Properties & Partners

Teg - Umeå


Ringvägen 47A


Såld

Dolda fel-försäkrat

Besiktigat

Ringvägen 47A

Teg

Fantastiskt parhus med en magisk utemiljö!

Varmt välkomna till detta parhus i 1,5 plan + källare, garage och uppfart med plats för två bilar. Huset erbjuder 3 (möjlighet till fler) sovrum, vardagsrum med kök och matplats i vinkel, nyrenoverat badrum, samt en källare med tvättstuga/bastu/dusch, hobbyrum och allrum. Hela huset har sobra färger och är smakfullt renoverat. När man kliver ut på altanen från vardagsrummet slås man av en otroligt insynsskyddad oas. Stor härlig altan med plats för pergola med stort matbord, solstolar och plats för grillen. Nedanför altanen finns en stor plan gräsyta som bjuder in till lata dagar i solen och lekar för barnen. Här finns gott om plats för studsmatta, lekstuga, sandlåda och planteringar.Fakta

Adress:
Ringvägen 47A
Område:
Teg, Umeå
Kommun:
Umeå
Församling:
Teg
Fastighetsbeteckning:
VÄDUREN 6
Typ:
Parhus
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
1 1/2-plans parhus med källare (OBS! Kedjehus i fastighetsutdraget)
Byggnadsår:
1976
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster:
3-glas isoler/2-glas i garage
Uppvärmning:
Direktverkande el och luft-luft värmepumpar
Ventilation:
Mekanisk frånluftsventilation
Fasad:
Tegel och träpanel
Tak:
Betongpannor på sadeltak
Stomme:
Betong/Trä
Plåtarb.:
Lackerad plåt
Grundläggning:
Källare
Grundmur:
Källare/Betongplatta
Badrum:
2 st
TV- Internetutbud:
Fiber
Gästtoalett:
Ja

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
1 566 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
1 257 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
2 823 000 kr
Bef. pantbrev:
8st om 3 230 250 kr
Taxeringsår:
2021
Värdeår:
1976
Taxeringskod:
220
Försäkring fullvärde:
Ja

Energideklaration

Utförd
2023-06-21
D
99 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 4 personer
18 034 kr/år
6 945 kr/år
3 258 kr/år
28 237 kr/år
Hushållsel och uppvärmning i samma post = 18034 kr/år. (Räknat på 1kr/kWh + 3445 kr/år för 20A säkring. 14589 (el) kWh + (20A säkring, kostnad 3 445 kr/år) = 18034kr/år totalt. Försäkring och internet tillkommer.
9 287 kr/år

Beskrivning

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 1 566 000 kr
Mark, totalt värde: 1 257 000 kr ().
Summavärde: 2 823 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1976
Värdeår: 1976

Rumsbeskrivning

Entréplan

Hall
Här finns gott om plats för att hänga av sig ytterkläder och ytterligare förvaring i garderob. Längre in i hallen finns en gäst-wc. Hallen har en fin fondvägg och ett laminatgolv som flyter vidare in i köket. 

Köket
Vitt kök med gott om förvaring i skåp och lådor, bänkskiva i trä och ett grått kakel ovan. Den maskinella utrustningen består av fullstor kyl & frys, spishäll med ugn samt fläkt. Ljusa väggar och laminatgolv.

Vardagsrum
Stort vardagsrum med mycket ljusinsläpp och utgång till den magiska baksidan. Här finns det gott om plats för den större soffan, tv-möbel och matbord. Här finns även entréplanets luftvärmepump som under sommardagarna används som AC. Ljusa väggar och på golvet ekparkett.

Sovrum entréplan
Sovrum som får plats med större säng samt garderob. Kan även användas som lekrum/kontor/gästrum. Ljusa väggar och på golvet ekparkett.

Övre plan

Sovrum 
På övre plan finns det två sovrum. Båda med charmiga snedtak, ena sovrummet med balkong och det andra sovrummet har en takkupa. Sovrummet med takkupa har även en garderobsvägg. Utanför sovrummen i den övre lilla hallen sitter luftvärmepumpen som kan användas som AC varma sommardagar. Målade väggar varav ena har en tapetserad fondvägg samt på golvet ekparkett.

Badrum övre plan
Nyrenoverat badrum (2022), stilren grå matta klär ytskikten på väggar och golv. Kommod med handfat, rund spegel med belysning, handdukstork, WC-stol samt takdusch med vikbara duschväggar.

Klädkammare
Praktisk klädkammare där man kan stuva undan eller använda som garderob.

Källaren

Allrum
Nedför trappan möts man av ett mysigt rum som idag används som tv-rum/gästrum/kontor. Här finns luftvärmepumpen i källaren. Ljus färg på väggarna och en härlig heltäckningsmatta anpassad för källare.

Tvättstuga/Bastu/Dusch
Tvättmaskin och torktumlare med praktisk bänk ovan med tvättho och underskåp. Dusch och bastu. Ytskikten har kaklade vaggar och klinker på golv. 

Hobbyrum
Idag används detta rum som gym/lekrum, rummet har en vägg med garderober och anslutning finns ett förråd för ytterligare förvaringsmöjligheter. Hobbyrummet har även det en heltäckningsmatta anpassad för källare.

 

 

Utemiljön
Här har vi en otrolig insynsskyddad oas i bästa solläge. Stor rymlig altan med plats för pergola, matbord och solstolar. Nedanför altanen finns en stor plan gräsyta som bjuder in till lek och spring. Tomten är inramad med hög grönskande häck mot grannen och ett staket på andra sidan. Lekstuga, sandlåda och planteringar.

Garage
Idag används garaget som förråd med hyllor längs med väggen. Garage och hus har byggts ihop med en vägg med dörr som gör det skyddat från insyn från framsidan samtidigt som att det blir en passage med tak ovan, inifrån denna passage finns en dörr som leder in till garaget.

 

 

 

Planritning

Malin Lindberg
Reg. Fastighetsmäklare
076-226 76 11