bara några minuters gång- eller cykelväg till mysiga Kyrkviken där det finns möjlighet att både bada och att hyra båtplats. Vidare finns Fyrudden att tillgå med sin stora båthamn mitt i Gryts skärgård bara ca 10 minuter bort med bil. I Fyrudden finns även lanthandel, restaurang, pizzeria och sommartid även glasskiosk förstås.

Välkommen med din intresseanmälan!

Fakta

Adress:
Konvaljevägen 6
Kommun:
Valdemarsvik
Fastighetsbeteckning:
GRYTS PRÄSTGÅRD 1:47
Typ:
Tomt
Ägandeform:
Tomt - Friköpt
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
TV- Internetutbud:
Fiber är inte anslutet men finns vid vägen

Ytor

Tomtarea
2 635Kvm

Ekonomi

Beskrivning

Tomten

Tomtpriset inkluderar anslutning till kommunalt VA. Tomten är även ansluten till elnätet. Samtliga anslutningsavgifter är betalda av nuvarande ägare. 

På tomten finns enligt detaljplanen möjlighet att välja mellan att bygga i ett plan eller i soutterräng. Det står dig som köpare fritt att välja husleverantör så länge denne håller dig till planbestämmelserna.

Du kan läsa mer om gällande detaljplan under fliken Dokument.

Nyproduktion

Fastigheten är inte bunden till någon specifik byggfirma men vi rekommenderar gärna Väg & Byggnad Harryson AB som är en lokal och väletablerad entreprenör i området. De har god lokalkännedom och därmed också god kännedom om vilka byggregler som gäller i närområdet. Huset på ritning under fliken Dokument är endast ett förslag till tänkbar nyproduktion. Vid frågor gällande just den hänvisas till Väg & Byggnad Harryson AB som har skapat den.

Observera att fastighetsmäklarens ansvar endast omfattar förmedling av fastigheten och inte entreprenaden avseende en eventuell nyproduktion.

 

Säljaren berättar

Högst upp på klipphällen med skogen som närmsta granne hittade vi en avslappnad, hemtrevlig oas centralt beläget i det lilla mysiga samhället Gryt. Här har vi tillbringat semestrar i husvagn och båt mitt i Östergötlands unika skärgård. Tomten är väl skyddad från havsvindar, har kommunalt vatten och avlopp, elanslutning, kommunal väg till tomtgränsen, ingen samfällighet eller gemensamt ägande, vilket är något som vi värdesätter högt. 

På bekvämt promenadavstånd till havsbad, båtplats och vackra promenadstråk har vi njutit av det bästa från ”två världar”; havet med dess storslagna vyer samt skogen och naturen med dess tysthet som inger lugn och ro. För finns det något bättre än en morgon- eller kvällspromenad med skogen och vattnet i din direkta närhet? 

Från båtplatsen i Kyrkviken har vi snabbt tagit oss ut till skärgårdspärlor såsom Häradsskär, Harstena, Fångö. Waldemarsviks golfbana ligger bara ett par km från tomten och vid Sandgärdets badplats finns badbryggor, hopptorn, grillplats, utomhusgym och elljusspår.

På Konvaljevägen är det nybyggaranda som råder med många trevliga grannar; en del har börjat bygga och vissa har redan flyttat in. Välkomna till en plats att trivas på hälsar Katarina o Ludwig

Närområdet

I närliggande Fyrudden (ca 10 minuter med bil) finns bland annat småbåtshamn, restaurang, glasskiosk, lanthandel, mm. Därifrån har du även omedelbar närhet till hela Gryts fantastiska skärgård. Det tar inte heller många minuter att ta sig med bil eller cykel till havsbadet Ekön med sina mjukt formade klippor eller till Sandgärdet som har barnvänlig sandstrand.

Närmast till ett svalkande dopp är det dock att göra sig en utflykt till Kyrkviken som ligger i centrala Gryt på promenadavstånd från tomten. Där finns möjlighet att bada från både brygga och strand och det finns även möjlighet att hyra båtplats.

Läs gärna mer om området på Visit Östergötlands hemsida https://www.visitostergotland.se/inspireras/ostgotaskargarden/ alternativt på Grytportalen https://www.gryt.se/

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare

Extra kontakt

Hans Larsson
Kontorschef