Properties & Partners Byliv, lantidyll och karaktär på gård från 1860, där gammalt möter nytt. Välkommen hem!

Salladsgatan 2

Bårslöv

Byliv, lantidyll och karaktär på gård från 1860, där gammalt möter nytt. Välkommen hem!

Det är många som drömmer om att bo på landet. Som söker lugnet, de öppna fälten, charmen, storleken, alla små skrymslen, vrår och möjligheterna som tycks oändliga. Få ha ett eget vårdträd på gårdsplanen. Odla egen potatis i mängder. Sätta egen lök. Skörda rabarber till pajen som står färdig 30 minuter senare. Ha en katt som slinker in och ut som den behagar, och kunna hysa hela familjen på besök över sommaren, då ni tillsammans kan njuta av underbara stunder utanför köket där trädäcket är väl tilltaget (ca115kvm) med pergola, jacuzzi mm. På Salladsgatan 2 kan du leva just precis så, utan att bo helt utan grannar. Här får du det bästa av två världar - byliv och lantidyll i ett - precis intill Råådalens vackra natur, mitt i det skånska landskapet.

Välkommen hem!

Fakta

Adress:
Salladsgatan 2
Område:
Bårslöv, Helsingborg
Kommun:
Helsingborg
Församling:
Ej angiven
Fastighetsbeteckning:
JÄRNET 1
Typ:
Villa
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
1 1/2 plansvilla med Annex och garage
Byggnadsår:
1860
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster:
Isolerglas
Uppvärmning:
Värmepump med jordvärme
Ventilation:
Självdrag och mekanisk
Fasad:
Puts
Tak:
Betongpannor
Stomme:
Sten
Plåtarb.:
Målad plåt
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Betongplatta samt 2 mindre källare
Grundmur:
Natursten
Murstock:
Tegel
Badrum:
2 st
TV- Internetutbud:
Fiber

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
2 404 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
608 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
3 012 000 kr
Bef. pantbrev:
14st om 2 852 602 kr
Taxeringsår:
2021
Värdeår:
1962
Taxeringskod:
220
Försäkring fullvärde:
Ja

Driftkostnad

46 054 kr/år
5 343 kr/år
3 308 kr/år
54 705 kr/år
I driften ingår uppvärmning av jacuzzi
9 287 kr/år

Beskrivning

Historia

Den fd gamla bondgården från ca 1860-talet ligger precis i utkanten av Bårslöv, i södra delen. Då var här liv och rörelse! Nästan halva Bårslöv har faktiskt tillhört just denna gård. Bara 5 ägare har funnits sedan den byggdes. En av dem var Walfrid Jönsson, som efter att ha jobbat som dräng åt bonden under många år tog över gården tillsammans med sin fru. Hon i sin tur bodde på gården fram till mitten på 1980-talet efter att hon sålt den omkringliggande marken till kommunen någon gång på 1960-talet. Fram till idag har det mesta moderniserats, renoverats och rustats upp både inne och ute, för att slutligen bli den vackra byggnad det är nu, 160 år senare. En del originaldetaljer finns kvar naturligtvis, men huset passar den moderna familjens behov. Fortfarande fullt av charm och möjligheter, men utan en massa tråkiga måsten.

Rum för rum

Hela boningshuset har genomgått en omfattande renovering i närtid, då bland annat köket, tvättstugan och badrummet på nedervåningen gjordes om. Byggnaden har dränerats och tilläggsisolerats (utvändigt), alla fönster har bytts till isolerglas och vattenburen golvvärme har installerats på hela nedervåningen i samband med golvomläggningen till klinker och laminat. På nedervåningen ligger ett högkvalitativt ljuspigmenterat laminatgolv från Pergo. All el byttes ut i samband med renoveringen. Ovanvåningen har också den inretts på senare år, då man bl a öppnade upp i nock (takhöjd ca 3,5 m), installerade spotlights och la in nya laminatgolv. Alla ytskikt har bytts ut. 

Man har på ett klokt och finstämt sätt bevarat det som tillför huset dess skönhet och karaktär, som innerdörrarna i original, de höga golvlisterna och breda dörrfodren - utan att göra avkall på dagens krav på utrustning, funktionalitet och estetik. 

