Bårslöv - Helsingborg


Penségatan 5


Såld

Penségatan 5

Bårslöv

Ljus och fräsch familjevilla i bästa solläge med uterum, trädäck och garage.

Detta är den perfekta villan för barnfamiljen. Ett hem där lugn och ro, trygghet och kärlek råder. Bostadens planlösning ger dig idag fyra fina sovrum, i allrummet på ovanvåningen med öppet upp i nock ges möjlighet för två till, med andra ord en plats för familjen att växa i. Huset är överlag i gott skick och trädgården ligger i bästa solläge. Här finner du både ett uterum för de mysiga grillkvällarna med grannarna och ett väl tilltaget trädäck. Anmäl gärna ert intresse redan nu till fastighetsmäklare Ulf Löwander eller Alexander Larsson

Fakta

Adress:
Penségatan 5
Område:
Bårslöv, Helsingborg
Kommun:
Helsingborg
Församling:
Raus
Fastighetsbeteckning:
KARMEN 3
Typ:
Villa
Ägandeform:
Friköpt - Småhus
Byggnadstyp:
1 1/2 plansvilla med garage
Byggnadsår:
1973
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.
Fönster:
isolerglas
Uppvärmning:
Direkt el, luft/luft, elgolvvärme
Fasad:
Tegel / trä
Tak:
Betongpannor
Stomme:
Trä
Plåtarb.:
Målad plåt
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Betongplatta
Badrum:
2 st
TV- Internetutbud:
Fiber

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
1 643 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
294 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
1 937 000 kr
Taxeringen är preliminär:
Nej
Bef. pantbrev:
10st om 2 658 000 kr
Taxeringsår:
2018
Värdeår:
1973
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
31.39%
Taxeringskod:
220
Försäkring fullvärde:
Ja

Driftkostnad

20 699 kr/år
4 204 kr/år
900 kr/år
4 000 kr/år
29 803 kr/år

Servitut och gemensamhetsanläggningar

  • Gemensamhetsanläggning HELSINGBORG BÅRSLÖV GA:8 (#GA1)

Förening

Nej
Nej

Beskrivning

Rum för rum

ALLMÄNT OM BOSTADEN

Boendet på Penségatan 5 erbjuder dig ett hem där lugn och ro, trygghet och kärlek råder. Bostadens planlösning ger dig idag tre fina sovrum på nedre plan och ett större en trappa upp. Allrummet på ovanvåningen med öppet upp i nock ges möjlighet för två till, med andra ord en plats för familjen att växa i. Huset är överlag i gott skick och har renoverats över åren. Den smakfulla trädgården ligger i bästa solläge med gott insynsskydd. De sena kvällarna med vännerna kan arrangeras året runt i det trevliga uterummet och väl under sommarnätterna sitter ni skönt på uteplatsen under markisen med ett behagligt ljus från trädäckets inbyggda belysning.

ENTRÉ/HALL

Bostadens entré välkomnar dig med vita slätputsade väggar och en vit trappa. Inredning bryts av på ett modernt och smakfullt sätt genom det mörka klinkergolvet som ligger innanför ytterdörren. Här får du plats med att både hänga av ytterjackan och ställa undan skorna innan fötterna värms av det uppvärmda golvet.  Ytan upplevs öppen och välkomnande med hallen som leder dig till nedervåningens alla rum och trappan som på ett barnsäkert sätt med sina gråa halkmattor ovanpå vardera trappsteg tar dig till ovanvåningen. 

KÖK

Hemmets hjärta erbjuder ett stilsäkert dubbelsidigt kök från HTH med en modern ljuspigmenterad ekinredning där praktiska och stämningsfulla spotlights sitter under överskåpen. Det ljusa bryts av med mörka detaljer såsom bänkskivor med goda arbetsytor. Ett sobert kakel som stänkskydd och en elegant mörk maskinell utrustning bestående av kyl & frys med ismaskin i fullhöjd, induktionshäll, fläkt och ugn. Den integrerade diskmaskinen sitter i arbetshöjd. Spotlightsen i taket ger ett behagligt ljus mot det stilrena klinkergolvet som i en mörk ton naturligt leder dig mot den rymliga matplatsen där du avnjuter dina smakrika måltider. Med stort fönster i söderläge gör att den fint grönskande trädgården upplevs under sittande måltider.

GROVENTRÉ för alla vardagsbestyr.

