Header image
Såld Insynsskyddad oas på höjden i populära Snäckevarp!

Mörkebåsvägen 180

Snäckevarp

Insynsskyddad oas på höjden i populära Snäckevarp!

Detta välplanerade och trivsamma fritidshus som är användbart året om rymmer förutom ett stort och härligt allrum med stora ljusinsläpp och öppet till nock även kök, tre sovrum samt ett duschrum. Från altanerna som löper runt nästan hela huset går det att fånga solen från morgon till kväll. Det finns totalt fyra utgångar från huvudbyggnaden till altanerna. På tomtens ovansida finns också ett stort altandäck under tak med söderläge. I anslutning till det en liten bubbelpool och en utedusch för skön svalka varma och soliga dagar. För dig som gillar att fixa själv finns en isolerad och uppvärmd snickarbod samt även en trädgårdsbod som kan göras om till bastu. Barnvänliga Snäckevarp är ett mycket välordnat fritidshusområde omfattande ca 340 fastigheter samt egen poolanläggning, tennisbana, fotbollsplan, bastu och två egna båthamnar. Inom området finns även ett stort antal natursköna promenadstråk.

Fakta

Adress:
Mörkebåsvägen 180
Område:
Snäckevarp, Gryt
Kommun:
Valdemarsvik
Fastighetsbeteckning:
SNÄCKEVARP 4:180
Typ:
Fritidshus
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
1 plans fritidshus
Byggnadsår:
1975
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster:
2-glas isoler
Uppvärmning:
Direktverkande el, luftvärmepump samt braskamin
Ventilation:
Självdrag
Fasad:
Träpanel
Tak:
Betongpannor
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Plintar
Eldstad:
Braskamin
TV- Internetutbud:
Fiber finns

Ytor

Tomtarea
2 158Kvm
Boarea
76Kvm

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
722 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
457 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
1 179 000 kr
Bef. pantbrev:
9st om 1 500 000 kr
Taxeringsår:
2021
Värdeår:
1975
Taxeringskod:
220
Försäkring fullvärde:
Ja

Energideklaration

Behövs ej

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
13 200 kr/år
3 400 kr/år
665 kr/år
2 150 kr/år
1 870 kr/år
3 100 kr/år
850 kr/år
25 235 kr/år
Enligt säljarens uppgifter. Kostnad för hushållsel ingår i uppvärmningskostnaden. Renhållning avser sophämtning v16-39 år 2022. Övrigt avser vägföreningsavgift. Total årsförbrukning av el 2022 var 3 723 kWh. Fastighetsavgift tillkommer.
8 843 kr/år

Beskrivning

Interiör

Entré

Entré sker via altandäcket på husets östra gavel Innanför ytterdörren finns plats för avhängning och även en platsbyggd garderob. På vägen fram till köket och allrummet passeras husets tre sovrum. Två lite mindre och ett större.

Det är trägolv i hela huset utom i köket och duschrummet.

Sovrum

Detta lilla sovrum har vitmålad träpanel på väggarna och det finns en platsbyggd garderob.

Sovrum

Även detta har vitmålad träpanel på väggarna och även i detta sovrum finns en platsbyggd garderob.

Sovrum

I detta större sovrum med vitmålad panel på väggarna finns tre platsbyggda garderober. Dessutom finns en egen utgång till altandäcket på husets västra sida. 

Duschrum

Renoverat 2013 med mörk våtrumsmatta på golvet och panel på väggarna. Utrustat med wc, handfat i kommod, spegelskåp samt ett smalt högskåp på väggen. Vidare får även en duschkabin och husets varmvattenberedare plats i utrymmet. En mekanisk fläkt och ett vädringsfönster står för ventilationen. 

Kök

I köksdelen är det plastmatta på golvet. Melerad köksinredning med en diskbänk med vitt kakel ovan. En barbänk med förvaring i delar av mot matplatsen. Maskinell utrustning i form av en hällspis med ugn, spisfläkt, diskmaskin och en kyl. I anslutning till köket finns en av de fyra utgångarna till altandäcket. 

Allrum

Rymligt med stora ljusinsläpp, trägolv och öppet till nock. Här finns plats för både matbord och två sällskapsgrupper. I allrummet sitter luftvärmepumpen och det finns en braskamin som värmer gott under den kallare delen av året. 

Altandäck

Det härliga altandäcket sträcker sig runt i stort sett hela huskroppen. På trädgårdssidan, som vetter mot söder, finns en stor altandel under tak. I anslutning till altanen finns en uppblåsbar bubbelpool att njuta i under stjärnhimlen samt även en utedusch för varma och soliga dagar.

Förråd

Angränsande till altanen under tak finns detta vidbyggda isolerade verktygsförråd inrett bland annat en snickarbänk, en arbetsbänk samt diverse hyllor och en extra kyl.

Förråd

Denna fristående bod var tänkt att bli en bastu. Därför är golvet isolerat. I boden finns diverse hyllställningar samt även en frys. Boden är grundlagd på plintar med en stomme av trä utvändigt klädd med träpanel. Yttertaket är klätt med plåt.

