Properties & Partners

Arkösund - Vikbolandet


Inre Enholmen


Inre Enholmen

Arkösund

Livet på en kobbe...

På den lilla ön Inre Enholmen som bara är ca 250 m i diameter finns denna mysiga och lättskötta fastighet med egen brygga. Från Arkösund tar det bara ca 15 minuter ut med båt via en mysig kanal mellan Hästö och Arkö. I och med att ön är så liten är det inte sannolikt att det med dagens strandskyddsregler kommer att kunna uppföras några ytterligare byggnader på grannens mark. Det gör att man i princip har hela ön för sig själv.

På den nordvästra sidan av ön finns en mysig badvik för sköna klippbad och vid de egna bryggorna finns badstege. Själva stugan är inredd med ett allrum/sovrum i vinkel med öppen planlösning mot köket. I anslutning till stugan finns ett stort altandäck med skön vattenutsikt. El får man via solceller kopplade till batterier och därifrån till en inverter som förvandlar 12V till 220V. Dricksvatten tar man med sig och för toalettbesök finns ett klassiskt utedass.

Välkommen till en rofylld visning av detta enkla och trivsamma sommarnöje!

Fakta

Adress:
Inre Enholmen
Område:
Arkösund, Vikbolandet
Kommun:
Norrköping
Församling:
Jonsberg
Fastighetsbeteckning:
ARKÖ 1:87
Typ:
Fritidshus
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
1 plans fritidshus
Byggnadsår:
1994
Vatten och avlopp:
Vatten saknas/Avlopp saknas.
Fönster:
2-glas
Ventilation:
Självdrag
Fasad:
Trä
Tak:
Plåt
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Plintar

Ytor

Tomtarea
1 590Kvm
Boarea
30Kvm

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
99 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
1 676 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
1 775 000 kr
Bef. pantbrev:
6st om 425 000 kr
Taxeringsår:
2021
Värdeår:
1994
Taxeringskod:
220
Försäkring fullvärde:
Ja

Energideklaration

Behövs ej

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
1 500 kr/år
1 700 kr/år
1 750 kr/år
4 950 kr/år
9 287 kr/år

Beskrivning

Interiör

Entré/allrum

Entré sker direkt in till allrummet där det finns en dubbelgarderob för ytterkläderna. I taket är det träpanel och på golvet ligger det en plastmatta i träimitation. Från allrummet är det öppet mot köksdelen där det finns fönster med utsikt mot vattnet och bryggorna.

Kök

Köksinredningen går i vitt liksom arbetsbänkarna. I köket finns en rostfri vask och en tvålågig gasolspis med ugn. Kyl/frys finns i apparatrummet vilket nås via altanen. I anslutning till köket finns plats för ett köksbord vid fönstren som vetter mot vattnet. I köksdelen finns vidare en liten kamin och även utgång till en stor altan som går i etager och har skön vattenutsikt.

Apparatrum/Hygienutrymme

Från altandäcket nås som sagt detta vidbyggda rum som har trägolv. I apparatrummet finns 5 batterier vilka laddas med hjälp av solen och är kopplade till en regulator. En inverter förvandlar 12V till 220 V. Vidare finns i detta utrymme en kyl/frys, en garderob och ett kallförråd. Det finns också en avdelning som fungerar som hygienutrymme. Utanför finns ett plåtskåp med två 11 kg gasoltuber.

Altan

Det stora inbjudande altandäcket framför huset har strålande utsikt över vattnet och bryggorna. Sittgruppen närmast vattnet har en glasvägg som skyddar mot vinden. Intill altandäcket finns en trädgårdsbod för förvaring av t ex flytvästar, trädgårdsredskap, mm. Det finns även en vind- och insynsskyddad delvis inbyggd altan under tak i anslutning till huvudentrén.

Gäststuga

Denna står på plintar med trästomme och stående träpanel på väggarna. På taket är det papp. En trappa leder upp till rummet som har trägolv och träpanel på väggar och i tak.

Brygga/båtplats

Nere vid vattnet finns två bryggor och ett altandäck som binder dom samman. Vid den stora bryggan där båten förtöjs finns en badstege för sköna dopp.

Allmänt

Inre Enholmen är ca 250 m i diameter och det finns inga grannar. I och med dagens strandskyddsregler kommer det högst sannolikt inte heller att vara möjligt för den andra delägaren av ön att uppföra några byggnader. På den nordvästra sidan av ön finns en liten badvik för sköna klippbad.

På fastigheten finns en grävd källa men det finns inte alltid tillgång till vatten. Källan används endast till bevattning i trädgården. Dricksvatten får man ta med sig ut.

Sophämtning finns sommartid och de kommer varannan måndag.

Toalettbesöken uträttas på tillhörande torrdass.

Det finns ett dieselaggregat i reserv för det fall att batterierna t ex skulle ladda ur. 

Båtplats vid brygga och p-plats finns i Marinan i Arkösund och kan övertagas.

Område

Arkösund är en pärla vid den Östgötska skärgården längst ut på Vikbolandet, ca 5 mil från Norrköping. För dig som kommer norrifrån finns möjlighet att gena från E4:an via vägfärjan i Kvarsebo som tar en över till Vikbolandet på andra sidan Bråvikens inlopp. I Östra Husby som är Vikbolandets "centralort" finns allt man kan behöva på vägen till sin sommaridyll. En välsorterad och mycket populär ICA-butik som är ombud för Systembolaget, vårdcentral, apotek, bensinmack och pizzeria.

Väl framme i Arkösund möts man sommartid av en myllrande idyll med restauranger, caféer och glassbarer. Även i Arkösund finns en livsmedelsaffär som sommartid är ombud för Systembolaget och på kajen i hamnen kan man köpa bland annat färsk och rökt fisk. I Arkösund finns också ett välrenommerat hotell där det då och då hålls musikkvällar med kända artister. Badholmarna som består av 4 små öar förbundna med broar är populära badplatser. Där finns även en vedeldad bastu som kan bokas. I Arkösund finns även minigolf, 3 boulebanor, kajakuthyrning, RIB-båt att hyra mm. Här finns även Skärgårdslinjen som tar dig ut till vissa öar.

Vid Arkösunds camping finns en fin badplats och populära Strandgrillen.

På Kvarnberget arrangerar Arkösunds Intresseförening varje sommar fyra musikkvällar under bar himmel. Då sitter man i gräset med medhavd fikakorg och bara njuter av såväl musik som måsarnas skrin.

Läs gärna mer om vad som finns att göra i närområdet via https://upplevarkosund.se/ och https://boka.svenskaturistforeningen.se/sv/boende/2120073/stf-ark%c3%b6sund-sk%c3%b6ldviks-vandrarhem/detaljer

Läs mer om Arkösunds historia via följande länkar:

www.diva-portal.org/smash/get/diva2:831963/FULLTEXT01.pdf
www.diva-portal.se/smash/get/diva2:831963/FULLTEXT03.pdf
www.diva-portal.org/smash/get/diva2:831963/FULLTEXT05.pdf

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Inre Enholmen

Välj en tid för visning nedan
:
2023-09-30

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Inre Enholmen

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare
070-735 35 30
Hans Larsson
Kontorschef
070-724 44 50