Gustavslund - Helsingborg


Markegångsgatan 120


Såld

Markegångsgatan 120

Gustavslund

Bostadsrättsradhus mitt på populära Gustavslund!

Bland familjära gator i växande områden hittar vi Markegångsgatan 120. På 100 välplanerade kvadratmeter döljer sig 4 rum och kök i en trevlig planlösning där det sociala och privata fördelas på varsin våning. Bilen parkeras på uppfarten och motorcykeln står tryggt inne i garaget på tomten. Altandäcket på framsidan tillåter dig bjuda över grannarna på de trevliga grillkvällarna under varma sommarmånader och när årstiden är som nu, då nyttjar du uterummet baktill istället. Här bor du i en riktig villakänsla men med en bostadsrätts alla bekvämligheter där allt utom hushållsel och bredband ingår i avgiften. Varmt välkommen att kontakta Reg. Fastighetsmäklare Alexander Larsson vid intresse!

Fakta

Adress:
Markegångsgatan 120
Område:
Gustavslund, Helsingborg
Kommun:
Helsingborg
Församling:
Raus
Lägenhetsnummer:
0015
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
1.58771%
Andelstal avgift:
1.58771%
Byggnadstyp:
1 1/2 plans radhus
Byggnadsår:
1992
Fönster:
Isolerglas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Mekanisk (endast frånluft)
Badrum:
2 st
Balkong:
Egen uteplats & inglasat uterum
Parkering:
Garage
Tomtmark
Förråd:
Garage
TV- Internetutbud:
Fiber
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, kärl- och sophämtning
Ej inkluderat i avgift:
Hushållsel, bredband
Hiss:
Nej
Allmänt skick:
Normalt
Huvudsakligt vädersträck:
V

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
483 kr
Överlåtelseavgift:
1 208 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Säljare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
31.39%
Känd avgiftsförändring:
Ingen kommande avgiftshöjning

Energideklaration

Utförd
2018-02-22
E
143 kWh/m²/år
Markegångsgatan 120

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
9 000 kr/år
1 680 kr/år
10 680 kr/år
Elkostnaderna är genomsnitt för 2021 och försäkringskostnaden utgör Hemförsäkring bas ca pris.

Förening

HSB Brf Skogsfrun i Helsingborg
716407-2659
Ja

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen är ett privatbostadsföretag som bildades 1984. Föreningen har sitt säte i Helsingborg och äger fastigheterna Ägoskiftet 1, Ängsskiftet 1, Skogsskiftet 1, Åkerskiftet 1, Fornskiftet 2 samt Hammarskiftet 1, i vilka man upplåter lägenheter och lokaler. Fastigheterna är geografiskt belägna i Helsingborg med adress Markegångsgatan 2-44, 50-84 samt 88-148.

Första inflyttning skedde under 1992. Föreningen har 66 bostadsrättslägenheter med en totalyta på 6 344 kvm.
2021 uppgick belåningen till 37 293 707 kr (5 879 kr/kvm), om 5 år enligt plan ska belåningen ligga på 31 029 707 kr (4 891 kr/kvm).

Bostadsrätterna är fördelade enligt följande:

2 rum & kök: 12 st
3 rum & kök: 2 st
4 rum & kök: 38 st
5 rum & kök: 14 st

Byggnaderna har varit fullvärdesförsäkrade hos Länsförsäkringar. Föreningen har tecknat bostadsrättstillägg.

Utfört underhåll

Omläggning av marksten vid MGG Södra och MGG mellersta. Uppfräschning av portal. Byte av två träd. Renovering av sandlåda samt byte av sand i två sandlådor. Byte av dilfogar. Lagning av frostskadat tegel. Byte av värmeväxlare i underhållscentral. Lagning av socklar. Taktvätt och behandling av tak. Delvis bytta altan och förrådsdörrar.

