Header image
Såld Högst upp i huset i populärt område!

Axtorpsvägen 19

Berghem

Högst upp i huset i populärt område!

Denna fantastiska lägenhet på 4 rum och kök högst upp i huset erbjuder en känsla av avskildhet och öppenhet med kombination av komfort och närhet till naturen samt stadens bekvämligheter. Med endast en granne vägg i vägg får du en privat och lugn atmosfär. Dessutom har lägenheten fönster i två väderstreck, vilket ger generöst med naturligt ljus. De senaste åren har både kök och badrum renoverats.

Från fönstren och balkongen öppnar sig en utsikt över omgivande grönska, vilket ger en känsla av lugn och ro. Naturen ligger nära, perfekt för sköna promenader eller löpturer.

Läget är också idealisk för dig som studerar vid universitetet eller jobbar på NUS, med bekväm tillgång till campusområdet och sjukhuset. Dessutom finns stadens puls inom räckhåll, med goda kommunikationer och nära till butiker, restauranger och kultur.

Föreningen har en rad attraktiva gemensamma faciliteter, såsom bastu för avkoppling efter en lång dag, ett övernattningsrum för gäster samt en festlokal som kan hyras för olika tillställningar.

Det imponerande är även föreningens engagemang i att upprätthålla och förbättra fastigheterna. Stora renoveringsprojekt har genomförts, vilket borgar för både trygghet och långsiktig trivsel. Renoveringar som tak, fasad med tilläggsisolering, ventilation med värmeåtervinning, fönster m.m. har bidragit med att minska energiförbrukningen med mer än 50% samtidigt som inomhusklimatet blivit bättre. Föreningen har vunnit hållbarhetspris för sin satsning med att anpassa sina bostäder för ett framtida klimat.

Denna lägenhet representerar verkligen det bästa av två världar - en harmonisk oas nära naturen och samtidigt nära stadens hjärta och universitetslivet.

Fakta

Adress:
Axtorpsvägen 19
Område:
Berghem, Umeå
Kommun:
Umeå
Lägenhetsnummer:
50  /  1303
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
1.9713%
Andelstal avgift:
1.9713%
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Byggnadsår:
1961
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme och Bergvärme
Ventilation:
Mekanisk m. värmeåtervinning
Badrum:
1 st
Balkong:
Balkong
Förråd:
Ja
TV- Internetutbud:
Tele2
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Kabel-TV samt el enligt schablon
Ej inkluderat i avgift:
Internet
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
573 kr
Bostadsrättens nettoskuldsättning:
910 250 kr
Bostadsrättens nettoskuldsättning kommentar:
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 910 250 kr (enligt årsredovisningen 2021).
Överlåtelseavgift:
1 433 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Säljare
Känd avgiftsförändring:
Nej ingen planerad.

Energideklaration

Utförd
2019-06-09
D
89 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
1 920 kr/år
1 920 kr/år
Övrigt är internet (valfritt) 160 kr/mån. Individuell mätning på el (inkluderat i avgiften) = preliminär förbrukning som görs avstämning på en gång per år.

Förening

HSB BRF Berghem i Umeå
794000-0867
Ja

Föreningsinformation

FöreningsnamnHSB Brf Berghem OrganisationsformBostadsrätt Organisationsnummer794000-0867
Äkta förening
Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen HSB Berghem ligger i Umeå på Axtorpsvägen 15,17 och 19. De tre husen byggdes 1961 och inhyser 57 bostadsrätter och 8 lokaler. HSB Berghem är en aktiv förening och ser gärna att medlemmarna är aktiva själva och engagerar sig i föreningen. Föreningen tar ut överlåtelseavgift och pantsättningsavgift enligt stadgarna. Föreningen är fullvärdes försäkrad i LF och har tecknat BR-tillägg för de boende. Inga planerade större projekt, eventuellt höjning av avgifterna nästa år med tanke på fasadrenoveringen (ordförande 2023-05-10).


