Såld Charmigt torp på lummig tomt i Gusum!

Egnahemsvägen 39

Charmigt torp på lummig tomt i Gusum!

Detta charmiga lite sneda och vinda timmerhus flyttades troligen till sin nuvarande plats under 1930-talet. På tomten finns förutom huvudbyggnaden från troligt 1860-tal, även en uthuslänga vilken är byggd på plats under 1970-talet. De båda byggnaderna ligger lummigt inbäddade på den grönskande tomten som har en mängd buskar och vackra perenna planteringar. Invändigt fördelar sig ytan i entréplanet på en liten hall samt storstuga med en braskamin som bidrar till att hålla uppvärmningskostnaderna nere. I detta plan finns även ett litet kök som iordningställts så sent som 2020 samt ett badrum från 2019. Det övre planet rymmer ett stort och ett mindre sovrum, båda med charmiga snedtak och delvis synliga takbjälkar. Det finns även ett par kattvindar med plats för förvaring. I uthuslängan finns dels det före detta duschrummet med bastumöjlighet samt ett förrådsutrymme och ett enklare gästrum.

Fakta

Adress:
Egnahemsvägen 39
Kommun:
Valdemarsvik
Fastighetsbeteckning:
ÅBY 2:45
Typ:
Villa
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
1 plansvilla
Byggnadsår:
1935 Torpet flyttades till sin nuvarande plats då
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Direktverkande el, luftvärmepump samt braskamin
Ventilation:
Självdrag
Fasad:
Trä
Tak:
Plåt
Stomme:
Timmer
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Torpargrund
Eldstad:
Braskamin
TV- Internetutbud:
Fiber finns i gatan men är ej indraget i byggnaden

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
146 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
141 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
287 000 kr
Bef. pantbrev:
2st om 250 000 kr
Taxeringsår:
2021
Värdeår:
1935
Taxeringskod:
220
Försäkring fullvärde:
Ja

Energideklaration

Behövs ej

Driftkostnad

Beräknad på 1 person
15 630 kr/år
7 748 kr/år
3 836 kr/år
27 214 kr/år
Enligt säljarens uppgifter. Kostnad för hushållsel ingår i uppvärmningskostnaden. Kostnad för sophämtning ingår i posten Vatten/Avlopp. Total elförbrukning för år 2022 var 7 815 kWh. Fastighetsskatt tillkommer.
2 153 kr/år

Beskrivning

Friskrivning

Observera att fastigheten säljs med sk friskrivningsklausul vilken även omfattar sk Dolda Fel. Det är därför av särskilt stor vikt att man som köpare före köpet noggrant undersöker fastighetens skick.

Interiör

ENTRÉPLAN

Entré sker via en stor altan med tak.

Hall

I den lilla hallen finns plats för avhängning samt ett städskåp. Här finns också trappan till det övre planet.

Kök

Köksinredningen är från 2020 och går i grått med en ljus arbetsbänk med nedsänkt diskho och med vitt liggande kakel ovan. Vitvaror i form av en rostfri hällspis/ugn med spisfläkt, diskmaskin i rostfritt samt en kyl/frys.

Storstuga / Vardagsrum

Här är det laminat på golvet och det finns en braskamin som bidrar till uppvärmningen. I rummet finns även husets luftvärmepump vilken har ett flertal år på nacken.

 

Badrum

Detta tidigare toalettrum byggdes av nuvarande ägare om 2019 till ett badrum med svart våtrumsmatta på golvet och vitmålade väggar. Numera utrustat med en wc, handfat i kommod, ett badrumsskåp med belysning samt ett badkar på tassar. I utrymmet finns även en mekanisk fläkt samt husets varmvattenberedare. Badrummet iordninggjort 2019.

ÖVRE PLAN

En smal trappa leder oss nu nu upp till det övre planet där vi möts av en liten hall med snedtak.

Sovrum

I det större av sovrummen är husets något lutande golv uppriktat och belagt med ett nyare trägolv. Fönstret vetter mot söder och i rummet finns en platsbyggd garderob samt tre fristående vilka ingår i överlåtelsen. 

Sovrum

I detta lite mindre sovrum finns synliga takbjälkar och dörr in till en kattvind/förråd.

Förrådslänga

Ena halvan av denna byggnad med ingång från den norra gaveln har används som duschrum med bastu och det finns även en tvättmaskin av äldre modell. Utrymmet är i behov av renovering. På långsidan av byggnaden finns två separata utrymmen. Det ena är ett enklare gästrum och det andra ett kallförråd.

Vedbod

En separat liten bod utgör vedförråd.

Trädgård

Trädgården är härligt lummig och grönskande med gott om perenna blommor buskar och träd. Det finns även en gammal vattenpump på gården liksom en liten reservoir för att tillvarata regnvatten.

Allmän info

Torpet är troligen byggt redan 1860/-70 och troligen hitflyttat till Egnahemsvägen år 1935. Uthuslängan är dock byggd på sin nuvarande plats 1970. Badrummet är iordningställt 2018/19 och köket renoverat 2020.

 

 

 

Säljaren berättar

Gusum och mitt lilla hus har varit trevligt att bo i. Här finns närhet till skog och sjö.  Yxningen med fin badplats. En skola och förskola i närheten. Ett badhus, bibliotek, idrottsförening, padelbana och en bra ICA affär.

I den uppväxta trädgården finns många perenna blommor, plommon och fläderträd. Här finns även vinbär, krusbär, björnbär och en vindruvsstock.  

Maud

Närområde

Från Gusum finns goda bussförbindelser till såväl Norrköping som Söderköping och Valdemarsvik.

I centrala Gusum finns en populär och välsorterad mataffär. Här säljs bland annat färska kräftor under varumärket Marcuskräftan. Det finns även en biosalong där det ibland direktsänds konserter från bl.a. Metropolitan. Gusum erbjuder också en bra skola klasser från förskola till årskurs 6, badhus samt en padelbana. För den badsugne är det bara ca 3,5 km att cykla till Yxningens camping o badplats. 

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare

Extra kontakt

Hans Larsson
Kontorschef