Kommande underhåll 5-10 år

Ommålning av panel. Fortsatt byte av altan och förrådsdörrar. Lagning av fönster. Asfaltering. Lagning av frostskadat tegel. Spolning av avloppsledningar. Installation av Laddstolpar. Byte av Entrétak.

Beskrivning

Rum för Rum

Allmänt om bostaden

Bland familjära gator i växande områden hittar vi Markegångsgatan 120. På 100 välplanerade kvadratmeter döljer sig 4 rum och kök i en trevlig planlösning där det sociala och privata fördelas på varsin våning.

Bilen parkeras på uppfarten och motorcykeln står tryggt inne i garaget på tomten. Altandäcket på framsidan tillåter dig bjuda över grannarna på de trevliga grillkvällarna under varma sommarmånader och när årstiden är som nu, då nyttjar du uterummet baktill istället. Här bor du i en riktig villakänsla men med en bostadsrätts alla bekvämligheter där allt utom hushållsel & bredband ingår i avgiften.

Hall

En ljus och välkomnande hall tar emot dig i detta hem. Golvet är ursprungligen terracottafärgat men har målats vitt av nuvarande ägarna, en färg som går väl ihop med den randigt stilrena tapeten av beige och ljust på väggarna. Kläderna hänger du i sitt egna lilla "kryp in", ett smart litet rum mot badrummet där det idag sitter ett avhängningssystem från IKEA. Barnvänliga mattor i trapp. 

Kök

Hemmets hjärta där pajerna från trädgårdens fruktträd och bärbuskar tillagas. När barnen ska hjälpa till så lägger du bara underläggen på matsalsbordet och "bakandet" är igång. Här har du ett mycket härligt ljusinsläpp med fönster i vinkel. Den vitmålade klinkern bidrar till det ljusa även i köket och går väl ihop med den vita köksinredningen som ger dig god förvaring för allt du kan tänkas "bunkra upp" med. Som kontraster ligger en elegant mönstrad bänkskiva och bakom, ett svartmålat kakel till stänkskydd. Vitvarorna är delvis utbytte som ny blandare (2020) och ugn från IKEA (2021) och går nästan genomgående i rostfritt stål. Vitvarorna består av induktionshäll, kyl & frys från Miele, Diskmaskin från Bosch. 

Vardagsrum

I rum som detta där den stora soffan får plats slänger sig hela familjen ner framför TV-n. Långfilm med "Chirre & Dirre" som fredagsmys? - Ja tack! Under dagen är ljusinsläppet trevligt med fönsterna ut mot uterum baktill, som med lite infravärme blir som ett extra sovrum. Som golv ligger en ekparkett, och de stora vita väggarna kan prydas av er inredning. Är familjen större, är detta ett potentiellt fjärde sovrum.

Badrum

Helkaklat med blått klinker i golv och samma med halva kaklet, resterande är vitt. Förvaringen kommer i form av vägghängt badrumsskåp samt spegelskåp med inbyggda lampor. På kommoden från Svedbergs byttes blandaren 2020. Smidigt integrerat i väggen sitter tvättpelare bestående av Siemens tvättmaskin (2021) och Bosch torktumlare (2019). Duschhörna. Toalettstolen är utbytt 2020.

En trappa upp

Upp för trappan med sina barnvänliga mattor till ovanvåningen och bostadens privata del finns två större sovrum och ett mindre. Idag bor bara två i huset och ovanvåningens 3 rum nyttjas idag som extra TV-rum, walk-in-closet och ett Master Bedroom. Takfönsterna ger ett trevligt genomgående ljusinsläpp och den allmänna delen nyttjas som kontorsutrymme/kontorshörna med mindre fönster i väst mot bostadens entré. Hela ovanvåningen har ett genomgående skeppsgolv i en mörkare brun nyans.

