Centrum - Helsingborg


Drottninggatan 48


Drottninggatan 48

Centrum

En högt belägen & mysig etta med mycket ljus och rymd, om hela 40 kvm.

En helt underbart mysig etta, om hela 40 kvm, med högt läge ovanför Helsingborgs paradgata och Sundstorget. Trivseln infinner sig så fort ni kliver in över tröskeln med dess rymliga och ljusa hall, de stora sällskapsrummet, köket och de stora fönsterna i soligt västerläge. Vardagsrummet, som är generöst tilltaget erbjuder plats för såväl sällskapsytor som sovhörna och arbetsplats. Varmt välkommen att kontakta fastighetsmäklare Alexander Larsson eller Ulf Löwander vid intresse.

Fakta

Adress:
Drottninggatan 48
Område:
Centrum, Helsingborg
Kommun:
Helsingborg
Församling:
Helsingborgs Maria
Lägenhetsnummer:
3  /  1503
Typ:
Lägenhet
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
2.39373%
Andelstal avgift:
2.66393%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1958
Fönster:
isolerglas
Ventilation:
Mekanisk m. värmeåtervinning
Badrum:
1 st
Förråd:
Vindsförråd
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Kabel-TV
Ej inkluderat i avgift:
El
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
483 kr
Överlåtelseavgift:
1 208 kr
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
31.39%

Energideklaration

Utförd

Driftkostnad

3 600 kr/år
3 600 kr/år

Förening

Brf Fiskaren i Helsingborg
769612-4184
Ja
Ja

Allmänt om föreningen

Allmänt om föreningen:

Föreningen äger fastigheten Fiskaren 44 i Helsingborgs kommun med därpå uppförda 1st byggnader med 18 lägenheter och 1 lokaler. Byg

Föreningen registrerades 2005-04-18. Nuvarande ekonomiska plan registrerades 2020-01-13 och nuvarande stadgar registrerades 2019-11-28. Sedan den ekonomiska planen ändrades är föreningen en 3-dimensionell förening.

Föreningen består av 18 st lägenheter med en total yta om 1 493 kvm samt och 1 st lokaler med en total yta om 218 kvm. Byggnaden är uppförd 1958. Fastighetens adress är Drottninggatan 46 & 48 samt Kullagatan 43 & 45.

Lägenheterna är fördela enligt följande:

1 rum & kök - 4
2 rum & kök - 1
3 rum & kök - 10
4 rum & kök - 2
5 rum & kök - 1

Bostadsrättslokal - 1

 

Föreningens underhåll:
2008 - Stambyte (delar av huset på Drottningg. 48)
2011 - Fönsterbyte
2011 - Fasadputsning
2013-2014 - Ombyggn. av stammar & badrum (Utfört i delar av huset på Drottningg. 46-48)
2013-2014 - Byte av fjärrvärmeväxlare
2014 - Ombyggnad ventilation
2016-2017 - Relining
2018 - Balkonger
2019 - Tvättmaskin

Planerat underhåll:
2022-2024 - Byte tätskikt
2022-2024 - Byte DUC
2022-2024 - Byte värmeväxklare ca 150 kW
2022-2024 - Byte styrsystem linhiss

Beskrivning

Rum för rum

Allmänt om bostaden

Ett boende med närhet till allt, restauranger, morgondopp, kvällskonserter och shopping. Innanför portarna till föreningens byggnader möts vi av rikligt med vacker natursten på både golv och väggar, här hittar vi både hiss till vån 6/7 och en kompletterande trapphis som tar de äldre upp från markplan. Här låter även föreningens innergård dig att bjuda in vänner till trevliga kvällar med plats för grill & och möblemang.

Detta är det perfekta boendet för förstagångsköparen eller dig som söker en övernattningslägenhet - där 40 kvm, fördelar sig kvadratsmart och med en eftertraktad planlösning som skärmar av kök med matplats från övriga sällskapsytor. 

