Såld Stor villa med pool i barnvänligt område!
Besiktigat

Symfonivägen 28

Umedalen

Stor villa med pool i barnvänligt område!

Varmt välkomna till denna villadröm!

Här ges möjlighet att förvärva ett fantastiska hus med generösa ytor. Flertalet rum samt hela 4 badrum.
Fastigheten håller hög standard och varje centimeter känns genomtänkt. Man har även låtit installera thermopool, med gjuten grund och välisolerat. Elektriskt och låsbart lamelltäcke samt rostfria detaljer. Golven, genomgående i huset, är nyslipade och behandlade. Nya vitvaror i köket.
Här kommer du bo i lugnt villakvarter, i en modern stadsdel med mycket utveckling. I området finns affärer, skolor, förskolor, idrottsplatser, spa och goda bussförbindelser till övriga stadsdelar.

Fakta

Adress:
Symfonivägen 28
Område:
Umedalen, Umeå
Kommun:
Umeå
Fastighetsbeteckning:
OPERAN 15
Typ:
Villa
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
2 plans hus
Byggnadsår:
2009
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme + frånluftsvärmepump med värmeåtervinning
Ventilation:
Frånluft m. värmeåtervinning
Fasad:
Trä
Tak:
Tegel
Stomme:
Trä
Plåtarb.:
Lackerad plåt
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Betongplatta m. VB golvvärme
Badrum:
4 st
Pool:
Egen, utomhus
Bastu:
Egen, el
TV- Internetutbud:
Fiber
Allmänt skick:
Gott

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
3 418 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
954 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
4 372 000 kr
Bef. pantbrev:
3st om 5 375 000 kr
Taxeringsår:
2021
Värdeår:
2009
Taxeringskod:
220
Försäkring fullvärde:
Ja

Energideklaration

Utförd
2021-05-24
F
173 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 5 personer
16 624 kr/år
10 489 kr/år
8 143 kr/år
2 642 kr/år
5 500 kr/år
43 398 kr/år
9 287 kr/år

Beskrivning

Rumsbeskrivning

Hall
Välkomnande hall, centralt i huset, med gott om förvaring via skjutdörrsgarderob. I hallen har vi ett av 4 badrum. Klinker på golvet. 

Badrum
I hallen finner vi ett badrum med kaklade ytskikt samt klinker på golvet. Kommod med lådförvaring samt wc och dusch. 

Kök / matplats / vardagsrum
Vidare in från hallen möts vi av behandlade och slipade trägolv som återses genomgående i resten av huset. Vi möts av ett kök i öppen planlösning med otroliga ytor och rymd. Köket har precis uppgraderats med nya vitvaror i form av kyl/frys samt ugn och micro. Här möts vi av ljusa ytskikt och inslag av trä. Spotlights i taken och över vardagsrum finner vi full takhöjd mellan våningsplanen. I vardagsrummet finns ett stort fönster som sträcker sig mellan golv och tak ger en fantastisk vy över trädgård och pool. Mellan kök och vardagsrum så finns gott om plats för ett rejält matbord för trevliga bjudningar. Intill matplatsen tar man sig vidare ut på den mindre altanen vid husets baksida. Där sitter man bäst på morgonkvisten och avnjuter en god morgonstund i sol. 

Sovrum
Väl tilltaget sovrum med trevligt ljusinsläpp i gaveln av huset. Denna del är en utbyggnad som tillval från fabrik. Sovrum med tillhörande relax-badrum utgör ca 40 kvm. 

Badrum/relax
Från sovrummet tar man sig vidare in i et privat och avskilt badrum med plats för bubbelbadkar, dtilltagen bastu samt dusch. Stor kommod med lådförvaring, handdukstork och helkaklade ytskikt. 

Hall/groventré
I husets andra gavel finns en mer privatiserad del. Där inrymmer man groventré via tvättstuga. gott om förvaring i garderober längs med hallens väggsida. Vidare finns ytterligare ett badrum samt ett sovrum. Sovrummet disponeras idag som ett allrum. Man når även garaget via denna del av huset. 

Badrum
Samma goda standard även i detta badrum med kommod med lådförvaring, duschhörna med glasdörrar samt helkaklade ytskikt. 

Allrum/sovrum
Rymligt rum med inbyggda garderober. 

Garage
Stort och rymligt garage med behandlat golv. Elektrisk garageport samt stor carport utanför. Väggmonterad elbilsladdare finns i carporten. Utgång till baksida via dörr i garagets ände. 

Övervåning
När vi når övervåningen möts vi av en härlig rymd med öppning ned över vardagsrummet. Hallen på övervåningen inrymmer plats för lungegrupp eller varför inte en snygg skrivbortspalts för arbete hemifrån? 

Badrum 
På övervåningen finns ytterligare ett badrum, helkaklat även det och med plats för både badkar såväl som duschkabin och dubbelkommod med lådförvaring. Vägghängt förvaringsskåp och handdukstork. 

Sovrum
Stort sovrum med rymlig garderob via spegelskjutdörrar. 

Allrum/barnrum
Avslutningsvis finner vi ett trevligt allrum centralt placerat mellan de 2 mindre rummen. Dessa rum är spegelvända på varsin sida av allrummet. Denna del är perfekt lämpad för barnen. en central lekplats men med varsitt rum i vardera ända. 

 

Utemiljö

Fantastisk inramad trädgård med gräsyta, thermopool med trädäck och pergola. Fin stenläggning vid uppfart som leder en fram till huset och skifferplattor närmast huset. Snyggt uppmurad plantering intill uppfarten och vid vänstra gaveln finns gott om plats för odling. Bärbuskar finns bakom huset. Isolerad förrådsbyggnad finns placerad strax bakom husets vänstra del. Här finns möjlighet att nyttja utrymmet till såväl gästrum som hemmakontor. Utrymmet har målade ytskikt samt laminatgolv. El finns draget och utrymmet går att hålla varmbonat. 

(poolområdet är färdigställt - bilderna är  tagna tidigare).

Område

Område - Umedalen

Cirka 5 km väster om Umeå centrum ligger denna vackra kulturbygd med bär- och svampmarker in på knutarna.

UTBUD
I närområdet finns matbutik, bistro Le Garage, ICA Kvantum, IKSU Spa, skulpturpark och Hagabagarn. Här hittar du allt från hälsocentral med apotek, flertal förskolor/skolor, bibliotek, tandläkare, idrottsplats till kulturområdet kring Backens kyrka.

SKOLOR
I området finns ett stort antal förskolor och skolor att välja mellan. Backenskolan (F-6) lyfter fram natur, kultur och historia och har särskilda musikklasser för årskurs 4-6. Västangårds skola (F-9) jobbar med barn från ett till sexton år, och kan därför följa varje barn under lång tid.
Utöver de kommunala verksamheterna finns här flera fristående skolor med varierande pedagogiska inriktningar: Umeå Waldorfskola (F-9 och gymnasium), Umeå Montessoriskola (F-6) samt den kristna Hannaskolan (F-9).

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Hassan Atrakchi
Kontorsägare / Fastighetsmäklare

Bilder