Västra Berga - Helsingborg


Kadettgatan 36B


Kadettgatan 36B

Västra Berga

Genomgående 3:a i gott skick med fritt, högt läge där ljuset flödar in.

Ljust och fräscht boende på 3:e våningen med stor inglasad balkong i soligt västerläge. Ett väldisponerat boende om hela 86 kvm. Två stora sovrum med garderober resp klk, helkaklat badrum med tvättpelare, golvvärme och fönster mm. Vardagsrum med vy i öster mot skolan och ljust kök med stor matplats invid fönstret, som vetter mot den fina innergården med härliga ytor. Välkommen att kontakta fastighetsmäklare Alexander Larsson eller Ulf Löwander för visning och mer info.

Fakta

Adress:
Kadettgatan 36B
Område:
Västra Berga, Helsingborg
Kommun:
Helsingborg
Lägenhetsnummer:
18  /  1201
Typ:
Lägenhet
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
0.45438%
Andelstal avgift:
0.43607%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1967
Uppvärmning:
Centralvärme
Ventilation:
Mekanisk (endast frånluft)
Badrum:
1 st
Balkong:
Stor inglasad balkong i västerläge
Parkering:
Garage
Gatan
Förråd:
Förråd inne i lägenheten
TV- Internetutbud:
Com hem och fiber via stadsnätet
Hiss:
Nej

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Överlåtelseavgift:
1 208 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
31.39%

Energideklaration

Utförd

Driftkostnad

4 800 kr/år
4 800 kr/år

Förening

Riksbyggen Brf Kadetten
7430001987
Ja
Ja

Allmänt om föreningen

Allmänt om föreningen

Föreningen är ett privatbostadsföretag enligt inkomstskattelagen (1999:1229) och utgör därmed en äkta bostadsrättsförening. Bostadsrättsföreningen  registrerades 1964-12-31. Nuvarande ekonomisk plan registrerades1965-05-21 och nuvarande stadgar registrerades 2020-03-30.

Fastighetsuppgifter

Föreningen äger fastigheterna Beväringen1,3 och 4 samt Bivacken 1 (garagebyggnader) i Helsingborgs kommun. På fastigheterna finns 11 byggnader med 242 lägenheter.  Byggnaderna är uppförda 1967. Fastigheternas adress är Kadettgatan 16A-36D.

Bostadsrättslägenheterna är fördelade enligt följande:

1 rum & kök: 32 st
2 rum & kök: 60 st
3 rum & kök: 110 st
4 rum & kök: 36 st
5 rum & kök: 4 st

Dessutom tillkommer:

Förråd: 110
Garage: 143

P-Platser: 158

P-platser med laddstolpe:,10 

Beskrivning

Rum för rum

Allmänt om bostaden

Ljust och fräscht boende på 3:e våningen med stor inglasad balkong i soligt västerläge. Lägenheten är på hela 86 kvm och är väldisponerad. Två stora sovrum med garderober resp klk, helkaklat badrum med tvättpelare, golvvärme och fönster mm. Vardagsrum med fritt läge i öster mot skolan och ljust kök med stor matplats invid fönstret, som vetter mot den fina innergården med härliga ytor.

Hall/Entré

Innanför dörren kommer ett sandfärgat klinkergolv, snyggt och smidigt när du kliver in med skorna över tröskeln. Hallen har en bra storlek och erbjuder förvaringsmöjligheter både i garderob men även i potentiell byrå som ryms utan trängsel. Lite smått unikt är att lägenhetens förråd ligger inuti lägenheten vilket bidrar till ytterligare rymd, delvis inrett med hyllor och laminatgolv.

Kök med matplats

Köket i lägenheten har äldre karaktär. Dubbelsidigt ger det gott om förvaringsmöjligheter och arbetsytor - ett sant arbetskök. Ljust och fräscht i toner av gult, till golv finner vi ett parkettgolv som leder ut i en rymlig matplats med fönster i västerläge mot den trevliga innergården. Kyl, frys, diskmaskin, spis/ugn med häll, skafferi och bänkskiva av bok.

Vardagsrum

Sällskapsrummet är trivsamt till storleken och med fönster i fritt österläge intill Västra Berga skola har rummet även ett fint ljus. Väggarna är tapetserade med bland annat dekorativ bård nedan innertak, till golv ligger en läckert mönstrad ekparkett. 

Sovrum 1

Det stora sovrummet är rymligt och passar perfekt er vuxna i familjen, här sover ni gott. Med laminatgolv, tapet på vägg samt hel garderobsvägg är rummet mycket praktiskt. Här är även utgången till den enorma, inglasade balkongen som ligger i soligt västerläge och vetter mot den fina innergården med härliga ytor.

Sovrum 2

Boningens extra sovrum rymmer sängen till tonåringen, gästen eller ditt hemmakontor. Till golv ligger ett praktiskt laminatgolv och väggarna är tapetserade, ena som en blå fondvägg. Rummet är utrustat med en rymlig klädkammare.

Badrum

Badrummet renoverades 2010 i och med föreningens genomförda stambyte. Idag är badrummet helkaklat med brun nyans på klinkergolvet och vitt kaklade väggar med en dekorativ brun bård. Ljusinsläppet kommer från ett fönster i västerläge, trevligt. I badrummet finns både hyllplan och förvaring via badrumsskåp samt kommod. Utrustningen i badrummet utgörs av golvvärme, handukstork, duschhörna, spegel, toalett, kommod samt tvättpelare (tvätt o tork).

Område

Västra Berga

Bostadsområdet Västra Berga började byggas i mitten av 1960-talet. Området är typiskt för sin tid med stora grönytor mellan husen. Bebyggelsen på Västra Berga i nordöstra delen av Helsingborg består till övervägande delen av bostadsrätter i hus med två eller tre våningar. Här bor ungefär 1 700 personer. Västra Berga gränsar till flera koloniområden och till järnvägsstationen Maria är det bara några hundra meter. Det finns stora grönområde och det är en lugn och fin miljö. Här finns en pizzeria, blomsteraffär, postombud och ICA Nära inom gångavstånd. Skola och förskola finns i närområdet.

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Kadettgatan 36B

Välj en tid för visning nedan
2022-07-09

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Kadettgatan 36B

Ulf Löwander
Fastighetsmäklare
070-629 79 59
Alexander Larsson
Fastighetsmäklare
073-595 57 72