___________________________________

Nedervåning

HUVUDENTRÉ
Gammalt möter nytt redan i entrén där den vackert åldrade trappan i original möter glas och putsade väggar. Det fantastiskt mönstrade golvet av betongplattor från Via har hittat sin rätta plats just här. Takhöjden gör sitt till med sina ca 6 m i nock! Ytterdörr av gedigen teak. 

VARDAGSRUM
Rummet sträcker sig från söder till norr med ljusinsläpp från två håll, dels från den skyddade gården, dels genom det stora fönsterpartiet mot öppna, skånska vidder. 

SOVRUM 1
Ett väl tilltaget sovrum med ca 6 m garderobsvägg med skjutdörrspartier. Finns behov av ytterligare ett sovrum i huset går det med enkelhet att avgränsa rummet. Laminatgolv, målad plank i tak.  

SOVRUM 2 / GENOMGÅNGSRUM
Ett mindre genomgångsrum mellan vardagsrum och det större sovrummet. Laminatgolv, garderober och målad plank i tak. 

KÖK MED MATPLATS
Det vackert vita köket kommer från Kvik och har en gedigen bänkskiva i ek på köksön, som även kompletterats med en stenskiva och vinkyl (Cava, 2021). I ön finns en stor vask, pop up-uttag för el från Evoline och induktionshäll från Siemens. Fläkten kommer från Franke. Kyl och frys i fullhöjd, båda från Bosch (2023), har sömlöst integrerats i inredningen. Diskmaskinen kommer från Siemens och har placerats i köksön. Varmluftsugn från Siemens (2019). Skafferi, skåp, kyl och frys liksom ugnen har fällts in i väggen. Mörk klinker på golvet i köksdelen, vid matplatsen laminat. Spotlights i taket, målad plank i tak, infällda högtalare ingår.Utgång till trädgården i öster-söderläge, till den underbara utemiljön med ett väl tilltaget trädäck om ca 115 kvm. Här kan ni njuta i vardagen eller till fest i goda vänners lag. Livskvalitet, helt enkelt!

ENTRÉ no 2 
Den andra entrén binder samman kök, badrum och tvättstuga. Entrédörr av gedigen teak. Mindre trappa till ovanvåningen. 

BADRUM (BV)
Vit badrumsinredning och handfat från IKEA, blandare/dusch från Grohe, vägghängd toalett från Villeroy & Boch. Duschväggar i klarglas. Helkaklat i ljust kakel. På golvet ligger betongplattor från Via (tyskt märke), golvvärme finns. Handdukstork från Svedbergs. Spotlighhts i tak. Detta badrum renoverades 2010.

TVÄTTSTUGA
Här finns tvättmaskin (2018) och torktumlare, Bosch, gott om skåp för förvaring under bänkskiva i laminat, vask och utgång till trädgården. Mörk klinker och målade väggar. Här finns också 2 st infällda skåp, varav 1 städskåp. Tak av målad plank. Infällda högtalare i taket ingår.

KÄLLARE 1
Från huvudentrén kan du gå ner i en av husets två källare. Här har man idag inrett till familjens bio/TV/spel-rum. Trappan och grunden i sten är från när huset byggdes. Målade väggar, betonggolv.

KÄLLARE 2
Från hallen vid entré no 2 leder en gammal fint teglad trappa ner till källaren där både vin och konserver hittat sin plats. Ett kassaskåp har bott här nere i många år, och får stanna när nästa ägare tar över. En av husets två varmvattenberedare har också placerats här, liksom all tekniska utrustning.  

___________________________________

Ovanvåning

ALLRUM
Utsikt över trädgården, omgivande åkrar och ängar genom stora fönster i kupa mot söder. Öppet upp i nock, synliga bjälkar, spotlights. Mörk laminat.

SOVRUM 3
Stort sovrum i öster med balkong. Nålfiltmatta på golvet, vitmålade väggar. Öppet upp i nock, synliga bjälkar. Spotlights. 

SOVRUM 4
Rymligt sovrum på den västra gaveln. Nålfiltmatta på golvet, vitmålade väggar. Öppet upp i nock, synliga bjälkar. Spotlights.  

BADRUM
Vit badrumsinredning och handfat från IKEA, blandare/dusch från Grohe, vägghängd toalett. Dusch med dörrar i klarglas. På golvet ligger ett mönstrat klinker, delvis ljust kakel/målat på vägg. Handdukstork från Svedbergs. Det finns förutom en tvättställskommod infälld lådförvaring och hyllor i väggen. Spotlights i tak. Detta badrum gjordes 2019.

___________________________

ANNEXET

I annexet finns oanade möjligheter för den som låter fantasin sväva fritt. Idag är det delvis inrett och renovering har påbörjats till viss del i resten av det lilla huset. Vatten och avlopp är indraget. I anslutning till annexet ligger ett rejält, isolerat garage med fjärrstyrd port, snickarbänk och plats för verktyg av både den större och mindre klassen. Nu används annexet företrädelsevis till förvaring, men det finns 1 större sovrum/allrum (idag gym!) på ovanvåningen och 2 mindre rum inredda på nedervåningen, liksom en duschkabin och toalett. 

 

Tomt & Trädgård

Även på tomten anas svunna tider, med grusad gårdsplan och en imponerande lönn stoltserande på entrésidan. Trädgården ligger som brukligt förr på sidan mot vägen med fri sikt över åkrarna. Det stora valnötsträdet dominerar och samsas om utrymmet med bland annat hortensior, jasmin, fläder, äppel-, päron- och plommonträd. En mängd buskar och mindre träd utgör också omfamnande karakatär till trevnad. Hallonbuskarna pryder sin plats längs husväggen och bjuder på söta bär på sommaren. 

Utanför köksdörren möts du upp av en underbar utemiljö, där det väl tilltagna trädäcket (ca 115 kvm) bjuder in till avkoppling på tu man hand eller umgänge i goda vänners lag med pergola, utespa, grillplats mm. Underbart, helt enkelt.

Alla nödvändiga trädgårdsredskap gömmer du enkelt i trädgårdsskjulet som står gömt bakom buskarna. Här finns möjligheter för både två- och fyrbenta busfrön med upptäckarglädje att utforska omgivningarna på ett säkert sätt, hela året.

Säljaren berättar

Larmutrustningen ingår i huset. Eget abonnemang krävs.

TV-soffan i källaren kan överlåtas.

Jacuzzi från 2022 ingår.

Trädäcket om ca 115 kvm byggdes 2021.

Högtalarna i taket i köket och tvättstugan överlåts till nya ägaren.

Elfa-system i annexet ingår ej.

Balkong renoverad 2023, likaså delar av staketet.

Robotgräsklippare ingår.

Bårslöv

Bårslöv är ett lugnt litet villasamhälle med blandad bebyggelse strax öster om Råå/Helsingborg. Buss nr 297 tar dig till Helsingborg centrum på 20 minuter och de närmaste tågstationerna ligger i Gantofta, Påarp och Ramlösa. I närområdet finns inbjudande grönområden och vackra vandringsleder, bl.a. i den vackra Råådalen som är perfekt för utflykter, fiske och friluftsaktiviteter. Bårslöv har ett aktivt Byalag som tillvaratar gemensamma intressen för boende i området. I byn finns flera förskolor, grundskola upp till år 6, lekplatser, fotbollsplan och pizzeria/restaurang. I Helsingborg finns ett flertal gymnasieskolor att välja mellan, både privata och kommunala . En gång- och cykelväg leder ändå Råå och badstranden 5 km bort. Tar du bilen är du i Råå Center med allt du kan behöva - ICA Maxi, Lidl, apotek, Systembolaget, Plantagen och en djuraffär - på bara ett par minuter.    Helsingborg ligger inte långt borta. Med Bårslövs strategiska placering en kort bit från E6:an når du centrum med hela dess utbud av restauranger, shopping, butiker, kultur och musikutbud på nolltid!

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Salladsgatan 2

Välj en tid för visning nedan

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Salladsgatan 2

Ansvarig fastighetsmäklare

Ulf Löwander
Fastighetsmäklare

Extra kontakt

Lisa Löwander
Mäklarassistent / Koordinator