Såld Kvadratsmart 1:a på Berghem - bo ett stenkast från Universitetet!

Axtorpsvägen 5F

Berghem

Kvadratsmart 1:a på Berghem - bo ett stenkast från Universitetet!

På attraktivt kvarter på Berghem, endast 600 meter från Universitetet, saluförs nu den perfekta ettan endast en halv trappa upp. Vad är då definitionen av perfektion? Välplanerade kvadratmetrar, genomgående fräscha ytskikt, ett praktiskt kök och ett helkaklat badrum.

Bostadens blygsamma 28,6 kvm disponeras på bästa vis. Kanske är det därför den upplevs större? Rummets form och yta gör det lätt att snyggt avskilja sällskapsdel från sovdel. Planlösning med inbjudande hall, rymlig och funktionell kokvrå med fina arbets- och förvaringsytor, helkaklat badrum (förberett för tvättmaskin) och ett stort allrum med flera olika möbleringsmöjligheter.

Hemmet är klockrent för dig som ska studera/arbeta på universitetsområdet eller letar efter ditt första boende med låg avgift, bra förvaringsutrymmen och genomgående gott skick.

I välskött och stabil förening, med låg avgift, finns nu möjlighet att förvärva denna optimala bostad.

VISNING BOKAS VIA PROPERTIES & PARTNERS HEMSIDA.

Fakta

Adress:
Axtorpsvägen 5F
Område:
Berghem, Umeå
Kommun:
Umeå
Lägenhetsnummer:
35  /  1002
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
0.4482%
Andelstal avgift:
0,44804%
Byggnadsår:
1954
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Badrum:
1 st
Förråd:
Vindsförråd
TV- Internetutbud:
TV via Sappa / Internet Bredbandsson 100 mb/s ingår i avgiften!
Inkluderat i avgift:
El, Värme, Vatten, Kabel-TV, Internet
Hiss:
Nej

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
525 kr
Överlåtelseavgift:
1 313 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare

Energideklaration

Utförd

Driftkostnad

Beräknad på 1 person

Förening

BRF Umeåhus nr 9
794000-1774
Ja

Om förening

Riksbyggens Brf Umeåhus Nr 9

Riksbyggens Brf Umeåhus nr 9 är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen förfogar över 132 st lägenheter samt 15 st lokaler belägna på fastigheten Målet 2 med adresserna Axtorpsvägen 5A-F, Orienteringsstigen 6A-D, 8A-C samt Rågången 1A-B. Av lägenheterna är samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen förvaltas ekonomiskt av Riksbyggen och tekniskt av FMT. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Styrelsen höjde månadsavgiften med 4 % den 1 juli 2018, främst pga ökade fjärrvärmekostnader, vilket berodde på en tidigare underdebitering pga felaktig mätare. Från och med nästa räkenskapsår kommer avgifterna att höjas med 1 %. I avgiften ingår VÄ/Vatten, kabel-tv, bredbandsanslutning och el. Vindsförråd och mindre källarförråd ingår.

Väsentliga händelser i föreningen:

2019: Installation av solpaneler på taket samt installation av en elbilsladdare. Justering av reduceringsventil för inkommande kallvatten efter problem med oväsen i vattenledningar.

2018: OVK slutförd inkl efterkontroll. Markarbeten runt hela huskroppen. Slutfört renovering av tak i föreningen och installation av solcellsanläggning. Ny anslutning för inkommande kallvatten. Renovering av hyresgästlokal Berghems restaurang.

2017: Renovering av tak med byte av takpapp, takpannor, vattenavrinning och plåtbeklädnad. Underhållsarbete av hyreslokal Berghems pizzeria efter vattenskada. Asfaltering av markytor. Renovering av källarnedgångar Axtorpsvägen.

2016: Renovering av tvättstugor på Orienteringsstigen inklusive byte av maskinpark. Relining av huvudstammar Orienteringsstigen och Rågången. Uppgradering av utomhusbelysning.

2015: Renovering av spillvattenledningar på Rågången och Orienteringsstigen. Relining av huvudstammar Axtorpsvägen. Anläggningsarbete grönytor.

2014: Ny torktumlare på Orienteringsstigen, tvättning av fasad på Rågången och Orienteringsstigen, upprustning av gård, mindre gym uppförts, renovering av spillvattenledningar på Axtorpsvägen.

2013: Ommålning av bastu. Byte av termostater i samtliga radiatorer. Rensning av ventilationskanaler, staket har bytts ut ommålning trapphus på Axtorpsvägen, byte av termostater. Komplettering av låssystem.

2012: Balkongbyte Rågången. Renovering av trapphus Axtorpsvägen

2011: Upprustning av tvättstugor samt byte av maskiner på Axtorpsvägen. Upprustning föreningslokal.

2010: Uppdaterat undercentral för fjärrvärme.

2009: Fönsterbyte i hela föreningen.

2008: Renovering av bastu. Slutet av 1990-talet: Stambyte samt byte av samtliga lägenhetsdörrar.

 

GÅRDEN På gården finns en gemensam trevlig uteplats med grillmöjligheter och flera sittplatser som alla medlemmar får bruka. Föreningen har även odlingslotter till förfogande.

TVÄTTSTUGA I föreningen finns 4 tvättstugor. Tvättstugorna på Axtorpsvägen renoverades under 2011. Det finns två tvättstugor som är utrustade med två nya tvättmaskiner vardera samt torktumlare. Till tvättstugorna finns varsitt torkrum. Det finns även två tvättstugor i källaren på Orienteringsstigen, varav en av dessa ligger i nära anslutning till Rågången. Tvättstugorna är utrustade med flera tvättmaskiner, torktumlare samt separata torkrum.

KABEL-TV OCH BREDBAND Kabel-TV via Sappa där grundutbud ingår i månadsavgiften. Bredband 100 Mb/s via Bredbandsson, ingår i månadsavgiften.

PARKERING Föreningen har 64 st parkeringsplatser med motorvärmarstolpe (250 kr/mån debiteras under perioden okt-mars), 21 st parkeringsplatser i garage (480 kr/mån) 4 st mc-platser i garage (125/150 kr/mån) och totalt 12 gästparkeringar fördelade över husen. För närvarande finns en garageplats ledig. Laddstation för elbil kan installeras på begäran mot kostnad. Till parkeringarna tillämpas webbaserat kösystem via Riksbyggens hemsida.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN Föreningen har ett övernattningsrum, hobbyrum och en föreningslokal för lugnare sammankomster för medlemmarna. Föreningslokalen har plats för ca 30 personer. Bastu finns i källaren mellan Axtorpsvägen 5B och 5C och träningslokal/gym finns att använda på Axtorpsvägen 5E. ÖVRIGT Föreningen har extraförråd till uthyrning, uthyrningen sker via Riksbyggen. Det finns soprum med återvinning för plast, kartong, tidning, elektronik och matrester och återvinningsstation för glas-, och metallförpackningar. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Folksam och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavare. Föreningen har brutet räkenskapsår juli-juni, ev. avgiftsförändringar för kommande räkenskapsår beslutas vanligen efter budgetmöte i maj månad. Besök gärna föreningens hemsida: http://www.umeahus9.se/

Beskrivning

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Caroline Kollberg
Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontakt

Hassan Atrakchi
Kontorsägare / Fastighetsmäklare

Bilder