Master Bedroom

I bostadens största sovrum får du sova lugnt och tryggt. Här ryms allt som man kan tänkas behöva, platsbyggd garderob med skjutdörrar och spottar ovantill, stor säng och nattduksbord, även byrå intill. Här sitter ett stående fönster som ger dig trevlig utsikt mot Gustavslunds fina grönområden och bakom sängen hittar vi en läcker fondtapet - dekorativ men diskret.

Sovrum 2

Det näst största rummet har likt Mastern, en fondtapet av samma slag. Idag nyttjas detta som extra TV-rum men med tak i fullhöjd gör du om detta med enklare medel till ett sovrum. Här ryms både säng och garderob samt ett mindre skrivbord eller TV-bänk - perfekt sovrum för äldsta barnet.

Sovrum 3

Idag nyttjas detta som Walk-in-closet med garderob och samma typ av system som nedervåningens kapprum. Här har du ett trevligt infällbart takfönster som ger ett naturligt dagsljus. Som inspektionslucka till taket sitter en vindslucka i ena hörnet.

Badrum

Ovanvåningens badrum är helkaklat och går i en mintgrön nyans. Den mönstrade bården ger detaljer i kaklet, även den mintgrön. Handdukstorken ger dig varma & torra handdukar när du kliver ur bubbelbadkaret (2016). Inredningen är vitmålad och kommer i form av kommod med förvaring, ovanför sitter en spegel och lampa. Toalettstolen är utbytt 2020.

Trädgård & Uterum

Bostadens entré är mysig med sin stenläggning, rabatter med kantstål och den höga tujahäcken som ger ett gott insynsskydd. Kanske längtar du efter att plocka äpplen från ditt egna äppelträd eller björnbär när du läser en bok i utomhusstolen? 

Terassen är omlagd 2021 med ny trall och ovanför sitter en stor markis. Här har du dagssol och kvällssol på samma plats där grillkvällarna i vännernas härliga sällskap kan bli långa. Intill husväggen sitter även en vattenslangsvinda så du kan vattna alla dina växter i trädgården.

Garaget installerades med elport 2018, en mindre bil får du in genom porten men den större familjebilen får stå på uppfarten. Annars är garaget stort och rymligt där du får plats med allt du kan tänkas behöva förvara extra, tonåringens moped, din motorcykel eller kanske ett extra kylskåp. Ovanpå garaget genom vindslucka finns möjlighet att göra plats för ytterligare förvaring.

Nya Gustavslund

Välkommen till Nya Gustavslund!

 

Nya Gustavslund är beläget mellan Ramlösa och Eskilsminne i Helsingborgs östra utkant, strategiskt placerat med närhet till både storstadspuls och naturupplevelser. För pendlaren ligger Gustavslund perfekt, nära både Österleden och E6:an. Närmsta flygplats strax utanför Ängelholm, är inte längre bort än ca 25 minuter.

 

Längs med Gustavslundsvägen finner du 4:ans stadsbuss som tar dig ner till city på 15-20 minuter. Österut går stadsbuss 24 mot Väla Centrum, ett av Europas största shoppingcentra, flera gånger i timmen. Närmaste busshållsplats är aldrig långt bort. 

Det finns flera förskolor och skolor i närheten för alla åldrar. En lekplats har du bara några minuter från ytterdörren oavsett var i området du bor. 

 

Ca 5-15 minuters promenad från din bostad finner du både ett mycket välutrustat Nordic Wellness-gym och en modern padelanläggning. Du har också nära till bl.a. vårdcentral, Forni - det som många vill mena är stans bästa pizzeria och en mycket trevlig Ica Supermarket med stort utbud.

 

Vill du röra på dig har du flera grönområden perfekta för både långpromenader, löparrundor och morgonturen med hunden. Vill du ha fler uppfriskande aktiviteter utomhus finns Jordbodalen med sina gröna rum att upptäcka, grillplaster, amfiteater, utegym och fina motionsstråk. 

Dokument

Planritning

Alexander Larsson
Fastighetsmäklare
073-595 57 72