Såld Välplanerad villa i barnvänligt kvarter!
Dolda fel-försäkrat
Besiktigat

Esbergsvägen 18

Obbola

Välplanerad villa i barnvänligt kvarter!

Nu finns chansen att sätta din egen prägel på en villa som funnits i samma familjs ägo sedan huset byggdes. Här finns plats för den stora familjen eller den som värdesätter många rum. Entréplan erbjuder stort kök med vedeldad spis, vardagsrum med kamin (ej använts på senare år), två sovrum, badrum samt tvättstuga med utgång till garaget med förråd och bastu/duschrum. Övre plan erbjuder allrum med två takfönster som ger ett fint ljusinsläpp, 3 sovrum varav det större har en balkong, klädkammare samt toalett.

Utemiljön är en grönskande hörntomt, framsidan har garage & carport samt en till infart på kortsidan med möjlighet att ställa husvagn/båtförvaring. På tomten finns blommor, jordgubbar, bärbuskar som röda, svarta och vita vinbär, hallon, krusbär och både äppel- och plommonträd. Här finns det uteplats på två sidor av huset, perfekt för att kunna fånga solens timmar eller söka sig till skugga.

Fakta

Adress:
Esbergsvägen 18
Område:
Obbola
Kommun:
Umeå
Fastighetsbeteckning:
REKTANGELN 1
Typ:
Villa
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
1 1/2 plansvilla
Byggnadsår:
1978
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster:
2+1-glas med isolerkassetter
Uppvärmning:
Vattenburen el/Direktverkande el
Ventilation:
Mekanisk (endast frånluft)
Fasad:
Trä
Tak:
Plåt på sadeltak/Papp på låglutande tak
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Betongplatta
Badrum:
1 st
Eldstad:
Braskamin (ej besiktigad)
TV- Internetutbud:
HOKTV

Ekonomi

Energideklaration

Driftkostnad

Beskrivning

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 1 638 000 kr
Mark, totalt värde: 698 000 kr ().
Summavärde: 2 336 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1978
Värdeår: 1978

Rumsbeskrivning

Hall
Hall i vinkel med plats att hänga av ytterkläder samt förvaringsmöjligheter under trappan. Plastmatta på golvet och väggar av träpanel och tapet.  

Kök
Rymligt kök med skåp och lådor. Maskinella utrustningen består av kylskåp, fläkt, diskmaskin, spis med ugn samt även vedspis (från ca2002) som ger värme och möjlighet att laga mat på. I förrådsdelen i anslutning till tvättstugan finns en fullstor frys (nyare modell). Plastmatta och tapet på väggarna.  

Vardagsrum
Här finns gott om plats för soffa med tv-möbel och större matbord med möblemang. Kaminen har varit i bruk tidigare men ej besiktigad då den ej använts på sista tiden. Utgång till baksidan med stenlagd uteplats. Parkettgolv och tapet på väggarna.  

Sovrum
På entréplan finns två sovrum med praktiska skjutdörrar i trä. Plastmatta i ena rummet och heltäckningsmatta i andra rummet och tapet på väggarna.  

Badrum
Badrum i original med badkar, handfat samt wc-stol (denna är utbytt). Plastmatta på väggar och golv.   Tvättstuga Här finns tvättmaskin, tvättbänk med skåp samt värmepannan. Plastmatta på väggar och golv. Renoveringsbehov.  

Övre plan

Allrum
Ljus och luftigt allrum med två takfönster som ger bra ljusinsläpp. Tapet på väggarna och heltäckningsmatta.  

Sovrum
3 sovrum vara det större har balkong. Plastmatta i de två mindre och ett laminatgolv i det större. Tapet på väggarna.   Toalett Charmig toalett med WC-stol och handfat. Tapet på väggar och plastmatta på golvet.  

Klädkammare
Direkt till vänster när man kommer upp finns en praktisk klädkammare.  

Garage
Garage med carport. Det finns en ingång till huset genom garaget (idag har nuvarande ägare klädförvaring framför ingången) som leder en till ett rum perfekt som groventré. Här finns även, mindre jordkällare, ett rum med duschkabin och bastu samt bra med förvaringsmöjligheter och en fullstor frys. Eftersom huset står på en hörntomt så har nuvarande ägare nyttjat både uppfarten på framsidan av huset för bil under carport och på kortsidan till uppställning för båt/släp.  

Bra att veta
Huset byggdes 1978 och det mesta är i original. Det finns papper på allt från byggåret och på allt som gjorts på huset under åren.  

Följande har åtgärdats efter byggåret;
- Omdränerat
- Takfönster
- Tak ovan balkong
- Vedspis i köket
- Frys
- Plattläggning baksidan

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Malin Lindberg
Reg. Fastighetsmäklare

Bilder