Såld Väplanerat - Välskött - Havsnära

Mörkebåsvägen 154

Snäckevarp

Väplanerat - Välskött - Havsnära

Drömmer du om ett boende vid havet med plats för många och möjligheter till rekreation, båtutflykter och sköna dopp? I gemytliga och havsnära Snäckevarp finns då möjlighet att köpa detta gedigna fritidshus med ett högt läge och ett altandäck om närmare 30 kvm i sydväst. På altanen, som är belägen under tak, avnjuts en stor del av årets måltider. För soldyrkaren finns även en öppen uteplats på husets södra gavel. Tomten är kuperad och består delvis av plan gräsmatta men är huvudsakligen en lättskött naturtomt som på ovansidan gränsar mot allmänning. Den välskötta huvudbyggnaden fördelar sig på 4 rok och i vardagsrummet finns en braskamin som ger ett extra värmetillskott i dessa tider av höga elpriser. I den ombyggda garagebyggnaden nere vid infarten finns ytterligare två sovrum för gäster eller tonåringar och även en avdelning för redskap och verktyg. Med nuvarande möblering finns plats för inte mindre än tio sovplatser. På uppfarten finns plats för parkering av två till tre bilar. Barnvänliga Snäckevarp är ett mycket välordnat fritidshusområde omfattande ca 340 fastigheter samt egen poolanläggning, tennisbana, fotbollsplan, bastu och två egna båthamnar.

Fakta

Adress:
Mörkebåsvägen 154
Område:
Snäckevarp, Gryt
Kommun:
Valdemarsvik
Fastighetsbeteckning:
SNÄCKEVARP 4:154
Typ:
Fritidshus
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
1 plans fritidshus
Byggnadsår:
1976
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Direktverkande el, luftvärmepump från 2022 samt braskamin
Ventilation:
Självdrag
Fasad:
Trä
Tak:
Betongpannor
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Krypgrund
Eldstad:
Braskamin
TV- Internetutbud:
Fiber är ej installerat men finns i gatan.

Ytor

Tomtarea
2 184Kvm
Boarea
74Kvm

Ekonomi

Energideklaration

Driftkostnad

Beskrivning

Interiör

Entré/hall

Huvudentrén finns på ovansidan av huvudbyggnaden. Innanför ytterdörren finns plats för avhängning och det finns även en platsbyggd garderob.

Duschrum

Detta är beläget i anslutning till entrén och har våtrumsmatta på väggar och golv. I utrymmet finns wc, handfat med spegelskåp, handdukstork, duschplats samt en tvättmaskin. Det finns även en mekanisk fläkt, varmvattenberedare och ett vädringsfönster.

Sovrum

Detta mindre sovrum har ett ljust laminatgolv och det finns en platsbyggd garderob. Fönstret vetter mot tomtens ovansida och därmed nordost.

Sovrum

Husets största sovrum har också laminat på golvet och ett fönster som liksom i det förra rummet vetter mot nordost. Detta sovrum har plats för en dubbelsäng och det finns fyra platsbyggda garderober.

Allrum

Ljust och härligt i och med de stora ljusinsläppen mot sydväst. Från allrummet finns en dörr ut till den öppna delen av den stora altanen. I allrummet finns en värmande braskamin som enligt säljarens uppgift är eldningsbar i nuvarande skick.

Kök

Köksinredningen går i vitt och även från köket finns en dörr ut till det stora altandäcket som möjliggör härliga familjemåltider stor del av året. Mellan köket och matplatsen finns en gammaldags bardel med både under- och överskåp vilka erbjuder gott om förvaring. Ovan diskbänken finns stänkskyddande kakel på väggen. Den maskinella utrustningen i köket består av en spis med spisfläkt, diskmaskin samt 2 st kyl/frys. I anslutning till köket finns två platsbyggda garderober.

Sovrum 

I detta andra lite mindre sovrum finns två platsbyggda garderober. Liksom i de övriga sovrummen vetter fönstret mot svala nordost.

