Header image
Såld Eftertraktad 3:a med gångavstånd till Umeås vackra stadskärna!

Skolgatan 16

Väst på Stan

Eftertraktad 3:a med gångavstånd till Umeås vackra stadskärna!

Nu finns möjligheten att bosätta sig i en idyllisk och fridfull miljö i centrala Umeå.
Med stor glädje presenteras nu en välplanerad och mycket eftertraktad trea på Skolgatan. Här är allt i nyskick och håller mycket hög kvalité. Hemmet som är 76 kvadratmeter stort har mycket att erbjuda.
Lägenheten är fördelad över tre rum och kök som uppfyller både sociala och kvalitativt högt ställda krav. En välplanerad trea med fönster i två väderstreck, vilket skapar ett ljust och luftigt utrymme. Den imponerande golvytan på 76 kvadratmeter ger gott om utrymme för en bekväm och mångsidig tillvaro. Sovrummen är välplacerad bredvid varandra, och erbjuder gott om plats för både dubbelsäng och tillhörande möblemang. Köket, hjärtat av bostaden, har renoverats och har generösa arbetsytor och förvaringsmöjligheter. Det rymliga sällskapsrummet sträcker sig över rikliga kvadratmeter och öppnar upp till en lugn och avkopplande balkong. Givetvis är badrummet helkaklat!
Gångavstånd till det mesta!
På Skolgatan 16 bor du på ett mycket centralt, men ändå lugnt läge. Du har promenadavstånd till det mesta som Umeå har att erbjuda - centrum med dess stora utbud av shopping, restauranger och nöje. Tack vare bra bussförbindelse och fina cykelvägar/ promenadstråk tar du dig enkelt till city, Universitetet och övriga stadsdelar. Umeälven ligger också på bekvämt avstånd.

Fakta

Adress:
Skolgatan 16
Område:
Väst på Stan, Umeå
Kommun:
Umeå
Lägenhetsnummer:
1  /  1001
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
10.86140%
Andelstal avgift:
12.18%
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Byggnadsår:
1965
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Självdrag
Badrum:
1 st
Balkong:
Balkong
Förråd:
Källarförråd
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten
Ej inkluderat i avgift:
El, Internet
Hiss:
Nej
Allmänt skick:
Gott

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
573 kr
Överlåtelseavgift:
1 433 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare

Energideklaration

Utförd
2015-12-09
C
110 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 3 personer
2 880 kr/år
2 880 kr/år
5 760 kr/år
Övrig avser internet.

Förening

BRF Safiren 6
769631-2524
Ja

Beskrivning

Rumsbeskrivning

Hall: En rymlig hall i rosa toner välkomnar dig in till lägenheten med plats för att hänga av dig ytterkläder. En platsbyggd garderob skapar ytterligare plats för förvaring av kläder & skor.  

Sovrum 1: Det första sovrummet är beläget precis bredvid hallen. Rummet är ljust och rymligt med gott om plats för en dubbelsäng, nattduksbord och en garderob för klädförvaring. Ett stort fönster släpper in naturligt ljus.

Sovrum 2: Det andra sovrummet är något mindre än det första men erbjuder fortfarande gott om utrymme för säng och övrigt möblemang.

Kök: Köket är modernt och fullt utrustat med alla nödvändiga apparater för matlagning och förvaring. En rymlig diskbänk gör det enkelt att förbereda måltider och det finns gott om skåpsutrymme för matvaror och köksredskap. En naturlig yta för matplats med bord och stolar skapas intill fönstret.

Vardagsrum: Vardagsrummet är ljust och inbjudande med plats för en bekväm soffa och fåtöljer där du kan koppla av och titta på TV eller umgås med vänner och familj. Glasdörren leder ut till en balkong där du kan njuta av frisk luft.

Badrum: Badrummet är helkaklat och modernt med en rymlig duschhörna, handfat med spegel ovanför och en toalett. 

Denna lägenhet erbjuder en bekväm och funktionell layout med gott om utrymme för både vardagsliv och avkoppling i centrala Umeå.

Omgivning

Populära och expansiva Väst på stan ligger mellan E4:an i öst, Tvärån i väst och Umeälven i söder. Här finns flera byggnader som klarade sig undan den stora stadsbranden år 1888, däribland det gamla bankhuset "Smörasken", Umeås äldsta stenhus. Bland anrika byggnader med sirliga utsmyckningar finner du flera småbutiker, fler ju närmare stadskärnan du kommer.

Här finns även Nolia mäss- och konferensanläggning, Umeå stadshus, Hovrätten för Övre Norrland och löjtnant Grahns gård.

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Hassan Atrakchi
Kontorsägare / Fastighetsmäklare