Den praktiska groventrén är på samma sida av huset som huvudentrén, närmare belagd trädgården med separat ingång som sedan tar er till köket. Perfekta vägen in för barnen till maten när de kommer med gröna fötter under sommarens lek eller leriga stövlar under hösten. Här finns tvättmaskin och torktumlare från Siemens, skåp för förvaring och bänkskiva i laminat med en vask. Mörkgrått klinker likt kökets och målade väggar i vit karaktär. Ytterligare förvaring hittas även i städskåpet 

VARDAGSRUM den naturliga umgängesplatsen.

Öppningen från kök och matsal leder dig vidare ut i vardagsrummet. Ytan är gemytlig och här får alla plats att umgås såväl i stora soffan till vardags som vid festens långbord. Rummets släta vita väggar som idag fångar det fina ljusinsläppet från fönsterpartierna i bostadens söderläge, ger dig också möjlighet att hänga upp dekorationer av större proportioner. När sommarens varmare månader kommer så sänker rummets AC temperaturen till det behagliga medan golvvärmen i det genomgående klinkersgolvet ger en behaglig temperatur under årets svalare månader.

SOVRUM 1

Sovrummen på nedre våningen är tre till antalet och passar perfekt till barnen. Längst in i hallens ena ände bredvid vardagsrummet ligger nedre våningens större sovrum, det kan vi kalla Sovrum 1. Det är mycket rymligt till storleken och ett fint skeppsgolv i ek klär golvet. Fönstren ger ett trevligt naturligt dagsljus.

SOVRUM 2

Detta rummet har likt det större, samma fina skeppsgolv och har fönster som ger ett härligt dagsljus. Sovrummet är nedervåningens mellersta till storleken men rymmer utan tvivel alla barnens leksaker, vi kallar det Sovrum 2. 

SOVRUM 3

Rummet är hemmets minsta. Idag fungerar det som kontor, väl beläget i anslutning till entré och trapp. Vid behov kan rummet fungera som Sovrum 3.

KLÄDKAMMARE

Intill hallen ligger klädkammare, Intill hallen ligger klädkammare, perfekt att förvara vinterkläderna under sommaren och vice versa. Förvaring får man aldrig för mycket av men vill man kan gästtoaletten återställas.BADRUM på nedre plan

Ett badrum i klassisk färgsättning vitt/grått/svart som nog aldrig går ur tiden. Mörkt våtrumsgolv med väggar i ljusgrått. Skåpsinredningen går i vitt med snygg spegel som har infälld belysning. Rymlig dusch med frostad glasdörr.

OVANVÅNING

Här möts du av ett fantastiskt sällskapsrum där tidigare ägare valt att bygga till en kupa som ger ett inbjudande intryck och en större yta om ca 7 kvm. Likt delar av nedervåningen fortsätter det fina skeppsgolvet en trappa upp och även här gör det sig till rätta. Denna yta är luftig och bidrar till ett möjligheternas rum, idag stort men är familjen större går det att få ytterligare två sovrum.

Dagens planlösning ger en TV-rums del där dessa två sovrum kan vara, här får du en tilltagen takhöjd med öppet i nock och synliga takbjälkar, vilket bidrar till rummets stämning och rymlighet. Nedanför snedtaket längs med en del av bostadens långsida finns kattvind på ena sidan och inbyggd smart förvaring med frostade glasdörrar på andra. I söder sitter ett stort fönsterparti mot den smakfulla, grönskande trädgården. ACn bidrar till svalkande temperaturer under de heta sommarmånaderna.

MASTER BEDROOM

Ert sovrum är väl tilltaget och rymligt till storleken, värdigt att kallas "master bedroom". Garderobsväggen längs med hela kortsidan av rummet ger er mycket god förvaring till den modemedvetna. Snedtaket bidrar till en mysig o rogivande känsla i sovrummet.

BADRUM

Övre våningens badrum är mycket trevligt inredd. Den eleganta mixen av mörkgrått klinkergolv och beigt väggkakel lyses upp av spottarna i tak. Likt rummet utanför finns även här smart förvaring med luckor i väggen under snedtaket. Ytterligare förvaring finns i den vita badrumsinredning med spegel och kommod. Duschen är rymlig och skärmas smakfullt av med frostad dörr. 

Renoveringar

Säljaren berättar!

2008

Allt gammalt revs ut förutom badrum på bottenvåningen som var nygjort 2007 (Rehn Bygger AB, Ängelholm) Samtliga väggar bredspacklade och målade, inga tapeter någonstans. Ny el i hela huset, jordat överallt, proppskåp med automatsäkringar och två jordfelsbrytare (separat för kyl/frys).

Nätverkskabel dragen från kupan till de stora rummen på bottenvåningen, vardagsrum samt sällskapsrum på ovanvåningen.

