Properzine Marketing HÄSTGÅRD OM 22 HA MED SJÖTOMT - 15 MINUTER FRÅN CENTRALA NORRKÖPING

Sjöberga Gård

Näkna

HÄSTGÅRD OM 22 HA MED SJÖTOMT - 15 MINUTER FRÅN CENTRALA NORRKÖPING

En knapp kvart från Norrköping ligger Sjöberga Gård, en privat och lummig hästgård med stall, hagar, skog och sjötomt. Omgivet av skog och natur ligger gårdens kärna lugnt och långt från grannar i slutet på grusvägen. Gårdsbilden är vacker med ladugårdsbyggnaden, hagarna och lövträden i förgrunden till det röda gårdshuset med vita knutar.

Bostadshuset genomgick 2015 en större till-och ombyggnad med stor hänsyn till ursprungshusets befintliga karaktär. Här finns 3-4 sovrum, öppna, sociala ytor och en genomgående känsla av husets lantliga kärna. Huset har också på senare rustats upp med ny vattenkälla (2014), nytt avlopp (2015), badrum (2015) och luftvärmepump (2021). El och ny elcentral från ca 2004. Runt om huset finns flera uteplatser med mycket goda förutsättningar för odling och trädgård. På baksidan finns en större utbyggd altan med grillplats, spabad och ett mindre poolhus med plats för loungemöbler eller att inreda till bastu.

På fastigheten finns också en större ladugårdsbyggnad med stall, loge och magasin. Stallet har ny inredning från 2020 och rymmer fyra boxar varav 3st hästboxar + 1 ponnybox. Här finns också sadelkammare med både varmvatten och tvättmaskin för grovtvätt samt förbindelse med lada för foder och strö. Från sadelkammaren kan du också ta spiraltrappan upp till den ovanliggande lägenheten med indraget vatten (2019), sällskapsytor och sovrum/förråd. Lägenheten är isolerad och uppvärmd med luftvärmepump som installerades 2019.

För hästarna finns på fastigheten fem hagar om totalt ca 5 HA. Hagarna har varierande storlek och egenskaper både för bete och lösdrift året runt. Nedanför stallet finns också en upplyst ridbana om ca 20 x 40 m med underlag av paddex.

Till fastigheten hör också en del av sjön Vekmangeln där egen brygga och badplats finns. Fiskerätt ingår i ägandet och sjön har trevlig utformning för en dagsutflykt med både bad, fiske och utforskning via kajak, SUP eller småbåt.

Marken består till största del produktiv skogsmark, ca 18,8 ha varav slutavverkningsbar yta är ca 7 ha vilket ger möjlighet till god direktavkastning redan första året. Läs mer under den bifogade skogsbruksplanen under fliken "Dokument".

Sjöberga Gård är på många sätt en idyllisk och levande gård med enorm potential både för hästhållning, skogsbruk och avstyckning eller nyproduktion. Med endast 10-15 minuter från centrala Norrköping och goda pendlingsmöjligheter via både E4 och Riksväg 56 har du möjlighet att bo lika praktiskt som lantligt, med alla tänkbara förutsättningar för en lantlig vardag i stadens närhet.

Varmt välkommen att höra av dig med intresse och boka din visning!

Fakta

Adress:
Sjöberga Gård
Område:
Näkna, Åby
Kommun:
Norrköping
Fastighetsbeteckning:
SJÖBERGA 1:3
Typ:
Gård
Ägandeform:
Gård - Friköpt
Byggnadstyp:
1 1/2 plansvilla
Byggnadsår:
1909 tillbyggt 2015
Vatten och avlopp:
Enskilt vatten året om/Enskilt avlopp.
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Luftvärmepump, kaminer samt elelement
Ventilation:
Mekanisk (endast frånluft)
Fasad:
Trä
Tak:
Betongpannor. Takbyte 2015.
Stomme:
Trä
Plåtarb.:
Lackerad plåt
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Krypgrund
Eldstad:
Braskamin & rörspis
TV- Internetutbud:
Fiber

Ytor

Tomtarea
229 769Kvm
Övrig mark
2Ha
Betesmark
1Ha
Åkermark
1Ha
Skogsimpediment
2Ha
Skogsmark
17Ha
Biarea
10Kvm
Boarea
150Kvm

Ekonomi

Driftkostnad

Beskrivning

Servitut

Officialservitut väg, Last
05-KVI-2006 - 1

Hall
Huvudentrén leder till utbyggnaden som uppfördes 2015. Här ligger ett klinkergolv och bra garderobsutrymmenför både ytterkläder och skor finns innanför dörren.

Allrum
Genom hallen kommer du till det stora allrummet fördelat på matsalsdel och plats för soffgrupp. Rummet har gedigen takhöjd och generöst ljusinsläpp från de stora fönstren med utsikt över gården. Mot baksidan finns utgång till uteplatsen med spabad och grillplats och i rummet finns en centrerad braskamin, två funktioner som ytterligare ökar mysfaktorn i rummet.

Kök
Köket är en del av husets ursprungliga del från 1910. Känslan finns kvar i plankgolvet, pärlsponten och de spröjsade fönstren, samtidigt som köket har moderniserats löpande med bland annat diskmaskin (2022) och kyl & frys (2016). Rummets hjärta består av den fungerande rörspisen som både värmer och bidrar till känslan.

Sovrum/TV-rum
På entréplan finns två sovrum samt det extra rummet att nyttja som kontor, tv-rum eller ett ytterligare sovrum om behov finns. Rummet är idag ett mindre sällskapsrum som pryds av den putsade kaminen med prydnadskassett.

Sovrum 1 & 2
Två likvärdiga sovrum ligger längs husets ena gavel. Plats finns för säng, skrivbord och förvaring och fönstren ger bra ljus och grön utsikt. Golvet är i laminat och väggarna är tapetserade och målade i grönt.

Tvättstuga
Groventrén intill tvättstugan är stilrent renoverad med stora bänkytor och elegant stengolv. Tvättmaskin, torktumlare och torkskåp finns tillsammans med genomgående bra förvaring och arbetsytor. 

Badrum
Det stora badrummet byggdes 2015 och har helkaklade ytor i grått och vitt. I badrummet finns både större bubbelbad, dusch och wc samt en stor kommod med dubbla handfat.

Allrum övre plan
På övervåningens i husets gamla del finns ett stort allrum som genom åren både nyttjats som sovrum, sällskapsrum och kontor.Här ligger det gamla brädgolvet kvar och längs kortväggen är den fina murstocken exponerad. Rummet ger möjlighet till bra förvaring där möjlighet finns att i ena kattvinden öppna upp och sätta in ytterligare en wc.

Sovrum övre plan
På övervåningen finns ett större sovrum med plankgolv och brädade väggar. Fönster med vy över gården och bra utrymme för förvaring.

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Sjöberga Gård

Välj en tid för visning nedan

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Sjöberga Gård

Ansvarig fastighetsmäklare

Oskar Skagervik
Fastighetsmäklare

Extra kontakt

Matz Ågehäll
Fastighetsmäklare