Såld Enplansvilla med magnifik takhöjd och hisnande utsikt och miljö!
Dolda fel-försäkrat
Besiktigat

Storviksandsvägen 37

Sörmjöle

Enplansvilla med magnifik takhöjd och hisnande utsikt och miljö!

Denna lösvirkesbyggda enplansvilla bjuder på en oslagbar kombination av elegans och praktisk funktionalitet. Med en imponerande havsutsikt som välkomnar dig varje dag, blir detta hem en oas av lugn och skönhet.

Hjärtat i huset slår med en generös 4-meters takhöjd, omgivet av imponerande stora glaspartier som fyller varje rum med naturligt ljus och panoramautsikt. Här möter modern arkitektur och naturens skönhet varandra på ett säreget sätt.

Teknologin i detta hem är lika imponerande som dess yttre skönhet. Bergvärme håller temperaturen behaglig året runt, och det varma garaget med golvvärme och eldriven port gör varje morgon till en smidig start. Efter en lång dag kan du koppla av i den inbjudande bastun och relaxbyggnaden, där vardagsstressen lämnar plats för lugn och ro.

Köket är inte bara en plats för matlagning, det är en kulinarisk scen med bänkskivor av elegant granit och golv i kök och hall som bär samma exklusiva material. Granitskivor i fönstren ger en touch av sofistikerad design och förstärker den övergripande kvaliteten i varje detalj.

Rymligt badrum med bubbelbadkar och dusch och en praktisk groventré med tvättmaskin ger utrymme för alla bekvämligheter. Att använda frikylan i begrvärmen till att få extra kyla på sommaren eller mer värme på vintern är energieffektivt tillsammans med FTX-ventilationen.

Utemiljön är ett paradis med skog, hav och en plan och fin uppvuxen trädgård vid huset med gott om plats för odlingar för den med gröna fingrar. Uteplatser i etage omfamnad av en pergola som ger gott om ytor för grillkvällar, umgänge och lata dagar i solen. I anslutning finns en separat byggnad med bastu och relaxrum. På tomten finns det även en friggebod för praktisk förvaring.

Den fina badstranden, bara ett stenkast från huset, erbjuder en idyllisk plats för avkoppling och lek. Nedanför huset finns en privat väg som leder ner till det långgrunda vattnet, perfekt för dina fyrbenta vänner som älskar att plaska och simma och för de som uppskattar båtlivens förtjusningar, finns möjlighet till en egen båtplats.

För dig som vill parkera bilen hemma finns bussturer som är anpassade efter skola och universitet. Detta gör inte bara ditt boende bekvämt utan också praktiskt för en livsstil som balanserar arbete, studier och avkoppling. I Sörmjöle by ca 2 km bort finns det förskola och skola upp till årskurs 6, Byggdegård, idrottsplats och utegym samt en matbutik med restaurang för mat och fika.

Ta chansen att kalla detta hem för ditt eget och upplev varje dag som en semester vid havet.


Öppen visning, varmt välkomna!

Fakta

Adress:
Storviksandsvägen 37
Område:
Sörmjöle, Umeå
Kommun:
Umeå
Fastighetsbeteckning:
SÖRMJÖLE 3:118
Typ:
Villa
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
1 plansvilla
Byggnadsår:
2014
Vatten och avlopp:
Enskilt vatten via förening & Enskilt avlopp med sluten tank för toaletter och 2-kammarbrunn för BDT
Fönster:
3- och 2+1-glasfönster med isolerkassetter
Uppvärmning:
Bergvärme
Ventilation:
Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning
Fasad:
Trä
Tak:
Ryggställt pulpettak med plåtbeklädnad
Stomme:
Trä
Plåtarb.:
Lackerad plåt
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Betongplatta
Badrum:
1 st
TV- Internetutbud:
Fiber

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
2 211 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
438 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
2 649 000 kr
Bef. pantbrev:
4st om 2 810 000 kr
Taxeringsår:
2023
Taxeringskod:
220
Försäkring fullvärde:
Ja

Energideklaration

Utförd
2023-12-11
D
103 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
15 600 kr/år
10 000 kr/år
2 700 kr/år
3 700 kr/år
3 560 kr/år
35 560 kr/år
Uppvärmning och hushållsel under posten Värme = 15600kWh/år Övrigt = Fiber (Sörmjöle IT förening) 890 kr/kvartal

Beskrivning

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning UMEÅ SÖRMJÖLE GA:18
GA1

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)

Byggnad, totalt värde: 2 211 000 kr
Mark, totalt värde: 438 000 kr ().
Summavärde: 2 649 000 kr

Taxeringsår: 2023
Byggår: 2014
Värdeår: 2014

Rumsbeskrivning

Hall
Ljus hall med exklusivt och praktiskt golv i granit och ljusa väggar i trä. Här finns det garderob samt plats att hänga av ytterkläder. Till höger finns en dörr som leder in till garaget. 

Kök
Köket går i vinkel och har bra med förvaring i skåp och lådor. Den maskinella utrustningen består av fullstor kyl och frys, induktionshäll, inbyggnads ugn och mikro samt fläkt i rostfritt. Bänkskivorna i köket är av granit. Ljusa väggar och ett granitgolv som går över till enhetlig ekparkett mot matplats och vardagsrum.

Vardagsrum
Stort ljust vardagsrum som är öppet upp till nock. Perfekt när man har gäster med den sociala öppna planlösningen. Stora fönsterpartier med balkongdörr med utsikt mot havet. Ljusa väggar och ekparkett på golvet. 
 

Sovrum
Det finns två sovrum, ett på vardera sida av huset. Det ena lite större med gott om plats för dubbelsäng och annat möblemang. Ljusa väggar och ekparkett på golvet.

Badrum
Rymligt badrum med både dusch och bubbelbadkar med två liggplatser. Här finns spegelskåp, kommod med handfat, WC-stol samt dusch och bubbelbadkar (med högtalare som man ansluter genom bluetooth). Vitt kakel och ett mörkt klinker på golvet.

Tättstuga/Grovèntre
Här finns gott om förvaring i skåp. Praktisk bänk ovan tvättmaskinen. Här finns även bergvärmepumpen. Ljusa väggar och en mörkare matta på golvet.

Garage
Varmgarage med genomgång från husets hall. Här finns en vägg med centraldammsugare, ventilationsanläggning, it-skåp och inkommande vatten.

Utemiljön
Fin grönskande trädgård med fantastisk utemiljö som inrymmer uteplatser i etage med pergola och gott om plats för möblemang, perfekt placerad efter solens alla timmar. Stor uppfart som ger plats för flertalet bilar och på sidan av uppfarten har man gjutit en platta, perfekt för parkering av släp. Baksidan har en stor yta som man kan plana till och anlägga gräsmatta för bollspel och plats för studsmattan eller odlingar. 

  

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Malin Lindberg
Reg. Fastighetsmäklare