Platsbyggt kök från HTH. Nya vitvaror samt tvättmaskin och torktumlare.

Öppnat upp mellan kök och vardagsrum.

Helkaklat badrum på ovanvåningen (fanns inget badrum där vid köp) utfört av Tony Gustavssons Bygg & Kakel.

Kupa tillbygd, bygglov finns. Ca 7 kvm större yta.

Klinkergolv med golvvärme på bottenvåningen utom i sovrummen där det ligger skeppsgolv i ek. Nytt golv på ovanvåningen, skeppsgolv ek.

2 separata luft/luft, en uppe och en nere.

"Hus" till soptunnorna ut mot vägen.

2009

Trädäck på baksidan med spotlights

2010

"Nytt" helisolerat garage. Endast takvirket är original. Ny papp på taket.

2012

Trädäck mellan hus och garage.

Trädgård omgjord så att alla ytor lutar utåt från huset.

Framsidan hårdgjord och täckt med singel, plats för 4 bilar.

2014

Nya fönster, monterat av Mockfjärds. I samband med fönsterbyte så byttes allt fasadvirke på markplan.

2016

Nytt tak på uterummet samt byte av dåligt virke. Ny nocktätning och besiktning av tak under pannor. Nya plåtar på södra sidan Översyn av gavelvirke. Målning av garage och södergavel nedtill. Fiber installerat. Ny ugn med pyrolysrengöring.

Trädgård / Garage

GARAGE

Bostadens isolerade garage erbjuder idag mycket god extra förvaring. Det finns plats att både skruva upp hyllor längs med långsidan eller ställa en hylla längst in mot den avskärande väggen längs med garagets kortsida. Genom en dörr kommer du till förrådet eller den händiges arbetsplats, en yta för både snickarbänk, hyllor och förvaring med egen ingång från trädäcket längs med garagets ena långsida.

TRÄDGÅRD - i två rum

PASSAGEN

Tomten ringas in av en tät häck som erbjuder gott insynsskydd från den bakomliggande cykelvägen och från framsidan skärmas insynen av med ett högre staket i smakfull design. Blomrabatten och träden på tomten är stilrent inramade med sten och i två av tre fall även övertäckta med vitt stenkross. Detta är planterat längs med det vi idag kan kalla "passagen", gräsplätten mellan bostaden och häcken som följer tomtens södra sida. En passage mellan tomtens egna "rum".

De Vuxnas rum

Med ett rakt söderläge blir soltimmarna många på denna fastighet. Trädäcket sträcker sig i en smakfull design från ingången vid framsidans uppfart, mot baksidan där det rundar både garage i ena änden och husknut med uterum i andra. Detta kan vi kalla för de Vuxnas rum. Under årets hetaste dagar eller när mysstämningen vill uppnås finns en snygg grå markis att rulla ut ovanför baksidans uteplats som ligger intill uterummet. Under sena kvällar lyser en integrerad trallbelysning i trädäcket. 

LEKARNAS RUM

När vännerna är över på middag behöver inte barnen springa från tomten för att sparka boll. Rundar vi uterummet mot bostadens västra fasad finns här en större gräsyta för barnen att springa barfota. Här skapar det staket som agerar insynsskydd från framsidan istället ett naturligt bollplank att ställa fotbollsmålet mot. Utöver fotbollsmål mot staketet rymmer ytan även studsmatta, mindre hoppborg eller en uppblåsbar pool till ungarna att svalka sig i. Dagen som vännerna är över på besök och barnen är hos barnvakt är detta gräsplätten kubbmatcherna hålls på. 

Område

Bårslöv är ett villasamhälle strax öster om Helsingborg med ungefär 2 500 invånare. De flesta bostäderna är byggda på 1970- och 1980-talet. Bostäderna består av både friliggande villor och bostadsrätter i radhusform nära grönområden.   Från Bårslöv är kommunikationerna goda med bussförbindelser och E6:an nära samhället. Helsingborgs huvudbrandstation finns i Bårslöv. Här finns också Bårslövs skola som är en F-6 skola med cirka 270 elever och ligger mitt i Bårslöv med närhet till naturen. Här finns också förskolorna Kaprifolsgatans förskola och Salladsgatans förskola. Flera vägar strålar samman i Bårslöv, kanske var det just det som var anledningen till att det blev en by på platsen. Redan på 1100-talet byggdes det en kyrka i Bårslöv, en liten byggnad i sandsten som revs 1858 och ersattes av den nuvarande kyrkan.

 

Dokument

Planritning

Ulf Löwander
Fastighetsmäklare
070-629 79 59
Alexander Larsson
Fastighetsmäklare
073-595 57 72