Såld Välkommen till ditt nya hem på Berghem!

Axtorpsvägen 19

Berghem

Välkommen till ditt nya hem på Berghem!

Bostaden ligger på fjärde våningen med en yta på 64.5 kvm.
Det första som fångar din uppmärksamhet är det moderna och fullt utrustade köket till vänster. Med sin eleganta design och kvalitativa vitvaror är detta kök en plats där du kan utforska din passion för matlagning samtidigt som du njuter av umgänge med familj och vänner.

De tre rummen och köket är noggrant planerade där varje kvadratmetrar nyttjas. Läget är ett av områdets bästa, balkongen är vänd mot sydväst. Sovrummen är smart planerade, ett mindre rum perfekt som kontor, barn- eller gästrum och ett större rum med bra förvaring. Det stora vardagsrummet bjuder in till avkoppling och sociala stunder. Med gott om plats för både lounging och middagar är detta rum hjärtat av hemmet, där minnen skapas och delas. Det är en privat, avskild plats med eftermiddags/kvällssol. Badrummet är helkaklat och smakfullt inrett med tvättavdelning (tvättmaskin & bra arbetsyta).

Historiskt sett var Berghem en av de första bostadsområdena som växte fram utanför Umeå centrum under efterkrigstiden, och det har sedan dess fortsatt att utvecklas med fler bostäder och infrastruktur.

Natur och friluftsliv: Det finns grönområden och skogar som ger invånarna möjlighet till promenader, jogging och andra friluftsaktiviteter.

Skolor och förskolor: Umeå Universitet finner ni ett stenkast från bostaden. Berghem erbjuder dessutom flera grundskolor och förskolor för olika åldersgrupper.

Service och butiker: Olika typer av service och bekvämligheter, inklusive livsmedelsbutiker, apotek, vårdcentraler och andra affärer för dagliga inköp och behov - Ica Berghem hittar ni rakt över gatan!. För den som gillar gruppträning, gym, klättring och sport finns IKSU Sport bara en kort promenad bort.

Fakta

Adress:
Axtorpsvägen 19
Område:
Berghem, Umeå
Kommun:
Umeå
Lägenhetsnummer:
42  /  1301
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
1.5648%
Andelstal avgift:
1.5648%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1961
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Badrum:
1 st
Balkong:
Inglasad balkong
Förråd:
Källarförråd
Inkluderat i avgift:
I avgiften ingår värme, vatten, el, internet, kabel-tv och bostadsrättstillägg
Hiss:
Ja
(Hissen går upp till våning 3)

Ekonomi

Energideklaration

Förening

HSB BRF Berghem i Umeå
794000-0867
Ja

Föreningsinformation

HSB Brf Berghem

 Organisationsform Bostadsrätt. Organisationsnummer794000-0867. Äkta förening

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen HSB Berghem ligger i Umeå på Axtorpsvägen 15,17 och 19. De tre husen byggdes 1961 och inhyser 57 bostadsrätter och 6 lokaler. HSB Berghem är en aktiv förening och ser gärna att medlemmarna är aktiva själva och engagerar sig i föreningen.

Föreningen är fullvärdes försäkrad i Länsförsäkringar och har tecknat BR-tillägg för de boende.

Gemensamma utrymmen:

Tvättstugor finns i alla tre husen. Dessa är renoverade. I föreningen finns även barnvagnsrum, cykelrum samt dusch med bastu. Det finns en föreningslokal med möjlighet till övernattning som kan enbart bokas/hyras av BRF Berghems medlemmar (250 kr/natt).
Förråd till lägenheterna finns i samma hus som bostaden i källarplanet. Man har även tillgång till ett matkällarförråd. På gården finns en lekplats och man ställer ut sittmöbler på flera ställen under sommaren. Här finns även en boulebana.

Renoveringar/ Underhåll:

2021/2022 Renovering av föreningslokalen med övernattningsmöjlighet.

2021: Värmesystem

2021-2020: Fasad, ventilation, tak och entréer.

2019: Relining av avloppsstammar.

2018: Byggnation av fyra hyreslägenheter.

2017: Besiktning och spolning av avloppsstammar. Bergvärmepump installerad, finjusterad och tagen i bruk. Målning av carport, soprum samt källarkorridorer.

2015: Byte av frånluftsfläktar och översyn av bergvärme.

2013-2014: Omdragning av all el. Nyrenoverade tvättstugor.

2012: Stamspolning. Renoverade balkonger samt inglasning.

2010: Takbyte.

2008-2009: Fönsterna är bytta till 3-glas.


Parkering:


24 garageplatser: 264 - 375 kr / mån.

36 motorvärmarplatser: 122 kr / mån.

16 carportplatser: 251 kr / mån.

Separata kösystem tillämpas.


TV- och bredband:
Kabel-TV ingår i månadsavgiften. Leverantör är Tele2 och det som ingår är basutbudet.
Internet ingår - Internetleverantör är Bredband2. Det tillkommer en anslutningsavgift på 500 kr. Hastighet: 1000 Mbit upp och 1000 Mbit ned.

Övrigt:
Föreningen har kollektiv el, man behöver alltså inte skaffa sig en el-leverantör när man flyttar in.
Elen stäms av en gång om året. Extra betalning eller pengarna tillbaka i april beroende på hur mycket man har använt.

Beskrivning

Rumsbeskrivning

I hallen finns plats för ytterkläder och skor, här finns även klinkergolv som är stilfullt och praktiskt.

Bostaden erbjuder två sovrum. Det stora sovrummet har plats för dubbelsäng med smart förvaring bakom skjutdörrar. Det andra sovrummet är perfekt som kontor, barn- eller gästrum.

Badrummet är helkaklat, modernt, rymligt och väldigt praktiskt. Det finns golvvärme, spotlights i taket, handfat med kommod, dusch och toalett. Till sist finns det en bra tvättavdelning med tvättmaskin och gott om förvarings- och arbetsytor.

I köket finner du det välutrustade köket. Ljusgrå skåp, marmormönstrad bänkskiva och vitt kakel som ger en modern känsla. Köket erbjuder goda ytor och naturligt ljus. Kökets utrustning består av kyl/ frys, fläkt, häll, inbyggnadsugn och integrerad diskmaskin.

Vardagsrummet när rymligt med plats för soffgrupp och TV-möblemang. Här har man plats att bjuda in stora sällskap! Ljusinsläpp från stora fönsterpartier skänker behagligt dagsljus och med tillgång till en fantastisk balkong som erbjuder en imponerande utsikt över omgivande natur.

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Caroline Kollberg
Reg. Fastighetsmäklare