Såld Renoverad 3:a på Mariedal!

Hermelinvägen 190

Mariedal

Renoverad 3:a på Mariedal!

Nu finns chansen på en renoverad och moderniserad 3:a på Hermelinvägen. Här har man öppnat upp mellan kök och vardagsrum för att maximera ljusinsläppet och få en mer social planlösning. Två rymliga sovrum, ett på vardera sida om badrummet. Det ena lite större med garderob som ger den lyxiga walk-in-closet känslan samt heltäckningsmatta för extra mysfaktor.
Balkong samt möjlighet till sittplats på framsidan gör att man kan fånga solens alla timmar.

Här bor man i en bostadsrättsförening med otroligt låg belåningsgrad 1591 kr/kvm enligt årsredovisningen 2021/2022 och en avgift som inkluderar allt!
För de boende finns samlingslokal, bastu, gästrum, gemensamma förråd/cykelförråd, Hobby- och kombirum, tvättstuga samt möjlighet till odlingslott.

Nära Universitetet och NUS men också nära naturen med Bräntbergsbacken, Mariehemsängarna, Gammliaskogen och vackra Nydalasjön, handelsområden och service samt bra bussförbindelse.

Sammanfattningsvis erbjuder denna lägenhet det bästa av flera världar: närhet till universitet och stadsliv, samtidigt som du har naturen runt hörnet. Den optimala planlösningen och balkongen skapar en trivsam och funktionell bostad. Dessutom ger den låga belåningsgraden i föreningen en extra känsla av trygghet och stabilitet i boendet.

Denna bostad är inte bara ett hem, det är en livsstil. En möjlighet att förena det bästa av både inomhuskomfort och naturnära äventyr. Missa inte chansen att kalla denna pärla ditt eget!

Fakta

Adress:
Hermelinvägen 190
Område:
Mariedal, Umeå
Kommun:
Umeå
Lägenhetsnummer:
0206  /  1101
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
0.443439%
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Byggnadsår:
1974-1976 1974
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Mekanisk (endast frånluft)
Badrum:
1 st
Balkong:
Balkong
Förråd:
Ja, varmförråd i markplan med egen ingång
TV- Internetutbud:
SAPPA
Inkluderat i avgift:
Ink. Värme, vatten, internet, tv och hushållsel
Hiss:
Nej

Ekonomi

Energideklaration

Förening

BRF Hartassen
794000-4356
Ja

Föreningsinformation

 

FASTIGHETEN
Den består av 16 bostadshus med 234 lägenheter och två garagebyggnader med 73 bilplatser i varmgarage samt 148 bilplatser med eluttag under skärmtak. Byggnaderna är  uppförda  1974-1976.

TV OCH BREDBAND
Kabel-tv: Sappa. Ingår i månadsavgiften.
Internet: Sappa. Ingår i månadsavgiften.

PARKERING
P-plats: 200 kr/mån. Till p-platserna är det separat kö.
Garage: 470 kr/mån. Till garageplatserna är det separat kö.
Carport: 275 kr/mån. Till carportplatserna är det separat kö.
Laddplats i carport 550 kr/mån inkl. el. Till Laddplats i carport är det separat kö.
Mc-garage 235 kr/mån. Till MC-garage är det separat kö.

RENOVERINGAR

2010-2012 Stambyte och badrumsrenovering
2014- Uppgradering fibernät
2014- Uppfräschning av gårdar
2015- Målning fasader
2016- Yttertak
2017- Nya fönster och altan/balkongdörrar
2018- Bytt till energisnål ytterbelysning på alla gårdar, filmning och rengöring av frånluftskanaler och internet uppgraderades
2019- Byte garageportar, etapp 1
2020-2021 Installerat fukt- och värmestyrda takslingor, förnyat lekparken samt installerat laddstolpar för el- och hybridbilar.
2021 Asfaltsytor har reparerats, takläckage på garagelängorna har åtgärdats samt bytt ut termostater i garagelängorna.
2022- Förbättring fasader. Byte av dörrar till gemensamhetsförråd. Byte bokningssystem tvättstugor. Förbättring grönområden, asfalt och stenplattor. Översyn av eldistribution och luftbehandlingssystem. Nya energisnåla tvättmaskiner och torktumlare. Ny boulebana.

 

ÖVRIGT
Föreningen har en egen hemsida: http://hartassen.se/index.html

Beskrivning

Rumsbeskrivning

Hall
Med egen ingång från markplan når man hallen. Ljus hall med praktiskt klinker och ljusa väggar. 1 trapp upp kommer man till en övre luftig hall.  

Kök
Här har man öppnat upp väggen mot vardagsrummet för att få en ljus och luftig känsla. Köket går i vinkel och har bra med förvaring i skåp och lådor, överhängd bänkskiva som ger perfekt plats för barstolar. Den maskinella utrustningen består av fullstor kyl och frys, induktionshäll, inbyggnads ugn och mikro samt fläkt. Ljusa väggar och ett mörkt golv som flyter enhetligt i lägenheten.  

Vardagsrum
Stort ljust vardagsrum som är öppet mot kök. Perfekt när man har gäster med den sociala öppna planlösningen. Ljusa väggar och ett enhetligt mörkt golv genom lägenheten. Från vardagsrummet når man balkongen.

Balkong
Från balkongen kan man njuta av en frukost i solen med utsikt över grönskande baksida med boulebana och bänkar samt sittgrupper.  

Sovrum
Det finns två sovrum, ett på vardera sida om badrummet. Det ena lite större med garderober som ger den lyxiga walk-in closet känslan samt heltäckningsmatta för extra mysfaktor. 

Badrum
Rymligt och renoverat (stambyte) badrum med tvättdel. Här finns spegelskåp, kommod med handfat, WC-stol samt dusch med vikbara duschväggar. Tvättdel med kombinerad tvätt- & torkmaskin med praktisk bänk ovan samt vägghängda skåp. Kakel och klinker klär ytskikten med vattenburen golvvärme. 

Förråd
Till lägenheten hör ett varmbonat förråd som ligger i markplan vid ingången till lägenheten.

 

Område

Mariedal är ett bostadsområde i Umeå, beläget väster om den större stadsdelen Mariehem. Bebyggelsen är i huvudsak radhus och radhusliknande bostadsrättslägenheter. Till Mariedal räknas ett affärsområde. 

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Malin Lindberg
Reg. Fastighetsmäklare