Centrum / Slottshöjden - Helsingborg


Nedre Långvinkelsgatan 45


Nedre Långvinkelsgatan 45

Centrum / Slottshöjden

Yteffektiv 3:a med stor balkong i fritt och soligt läge

I korsningen av Nedre Långvinkelsgatan och Kärngränden, med utsikt över slottspark och takåsar. Från balkongen står Kärnan ståtligt bredvid dig och utsikten mot stan, glimten av sund och Danmark är mer än trevlig. Lägenheten på andra våningen erbjuder dig möjligheter till att skapa något eget av ett boende. Med balkong i sydöst är de sociala ytorna tämligen ljusa där de vita väggarna effektivt fångar upp solens strålar. Denna yteffektiva 3-rummare låter dig sätta egen prägel på ditt hem, en tom målarduk med möjlighet till öppen planlösning. Visningstider samt kompletterande information kommer inom kort. Välkommen att kontakta ansvarig mäklare Ulf Löwander eller Alexander Larsson.

Fakta

Adress:
Nedre Långvinkelsgatan 45
Område:
Centrum / Slottshöjden, Helsingborg
Kommun:
Helsingborg
Lägenhetsnummer:
3302  /  1202
Typ:
Lägenhet
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
5.60330%
Andelstal avgift:
4.49%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Fastigheten besiktigad:
Ja, 2018-09-24
Byggnadsår:
1987
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Mekanisk till- och frånluft (FTX)
Badrum:
1 st
Balkong:
Balkong
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Fiber, Com hem
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Kabel-TV
Ej inkluderat i avgift:
Hushållsel
Hiss:
Ja
Allmänt skick:
Normalt
Huvudsakligt vädersträck:
Sydöst

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
31.39%
Känd avgiftsförändring:
Stor chans för höjning, inget beslut taget ännu.

Energideklaration

Utförd

Förening

Brf Långvinkeln Västra 56
769608-3943
Ja
Nej

Allmänt om föreningen

Föreningen äger fastigheten Långvinkeln Västra 56 i Helsingborgs komun. Fastigheten består av 23 lägenheter varav 22 bostadsrätter och 1 hyresrätt. Total bostadsyta är 1727 kvm och tomtarealen är 1060kvm.

Lägenheterna är fördelade enligt följande:

2 rum & kök, 6st
3 rum & kök, 8st
4 rum & kök, 9st

Underhåll:

Under 2020 har värmeväxlaren bytts ut. Putslagning av grunden, målning av takplåtar, byte av stuprännor, riktning och rensning av hängrännor samt byte av skadade takpannor är klart.
Vattenskadan i 45:an är reglerad och bostadsrättsinnehavaren har fått ersättning.

Kommande:

Byte av uttjänta hissdörrar för hiss 41/43 är beställt.
Eventuellt måste fjärrvärmepumpen bytas.
Förhandling pågår med leverantörer för införskaffande av nytt passagesystem till entréer.

Väsentliga händelser:

Inga väsentliga händelser har inträffat under eller efter räkenskapsårets utgång.

Beskrivning

Rum för rum

Allmänt om bostaden

Genom det underhållna trapphuset tar du dig smidigt upp till andra våningen i den rymliga hissen. Väl inne i bostaden öppnar sig den tomma målarduken och du kan se möjligheterna framför dig. Golven är till stora delar av plastmatta utom vardagsrummet som har en ekparkett. Väggarna i bostaden är nyligen målade vita vilket gör bostaden genomgående fräsch. Yteffektivt med tre rum och kök där du kan få till en öppen planlösning mellan kök & vardagsrum, väl därigenom ett genomgående ljusinsläpp. Välkommen!

HALL/ENTRÉ

Den rymliga hallen ger dig gott om plats att installera garderob för den tjockare vinterjackan eller hänga den tunnare på en krok. Intill får du även plats med skohylla att ställa kängorna på. Idag öppnar sig hallen mot korridoren och den ljusa lägenheten.