Altan och uteplats

Det stora härliga altandäcket om ca 30 kvm är i sin helhet belägen under tak vilket gör att den både skänker skön skugga under de hetaste dagarna och möjliggör användning även när det regnar. På husets södra gavel finns en plattbelagd uteplats för den som snarare föredrar sol än skugga.

Garage/Gästrum/Förråd

Garaget har på senare tid byggts om så att det nu rymmer ett förråd samt två gästrum, alla med egen ingång. Alternativt ett gästrum och två förråd. El och värme finns i samtliga utrymmen. På uppfarten finns plats för 2-3 bilar.

Vedförråd

På den övre delen av fastigheten som gränsar till grönområde finns ett fristående vedförråd.

Trädgård

Tomten består dels av lättskött gräsmatta och dels av kuperad skogsmark. I trädgården finns bland annat blommor, buskar och en del fruktträd. En häck avgränsar mot gatan.

Allmänt

Huvudbyggnaden är lösvirkesbyggd 1976. Så även garaget.

Hall, allrum, matplats och kök har ett enhetligt laminatgolv.

Under 2022 installerades en ny luftvärmepump och även en ny varmvattenberedare. 

Altantaket byttes 2021.

3-glasfönstren är från 2002. 

Med nuvarande möblering av rummen finns det inte mindre än 10 sovplatser att tillgå.

Säljaren berättar

Jag, min familj och mina svärföräldrar som byggde huset 1976 har genom åren uppskattat det havsnära läget med sin friska och syrerika miljö. Snäckevarp är dessutom både naturskönt och barnvänligt med gott om promenadvägar för såväl barn som vuxna att nyttja utan att behöva ge sig ut i trafiken. I området finns en fin gemensamhetsanläggning med bland annat pool, tennis- och fotbollsplan samt bastu. Möjlighet finns också att hyra båtplats. Antingen vid samfällighetens egna  bryggor eller vid någon av bryggorna i Gryt.

Mvh/Torbjörn Andersson

Snäckevarp

I och omkring populära Snäckevarp finns en mängd aktiviteter för båda stora och små. I själva Snäckevarp finns bland annat en stor välskött badplats inne i Fyrfjärden samt ett trevligt poolområde med tennisbana och fotbollsplan. I en lada finns bastu, omklädningsrum och en gemensamhetslokal. För dig som uppskattar långpromenader finns trevliga promenadstråk. Bland annat till de båda båthamnarna med y-bommar och en praktisk ristipp.

På närliggande Eköns camping med sina fina klippbad finns också en trevlig restaurang och en enklare liten butik. På campingen kan man även spela minigolf och hyra kajaker.

För dig som gillar långgolf erbjuder Waldemarsviks golfklubb en lite enklare 9-håls pay & play-bana. Banan har dubbla teer så man inte behöver gå exakt samma slinga två gånger för att spela 18 hål.

Vidare har vi Fyrudden som ligger endast ca 3 km bort där det finns ett lite större utbud och en trevlig gästhamn. Även i Fyrudden finns en restaurang samt även en mataffär som sommartid har öppet så gott som varje dag. Affären har generösa öppettider även vintertid. Från Fyrudden kan man ta någon av turbåtarna ut i skärgården. Möjlighet finns även att resa med Östgötatrafiken till någon av alla fina öar som den trafikerar. Väl tillbaka kan man gärna sitta ner på kajen med en god glass från glassbaren.

På Gryts varv vilket nås med såväl bil som båt finns både övernattning och restaurang med trevligt utbud att tillgå. I närheten finns även den mysiga Kärlekens trädgård.

Läs gärna mer via följande länkar:

Snäckevarp: https://www.snackevarp.se/

Grytportalen: https://www.gryt.se/

Fyrudden: https://www.fyrudden.se/

Affären i Fyrudden: https://www.handlarn.se/butiker/fyrudden/

Gryts varv: https://www.grytsvarvrestauranghotel.se/

Kärlekens trädgård: http://www.lilla-vik.se/

Visit Östergötland / Gryt: https://www.visitostergotland.se/inspireras/ostgotaskargarden/

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare

Extra kontakt

Hans Larsson
Kontorschef

Bilder