Hall

Med klinker på golv är hallen "stryktålig", precis som den skall vara. Här rymmer ytorna hyllor, skoställ och de du kan tänkas behöva till dina ytterkläder och skor - utan att det trängs. Positivt, då hallen binder samman ettans "alla rum". Både väggar och klinker är vitt, i sin helhet en fräsch entré med andra ord.

Kök

Köket är ljust, trevligt och rymligt. Med stort fönsterparti mot Helsingborgs paradgata blir även ljusinsläppet naturligt. Här bjuder du in dina vänner till middag, Foodora eller hemlagat - det väljer du själv. Inredningen är enklare och mycket praktisk, det finns gott om förvaring och bra arbetsytor. Intill spisen finns vardera sida en arbetsyta och intill vasken fortsätter diskbänken i rostfritt stål. På motsatt sida intill den kombinerade kylen/frysen finns ytterligare hyllor och avlastningsyta. 

Vardagsrum/sovrum

Genom en öppning i väggen tar du dig vidare till "rummet", rymligt & luftigt, både sett till storlek och takhöjd. Med dagens möblering blir det tydligt hur kvadratsmart bostaden är. Här kan vi fördela rummet mellan vardagsrumsdel och sovrumsdel.

Med lägenheten i västerläge har vi sol stora delar av dagen och framåt kvällen. Är det inte så vi vill ha det när vi kommer hem? - Från ett trevligt trapphus till en naturligt ljus lägenhet. 2 fönster i fil ut mot Drottninggatan och Sundstorget, arkitekturen mitt emot blir som en detalj i boendet, tillsammans med fönsterbrädor av läcker sten & den trevliga takhöjden.

När det är dags att vila ögonen så drar vi för gardinerna.

Badrum

Badrummet är rymligt, här får du in det du behöver. Väggarna är delvis kaklade i vitt med en ljusblå bård. På golv ligger ett snyggt marrakechinspirerat klinker. Intill kommoden och spegeln med förvaring ryms den toppmatade tvättmaskinen. Handdukarna plockar vi torra från den eluppvärmda handdukstorken efter den varma & sköna duschen.

Centrum

Helsingborgs historia sträcker sig till den tid då vikingarna härjade, då mest som omkringliggande bosättningar. Första befästningen kom i slutet av 900-talet och första kända omnämning av staden är av den Danske kungen Knut år 1085. Detta gör Helsingborg till en av Nordens äldsta städer och stadens geografiska läge har varit en positiv influens sedan länge. Under medeltiden var staden och dess slott ett av Nordens mäktigaste fästen och således är staden rik på historia genom sin inblandning i stora politiska maktspel, konflikter och strider. Sedan 1700-talet har staden levt i fred och under 1800-talet blev Helsingborg en av Sveriges snabbast växande städer samt en viktigt hamn- och industristad. En konstant växande stad som bevarat mycket av det äldre, samtidigt som det moderniseras med bl.a. H22 och utbyggnaderna i Oceanhamnen likväl Ringstorp & Drottninghög.

Helsingborg centrum har en vacker stadskärna med kulturhistoriskt rika byggnader och vacker arkitektur. Staden är idag kort efter Malmö, Svergies restaurangtätase stad. Utspridda i gränder, bland torg eller mellan gator och längs Öresund finner du alltid en god bit mat. Sveriges äldsta Gågata - Kullagatan, skär genom staden och erbjuder shoppingturer för de modemedvetna med stilsäkra modebutiker, juvelerare och inredningsbutiker. 

Den geografiska positioneringen är inte bara positiv sett till närliggande Öresund. Närheten till Danmark med både färjor till Helsingör och motorväg till Köpenhamn erbjuder en helt öppen kontinent intill och med ca 20 minuter till Helsingborgs flygplats är andra Nordiska städer inte heller långt bort. 

Välkommen till Helsingborg!

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Drottninggatan 48

Välj en tid för visning nedan

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Drottninggatan 48

Ulf Löwander
Fastighetsmäklare
070-629 79 59
Alexander Larsson
Fastighetsmäklare
073-595 57 72