GEMENSAMMA UTRYMMEN:
Tvättstugor finns i alla tre husen. Dessa är renoverade. I föreningen finns även barnvagnsrum, cykelrum och samt dusch med bastu. Det finns en föreningslokal som kan enbart bokas/hyras av BRF Berghems medlemmar. Hyran är 250 kr per dygn/ sammankomst.
Förråd till lägenheterna finns i samma hus som bostaden i källarplanet. Man har även tillgång till ett kylt matkällarförråd. På gården finns en lekplats och man ställer ut sittmöbler på flera ställen under sommaren. Här finns även en boulebana.

HUSETS SKICK
2021-2020: Fasad, ventilation, tak och entréer.
2019: Relining av avloppsstammar.
2018: Byggnation av fyra hyreslägenheter.
2017: Besiktning och spolning av avloppsstammar. Bergvärmepump installerad, finjusterad och tagen i bruk. Målning av carport, soprum samt källarkorridorer.
2015: Byte av frånluftsfläktar och översyn av bergvärme.
2013-2014: Omdragning av all el. Nyrenoverade tvättstugor.
2012: Stamspolning. Renoverade balkonger samt inglasning.
2010: Takbyte 2008-2009: Fönsterna är bytta till 3-glas.

PARKERING:
Här finns 24 garageplatser, 36 motorvärmarplatser och 16 carportplatser. Kostnad för dessa är: Garage 300-425 kr/mån beroende på storlek. Carport 251 kr/månad. Motorvärmarplats 126 kr/månad. Kort kö till carport och mv-plats men till garage har vi en längre kö som baseras på boendes tillträdesdatum i föreningen (ordförande 2023-05-10). Separata kösystem tillämpas.

TV- OCH INTERNETANSLUTNING:
Kabel-TV ingår i månadsavgiften. Leverantör är Tele2 och det som ingår är basutbudet.
Internet ingår inte i månadsavgiften utan specificeras separat på månadsavgiften.
Avgiften är 160 kr/mån. Internetleverantör är Bredband2. Det tillkommer en anslutningsavgift på 500 kr. Hastighet: 1000 Mbit upp och 1000 Mbit ned.

ÖVRIGT
Föreningen har kollektiv el, man behöver alltså inte skaffa sig en el-leverantör när man flyttar in.
Elen stäms av en gång om året. Extra betalning eller pengarna tillbaka i april beroende på hur mycket man har använt.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2023-05-10. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Beskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Praktisk hall i ljusa färger med klinker på golvet och gott om förvaring i flertalet garderober. 

BADRUM
Det renoverade badrummet (sommaren 2020) är en fräsch och stilren oas för avkoppling. Här möts du av en smakfull kombination av ljusa färger. Badkaret är inramat av en glasvägg som ger en modern och öppen känsla. Badrumsmöblerna är elegant utformade med gott om förvaringsutrymme och integrerat tvättställ.


VARDAGSRUM
Genom de vackra glaspartierna nås de ljusa, rymliga vardagsrummet som har gott om plats för familj och vänner. Utrymme för den större soffgruppen och matbord. Ljust golv och ljusa väggar. Från vardagsrummet når man balkongen med eftermiddags- & kvällssol.

SOVRUM 
Lägenheten har 3 sovrum varav det större som man når från vardagsrummet har en rymlig garderobsvägg med skjutdörrar som inrymmer ett praktiskt hyllsystem från Elfa, som ger gott om förvaringsmöjligheter för kläder och personliga tillhörigheter.
Ljusa golv och kulörer på väggarna. 


KÖK
Renoverat kök med vita skåpsluckor och vitt kakel. Köket är utrustat med spis med induktionshäll och ugn, fläkt och hel kyl och frys. Intill fönstret finns utrymme för en matplats. Ljusa väggar och mörkare kulör på golvet.


ÖVRIGT
- Förråd och tidigare matkällarförråd finns i källaren.
- Tvättstuga i alla huskroppar. (Två kolvar för att boka tider följer med lägenheten och det är bokningsbart i alla tre husen.)
- Övernattningslägenhet finns i samma hus. 

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Malin Lindberg
Reg. Fastighetsmäklare

Bilder