KÖK

Köket är fullt fungerande med kyl & frys, spis & ugn, god förvaring och matplats vid fönstret mot innergården. Vitvarorna och plastgolvet i shackmönster är däremot av modellen äldre och det vill du nog piffa till. Väljer du att riva väggen likt i den alternativa planritningen erbjuds ett genomgående ljusinsläpp och en öppen planlösning, köksinredningen kan då placeras vid fönster där matsalsgruppen idag står. 

VARDAGSRUM

Det naturliga dagsljuset flödar in genom fönsterna och balkongen i sydöst genom förmiddagarna. De stora vita väggarna och ekparketten fångar upp ljuset och fyller på din D-vitamin medan du avnjuter söndagens goda brunch med dina nära vänner. Ytan är rymlig nog för både vitrinskåp till servisen och matbord för bjudningen. Självklart får soffan plats så du kan mysa ner dig framför julens klassiker, Holiday & Love Actually.

Väl ute på balkonen reser sig Kärnan ståtligt intill. Med korsningen - Kärngränden och Nedre Långvinkelsgatan nedanför, upplevs den redan rymliga balkongen ännu mer öppen, här har du en fin utsikt över takåsar och fasader med en glimt av både Danmark & det glittrande Öresund. 

SOVRUM 1

Lugnets utrymme finner du i ett gediget sovrum beläget intill hemmets hall. Här sover du tryggt om nätterna i din stora sköna säng. Intill rummets dörr har du en platsbyggd garderob, vidare rymmer de goda ytorna ytterligare garderob, byrå och annat möblemang. Ljusinsläppet kommer från fönstret mot innergård som är relativt insynsskyddat, här syns idag hösten trevliga färger. Väggarna är vita med plastmatta i golv.

SOVRUM2/KONTOR

Det mindre av de två sovrummen är i storleken som gjort för barnet eller gästen. Fönstret mot innergården ger dig dagsljus och nedanför ryms skrivbord om det är ett hemmakontor du istället önskar. Väggarna likt övriga rum - vita, på golvet ligger plastmatta.

BADRUM

Badrummet är av äldre karaktär, halvkaklade väggar och likt övrigt, plastmatta på golv. Ytan är dock stor och ger dig möjligheten att verkligen få till ett fantastiskt badrum med vackra, färger och detaljer i materialvalet. Idag står badkar längs med kortsidan av badrummet, känner du att det räcker med duschhörna kan du byta ut badkaret och installera tvättmaskin & torktumlare.

Slottshöjden

Slottshöjden är en grön oas nära centrum. Strax nordost om själva stadskärnan, beläget uppe på Landborgen blir det en lugn och harmonisk stadsdel som gör den till en av de mer eftertraktade. Området erbjuder flerfamiljshus från hela 1900-talet fram till idag, mindre matbutiker, närhet till stadens puls och sportanläggningar. 

Den grönskande känslan kommer från Öresundsparken i norr, Slottshagen i söder och landborgsbranten i väster. Från landborgsbranten och Öresundsparken, längs med Landborgspromenaden visas vida vyer över det glittrande Öresund och centrums takåsar. 

Motsatta sidan från Landborgspromenaden finnes sportanläggningarna med HIF:s hemmaplan, curling- och ishall, tennis- och badmintonhall. Med mindre än en kvarts promenadavstånd finner du Frediksdalsparken med friluftsteater, museum och trädgårdar. 

Slottshöjden är ett mysigt, attraktivt område att bo i med nära kommunikationer till Helsingborgs alla områden via antingen Stattena Centrum eller Helsingborgs City. 

Dokument

Planritning

  Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Nedre Långvinkelsgatan 45

  Välj en tid för visning nedan

  Ulf Löwander
  Fastighetsmäklare
  070-629 79 59
  Alexander Larsson
  Fastighetsmäklare
  073-595 57 72