Såld Enplansvilla med solceller som kan producera omkring 12 000 kWh/år!
Kommande försäljning
Dolda fel-försäkrat
Besiktigat

Kompassgatan 12

Söderköping

Enplansvilla med solceller som kan producera omkring 12 000 kWh/år!

Denna sällsynt välplanerade enplansvilla i mycket gott skick på plan och lekvänlig hörntomt försågs 2023 med en helt ny solcellsanläggning med tillhörande batteri. Den i kombination med vattenburen fjärrvärme kommer framledes att ge en synnerligen fördelaktig driftsekonomi. Husets planlösning är otroligt bra då det bl.a finns fyra sovrum, två duschrum och även två allrum.

Du kan enkelt via en skjutdörr dela av tre av sovrummen med tillhörande allrum och duschrum till en privat avdelning. Kvar för socialt umgänge blir det större allrummet med braskamin och det väl tilltagna och välplanerade köket. Vidare finns ett fjärde sovrum med egen walk-in-closet, ett duschrum samt tvättstuga med groventré.

Ytterligare finesser är det underbara uterummet om ca 22 kvm vilket har skjutbara glaspartier mot det öppna altandäcket utanför. På däcket finns ett spabad för trivsamma stunder under stjärnorna liksom även ett grillkök och en avdelning under tak för regniga dagar.

Fakta

Adress:
Kompassgatan 12
Område:
Söderköping
Kommun:
Söderköping
Fastighetsbeteckning:
ORIENTERAREN 1
Typ:
Villa
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
1-plans villa
Byggnadsår:
2005
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster:
3-glas isolerfönster
Uppvärmning:
Fjärrvärme till vattenburen golvvärme
Ventilation:
Mekanisk till- och frånluft (FTX)
Fasad:
Träpanel (ommålad 2019)
Tak:
Betongpannor med underliggande boardskivor
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Betongplatta
Badrum:
2 st
Eldstad:
Murad braskamin från Contura
TV- Internetutbud:
Öppen fiber via Sörpnet är installerad i huvudbyggnaden

Ekonomi

Energideklaration

Driftkostnad

Beskrivning

Beskrivning

Entré och hall

Entré sker via en farstukvist under tak in till en hall med klinkergolv och spotar i taket. I hallen finns avhängning samt en skjutdörrsgarderob med spegeldörrar.

Tvättstuga

I anslutning till hallen finns tvättstugan med vardagsentré från den norra gaveln där garaget är beläget. Även här är det klinker på golvet medan väggarna är klädda med målad väv. Innanför ytterdörren finns en hatthylla, skoförvaring i skåp på väggen samt två garderober. Vidare finns här även en bänk med tvättho samt såväl väggskåp som underskåp och ett antal hyllor. Både tvättmaskinen och torktumlaren är från 2022.

Kök

Det stora och trevliga köket utgör, i kombination med det intilliggande allrummet, husets hjärta. Köksluckor och lådfronter är vita och täckskivorna av ekfanér. Det finns ett antal vitrinskåp ovan de gedigna ekbänkarna med diskbänk i rostfritt med fönster ovan. På väggarna sitter mosaik i vitt och grått som stänkskydd. I den stora köksön finns ytterligare praktisk förvaring och även plats för barstolar för en snabb kopp kaffe eller ett glas vin i sällskap med kvällens kock. I taket sitter infällda spotar som ger bra arbetsljus. Den maskinella utrustningen består av en induktionshäll med ugn och spisfläkt (alla tre ca 2018), kyl, frys (original), diskmaskin (2021) samt in inbyggd mikrovågsugn (original). Middagen intas vid det stora matbordet vid söderfönstret. Utvändigt finns en skyddande markis.

Allrum 1

Ljust och härligt och åtkomligt både från hallen och från köket. I allrummet finns en snygg murad braskamin från Contura och mellan köket och allrummet finns en dörr som leder ut till en altan under tak på det stora trädäcket.

Master bedroom

Lite avsides från sällskapsutrymmena finns detta rymliga sovrum med skön atmosfär och två garderober. Via en skjutdörr nås tillhörande walk-in-closet med gott om både hyllor, stänger och lådställningar.

Duschrum

Beläget intill master bedroom och fungerar även som gästtoalett. Här är det klinker på golvet, väggarna är helkaklade och i taket sitter infällda spotar. Inrett med vägghängd wc, elburen handdukstork, handfat i en stor kommod med spegel ovan samt ett väggskåp. Slutligen finns en till storleken väl tilltagen och smart placerad duschplats. Det finns även plats för och är förberett för ett hörnbadkar med eller utan bubblor.

 Allrum 2

Nu kommer vi in i husets mer privata avdelning vilken kan avskärmas med hjälp av en skjutdörr mellan de båda allrummen. Från detta lite mindre allrum finns utgången till det stora härliga uterummet.

Uterum

Detta är tillbyggt 2018, 22 kvm stort och användbart från tidig vår till sen höst. Via de skjutbara glaspartierna kommer man ut på det stora altandäcket där det finns en plantering i centrum omgivet av ett spabad, en avdelning under tak samt ett grillkök vilket har en inbyggd Napoleongrill för sköna grillkvällar i goda vänners lag. Det finns förstås en dörr in till köket också.

Sovrum 2

Detta används för närvarande som kontor och har fönster mot svala norr. 

Sovrum 3

Beläget i hörnet och med fönster mot morgonsolen i öster. I rummet finns två garderober.

Duschrum

Även detta duschrum har klinker på golvet, helkaklade väggar och i taket sitter infällda spotar. Inredning i form av en vägghängd wc, handfat i kommod med spegelskåp ovan, duschplats samt en elburen handdukstork.

Sovrum 4

Slutligen har vi detta fjärde sovrum vilket har fönster mot uterummet samt en garderob.

Solcellsanläggningen

Denna är installerad så sent som i januari i år. Det innebär att man ännu inte kan se utfallet av dess effekt men enligt prognos kommer den att producera 12 000 kWh/år vilket är mer än fastighetens normala förbrukning. Det gör att man i framtiden kan komma att slippa betala något alls för hushållselen och kanske istället tjäna på kalaset. Anläggningen går att utöka med mer paneler om man så skulle vilja. Anläggningen är kombinerad med ett större batterilager på 15kw, som styrs och optimeras via en intelligent AI funktion. Detta i syfte att maximera systemet utifrån det specifika hushållets behov och därmed bli mycket ekonomiskt fördelaktig. Det finns även möjlighet att teckna abonnemang med ex. Svenska Kraftnät för att låta batterilagret stärka upp elnätet vid behov vilket möjliggör en årlig ersättning runt 26 000kr. Detta gör anläggningen och fastigheten än mer ekonomiskt fördelaktig.

Allmänt

För hela huset gäller att den invändiga takpanelen är vitlaserad och att det i de allmänna utrymmena samt i köket ligger enhetlig ekparkett. Värmen kan zonstyras via termostater i alla rum. Samtliga rum har vita spegelinnerdörrar förutom ett par där man istället valt vita skjutdörrar. Centraldammsugare finns.

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Alexander Solmell
VD Sverige/Fastighetsmäklare

Extra kontakt

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare