Gustavslund - Helsingborg


Kvannegatan 21


Såld

Kvannegatan 21

Gustavslund

Modernt och stilsäkert i lagom stort villaformat

Känslan av nybyggt har dröjt sig kvar sen huset byggdes 2014-2015. På 113 välplanerade kvadratmeter döljer sig 4 rum i mycket trevlig planlösning med stilsäkra, kvalitativa maskin- och materialval. Ljuset har huvudrollen i detta hem med stora glaspartier mot solen - som gjort för att du ska kunna integrera din egen stil och smak i arkitekturen. Den kringbyggda uteplatsen servar med bland annat jacuzzi och utekök för uppskattade fester året om. Plattläggningen och terrassen sträcker sig för enkelhetens skull över hela tomten - du ser inte ett grässtrå så långt ögat når - men rabatter och planteringar i krukor gör trädgården till en levande och välkomnande plats. Här står det enkla, goda livet på agendan varje dag, utan många av de måsten som brukar följa med ett eget hus. Att du har parkering på tomten och naturen med bl.a. fina promenadstråk precis utanför dörren gör inte läget sämre. Välkommen hem!

Fakta

Adress:
Kvannegatan 21
Område:
Gustavslund, Helsingborg
Kommun:
Helsingborg
Församling:
Raus
Fastighetsbeteckning:
GODSET 29
Typ:
Enfamiljsvilla
Ägandeform:
Friköpt - Småhus
Byggnadstyp:
1 plansvilla
Byggnadsår:
2014-2015
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.
Fönster:
Isolerglas
Uppvärmning:
Fjärrvärme + luft-luftvärmepump + vattenburen golvvärme
Ventilation:
Mekanisk till- och frånluft (FTX)
Fasad:
Tegel och trä
Tak:
Papp
Stomme:
Trä
Plåtarb.:
Lackerad plåt
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Betongplatta med vattenburen golvvärme
Badrum:
1 st
Eldstad:
Förberett
TV- Internetutbud:
Fiber
Gästtoalett:
Ja

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
2 075 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
696 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
2 771 000 kr
Taxeringen är preliminär:
Nej
Bef. pantbrev:
3st om 3 439 000 kr
Taxeringsår:
2018
Värdeår:
2013
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
31.39%
Taxeringskod:
220
Försäkring fullvärde:
Ja

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
12 562 kr/år
10 718 kr/år
3 837 kr/år
5 000 kr/år
32 117 kr/år
Enligt säljarens uppgifter

Servitut och gemensamhetsanläggningar

 • Gemensamhetsanläggning HELSINGBORG HUSENSJÖ GA:2 (#GA1)
 • Gemensamhetsanläggning HELSINGBORG HUSENSJÖ GA:3 (#GA2)

Förening

Nej
Nej

Beskrivning

Rum för rum

Det finns få måsten och gott om tid för annat i detta modernt utformade hem, där ett enkelt och bekvämt vardagsliv satt ramarna för arkitektur och inredningsval redan hos arkitekten 2013. Med teglad fasad mot gatan krävs inget underhåll, med grafitgrå träpanel mot terrassen och stora glasytor mot solen mjukas intrycket upp. Ägarna älskar blommor och grönt, som varje år får sätta bo i krukor och rabatter, något som bl.a. gjort att förvaring i trädgården varit prioriterad. Förrådet har isolerats och kompletterats med ett skärmtak som skydd mot väder och vind för trädgårdsverktyg och annan utrustning. 

Inomhus står ljus och luft i centrum med fönster från golv till tak och glasdörrar mot trädgården i väster. En flera meter bred markis skärmar effektivt av solen dygnets varmaste timmar. Den extra takhöjden som följer byggnationer med pulpettak för tankarna till större hus och fler kvadratmeter än vad det faktiskt är - det är ett stort hus i bekvämare förpackning, helt enkelt. 

Hela huset har golvlister och dörrfoder i ek som matchar golvet i 3-stavs ekparkett (13 mm), och vita, släta, målade väggar. 

Hall
Hallen rymmer allt som behövs för att vardagen ska fungera. Till och med barnvagnen kan mellanlanda här på väg mot terrassen när vädret tillåter vila utomhus. Mörk klinker övergår i ekparkett. Platsbyggda garderober med skjutdörrar från Mirro sväljer det mesta. 

Vardagsrum
Hallen övergår sömlöst i vardagsrummet med högt i tak och sol nästan hela dagen. Stora söderfönster och utgång till terrassen. 

Matrum/sovrum
En vägg skärmar av mot det som idag är ett matrum, men lika väl används som sovrum. Fönster mot norr.  

Kök med matplats
Det är ett tillåtande kök, som gjort för matlagning tillsammans, fredagstacos med barnens kompisar eller en enkel middag för två. Vit inredning från Myresjö, bänkskiva i laminat, vitt kakel ovan diskbänk. Rostfri kyl och frys i fullhöjd från Siemens (2015). Induktionshäll, Electrolux (2020). Integrerad diskmaskin, Siemens (2015), varmluftsugn från Siemens (2015), inbyggd microvågsugn, Siemens (2015). Från köket kan du komma rakt ut på terrassen. 

Sovrum
Till höger i hallen finns stora sovrummet med intilliggande klädkammare. Både bekvämt och praktiskt.

Sovrum/kontor/gästrum
I anslutning till köket finns ett mindre sovrum,.

Badrum
Helkaklat badrum i vitt och mörkt kakel/klinker, högskåp och tvättställskommod med vask och förvaring från Vedum. Spegel med belysning ovan vask. Wc, handdukstork (ej uppvärmd). Välvda duschdörrar i klarglas.

Gästtoalett 
Vägg i vägg med badrummet ligger gästtoaletten med målade, vita väggar och mörk klinker på golvet. Vask och wc. 

Tvättstuga
Innanför köket ligger tvättstugan med grovköksingång rakt ut till biluppställningsplatsen - mycket praktiskt vid storhandling med barn och många kassar. Tvättmaskin och torktumlare från Bosch (2015), diverse installationer och teknik, bänkskiva i laminat, bra med förvaringsmöjligheter i vägg- och bänkskåp. 

Tomt och trädgård

I skydd bakom det mörka planket mot parkeringen och gatan utanför hittar du en av områdets finaste terrasser. Med trädäck i rakt västerläge, ett platsbyggd utekök, jacuzzi och en markis som sträcker sig över nästan hela ytan har du en lättskött oas för allt från privata fester till seriöst soldyrkande. Jacuzzin håller 37 grader hela vintern och erbjuder samtidigt ett välkommet vattenhål varma sommardagar. Ett isolerat, diskret målat förråd gömmer och förvarar det som inte ska synas. Cyklar och andra "bra-att-ha-prylar" förvarar du enkelt där bakom om du vill nyttja utrymmet maximalt - eller kanske du gör slag i saken och låter de gröna fingrarna få fullt svängrum med en kryddodling på bästa solläge? 

På den egna tomten finns möjlighet att parkera 1-2 bilar. Skulle inte platsen räcka till finns det plats att stå utanför på gatan - svårare än så ska det inte behöva vara att bli av med bilen. 

Med en trädgård utan så mycket som ett grässtrå att klippa på hela säsongen, kan du utan dåligt samvete befinna dig på varmare breddgrader stora delar av året eller tillbringa helgen i hängmattan med en bra bok - bara för att du kan. 

 

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, värde: 2 075 000 kr
Mark, värde: 696 000 kr
Summavärde: 2 771 000 kr

Taxeringsår: 2018
Byggår: 2013
Värdeår: 2013

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning HELSINGBORG HUSENSJÖ GA:3
GA2

Gemensamhetsanläggning HELSINGBORG HUSENSJÖ GA:2
GA1

Välkommen till Nya Gustavslund!

Nya Gustavslund är beläget mellan Ramlösa och Eskilsminne i Helsingborgs östra utkant, strategiskt placerat med närhet till både storstadspuls och naturupplevelser. För pendlaren ligger Gustavslund perfekt, nära både Österleden och E6:an. Närmsta flygplats strax utanför Ängelholm, är inte längre bort än ca 25 minuter. Söder om bostaden längs med Gustavslundsvägen finner du 4:ans stadsbuss som tar dig ner till city på 15-20 minuter. Österut går stadsbuss 24 mot Väla Centrum, ett av Europas största shoppingcentra, flera gånger i timmen. Närmaste busshållsplats finns ca 1 minut från huset. 

Det finns flera förskolor och skolor i närheten för alla åldrar. En lekplats har du bara någon minut från ytterdörren. 

Ca 5-10 minuters promenad från bostaden finner du både ett mycket välutrustat Nordic Wellness-gym och en modern padelanläggning. Du har också nära till bl.a. vårdcentral och en mycket trevlig Ica Supermarket med stort utbud. Vill du röra på dig har du flera grönområden perfekta för både långpromenader, löparrundor och morgonturen med hunden. Vill du ha fler gröna, uppfriskande aktiviteter utomhus finns Jordbodalen med sina gröna rum att upptäcka, grillplaster, amfiteater, utegym och fina motionsstråk. 

Planritning

  Ulf Löwander
  Fastighetsmäklare
  070-629 79 59
  Alexander Larsson
  Fastighetsmäklare
  073-595 57 72