Allmänt

Luftvärmepumpen är från 2021.

varmvattenberedaren byttes 2017.

Fiber installerades 2016.

2015 blev det nytt tak, boden kom på plats och elementen byttes ut (utom i hallen). 

Altan, tomtplanering och duschrummet gjordes 2014. 

Under 2013 byttes fönstren och ett nytt kök kom in. I samband med köksrenoveringen drogs nya elledningar. Gamla elcentralen är kvar men alla eluttag är numera jordade.

Bland annat möbler, porslin, trädgårdsredskap, gräsklippare, cyklar och ett uppblåsbar liten bubbelpool inkl pumpanläggning kommer att lämnas kvar och ingår i överlåtelsen.

Trädgård

Huset har ett högt läge med trappa upp från vägen och den egna parkeringen. På ovansidan finns en plan och insynsskyddad gräsmatta utanför altandäcket medan det på en del andra ställen är berg i dagen. Från Snäckevarps gård kan man gena med cykel upp till tomten via en av samfällighetens många promenadvägar.

Säljaren berättar

Här på Mörkebåsvägen 180 har vi trivts bra i flera år sedan vi valde att lämna det tidigare ölivet men nu börjar hälsan säga ifrån. Här är det för det mesta tyst och fridfullt och grannarna är trevliga. Vi ser visserligen bara ett par grannar från vår högt belägna trädgård så man får säga att vi har ett insynsfritt läge. Huset ligger på en återvändsgata så trafiken förbi oss är begränsad vilket gör vårt läge barnvänligt. Vi har nära till dopp i havet och även till det fina gemensamma poolområdet.

Vi tycker det är en stor fördel att det är kommunalt vatten och avlopp i området och att vägarna plogas vintertid. Det är en enkel sak att få tidningen direkt i brevlådan också för den som vill. Har man ingen bil eller inte vill ta den kan man ta bussen ut. Den stannar på Grytsvägen från vilket det inte är långt att promenera.

Vad gäller vår fastighet uppskattar vi att vår tomt och lättskötta trädgård på ovansidan gränsar mot ett av områdets många grönområden. Det finns en liten hägg som blommar med vackra vita blommor. Vidare har vi altandäck på alla fyra sidor om vårt hus vilket gör att det bara är att flytta sig efter solen. Om det är den man vill ha. Annars sitter man kvar i skuggan och njuter. Invändigt har vi en ljus och öppen planlösning med högt i tak vilket skapar en härlig rymd i sällskapsdelen av stugan. Tack vare de många fönstren som vi för övrigt bytte till 2013 blir det väldigt ljust i allrum och kök.

Slutligen kan vi verkligen rekommendera ett besök på någon av de närliggande restaurangerna smat affären och glassbaren i Fyrudden.

//Kesrtin & Leif

Närområdet

I och omkring populära Snäckevarp finns en mängd aktiviteter för båda stora och små. I själva Snäckevarp finns bland annat en stor välskött badplats inne i Fyrfjärden samt ett trevligt poolområde med tennisbana och fotbollsplan. I en lada finns bastu, omklädningsrum och en gemensamhetslokal. För dig som uppskattar långpromenader finns trevliga promenadstråk. Bland annat till de båda båthamnarna med y-bommar och en praktisk ristipp.

På närliggande Eköns camping med sina fina klippbad finns också en trevlig restaurang och en enklare liten butik. På campingen kan man även spela minigolf och hyra kajaker.

För dig som gillar långgolf erbjuder Waldemarsviks golfklubb en lite enklare 9-håls pay & play-bana. Banan har dubbla teer så man inte behöver gå exakt samma slinga två gånger för att spela 18 hål.

Vidare har vi Fyrudden som ligger endast ca 3 km bort där det finns ett lite större utbud och en trevlig gästhamn. Även i Fyrudden finns en restaurang samt även en mataffär som sommartid har öppet så gott som varje dag. Affären har generösa öppettider även vintertid. Från Fyrudden kan man ta någon av turbåtarna ut i skärgården. Möjlighet finns även att resa med Östgötatrafiken till någon av alla fina öar som den trafikerar. Väl tillbaka kan man gärna sitta ner på kajen med en god glass från glassbaren.

På Gryts varv vilket nås med såväl bil som båt finns både övernattning och restaurang med trevligt utbud att tillgå. I närheten finns även den mysiga Kärlekens trädgård.

Läs gärna mer via följande länkar:

Snäckevarp: https://www.snackevarp.se/

Grytportalen: https://www.gryt.se/

Fyrudden: https://www.fyrudden.se/

Affären i Fyrudden: https://www.handlarn.se/butiker/fyrudden/

Gryts varv: https://www.grytsvarvrestauranghotel.se/

Kärlekens trädgård: http://www.lilla-vik.se/

Visit Östergötland / Gryt: https://www.visitostergotland.se/inspireras/ostgotaskargarden/

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare

Extra kontakt

Hans Larsson
Kontorschef