Såld NATIONALROMANTIK I SIN ALLRA VACKRASTE FORM

Södra Promenaden 7

Gamlastaden

NATIONALROMANTIK I SIN ALLRA VACKRASTE FORM

På den prestigefyllda Södra Promenaden utmärker sig en av Norrköpings mest storslagna och eleganta fastigheter – en imponerande Patriciervilla som sträcker sig på en totalarea om 440 kvadratmeter.

OBS: För att ta del av alla bilder, besiktningsdokument och mer information kring fastigheten är du välkommen att kontakta mäklaren.

Denna välbevarade paradvilla uppförd 1914 är i toppskick (där all interiör är av högsta klass, men även då i princip all el, tak, dränering, mekanisk ventilation och fasad är renoverade under de senaste 20 åren). Fastigheten lockar med sin historia, centrala läge och närhet till natursköna Åbackarna.

Beträd en värld av tidlös skönhet där klassiska detaljer smälter samman med moderna bekvämligheter. Den ljusa och luftiga interiören välkomnar dig till prunkande sällskapsrum, prydligt smyckade med eleganta stuckaturer och förtrollande takrosetter. På entréplanet öppnar sig en tambur till en än mer pampig hall med en vacker trappa som med sina detaljer är lika vacker som funktionell. I anslutning till hallen finns ett fullt utrustat och modernt kök, två sammanhängande salonger, ett ytterligare fullt utrustat kök (s.k. sommarkök) och en modern gäst-WC.

På övervåningen väntar tre generösa sovrum, ett mysigt och spatiöst allrum, ett duschrum ensuite "master bedroom" samt även en ytterligare gäst-WC – allt skapar en harmonisk oas för avkoppling och trivsel. I allrummet kan du också njuta av den varma atmosfären framför en magnifik öppen spis som skänker en känsla av hemtrevnad och välbefinnande. I "master bedroom" finns även en vacker och fungerande kakelugn.

Ner i källarplanet, som totalrenoverades mellan åren 2021-2023, öppnar sig en skattkammare av trevliga utrymmen – från en praktisk tvättstuga och vinrum till gott om förvaringsmöjligheter och en avkopplande relaxavdelning komplett med wc, dusch och bastu. I källarplanet finns även två rejäla sovrum, en stor klädkammare samt ett större pannrum/förråd.

Utanför väntar en trädgård med ett inbjudande uterum och ett uppfriskande bubbelbad, perfekt för avkoppling och socialt umgänge. Det nybyggda dubbelgaraget erbjuder gott om plats för fordon och verktyg. Intill garaget finns en laddstolpe från Garo.

Med en mycket imponerande och effektiv ventilationsanläggning och mekaniskt ventilerad golvkonstruktion i flertalet utrymmen uppnår fastigheten det fina betyget energiklass B – en garanti för både komfort och miljöhänsyn.

Visningar genomförs enbart privat och enligt önskemål.

Fakta

Adress:
Södra Promenaden 7
Område:
Gamlastaden, Norrköping
Kommun:
Norrköping
Fastighetsbeteckning:
TOPPEN 5
Typ:
Villa
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
Friliggande 2-plans villa med källare
Byggnadsår:
1914
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster:
2-glas kopplade, Isoler 3-glas (Källare)
Uppvärmning:
Fjärrvärme, Luft/luft VP
Ventilation:
Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning
Fasad:
Puts
Tak:
Betongpannor ovan papp och läkt. Undertak av råspont. Falsad bandplåt (Takkupa/frontespisar).
Stomme:
Murverk/Trä
Plåtarb.:
låt
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Källare, betong
Badrum:
3 st
Eldstad:
Öppen spis och kakelugn, bägge fungerande
Gästtoalett:
Ja

Ekonomi

Energideklaration

Driftkostnad

Beskrivning

Interiör

För att ta del av fler bilder, besiktningsdokument och mer information kring fastigheten är du välkommen att kontakta mäklaren.

Entréplan

Entréhall/Tambur
När du stiger in från stentrappan i entrén möts du av pampiga dubbeldörrar i ek, och innanför dem finns dubbla innerdörrar. Tamburen, med sitt generösa ljusinsläpp, ger ett värdigt första intryck av husets charm. Här finns gott om avhängningsytor i kapprummet. Väggarna är målade i en ljusgrå nyans och det grå stengolvet är både vackert och praktiskt.

Städskrubb
Städskrubben erbjuder goda förvaringsmöjligheter.

Gästwc
Gäst-WC:n har helkaklade golv och väggar i en grå kulör och är utrustad med handfat och WC. Den ligger direkt i anslutning till hallen.

Hall
Den rymliga hallen präglas av den majestätiska trappan i ek. Vid renoveringen framhävdes det vackra ektaket med synliga bjälkar. Grått stengolv och väggarna är målade i en ljusgrå kulör. Det finns dubbla garderober för förvaring.

Kök/Matplats
Köket har ett vackert parkettgolv och vitmålade väggar. Svarta träbänkskivor, vita luckor från Tibro, och vitt kakel över arbetsytor ger en elegant touch. Bakom spisen finns en vacker fondvägg av kakel med ett marockanskt mönster. Köket är utrustat med ugn, induktionshäll och fläkt från Smeg, integrerad tystgående diskmaskin från Bosch, kyl och frys från Electrolux samt mikro.

Matsal
Matsalens golv pryds av fiskbensparkett och väggarna är målade i en beige nyans. Rummet har vackra stuckaturer och takrosetter och ett fantastiskt ljusinsläpp från fönsterpartierna. Matsalen kan avskiljas från vardagsrummet med två tidstypiska skjutdörrar.

Vardagsrum
Vardagsrummet erbjuder generösa sociala ytor med stort ljusinsläpp och enastående takhöjd. Stuckaturer och takrosett bidrar till rummets karaktär. Golvet består av vacker fiskbenssparkett och väggarna är målade i en beige kulör.

Serveringsgång/inre hall
Här finns heltäckningsmatta på golvet och väggarna är vitmålade.

Inre kök/sommarkök
Huset har ett andra kök i anslutning till groventrén. Här finns bänkskivor i sten och köket är fullt maskinellt utrustat med kyl och frys från Bosch, diskmaskin från Siemens, kokplatta, fläkt, ugn och mikrovågsugn från Bosch. Parkettgolv och vitmålade väggar ger en ljus och trivsam atmosfär. Köksluckorna är i en naturvit kulör.

Övre plan

Övre plan nås med två trappor, en pigtrappa samt den stora trappan. Från den stora trappan nås allrummet.

Allrum
Allrummet erbjuder stora sociala ytor med en öppen spis som en central punkt. Golvet består av en vackert formaterad stavparkett och väggarna är vitmålade. Läckra detaljer inkluderar ett platsbyggt skafferi med mönstrade ekdörrar och ett porträtt av "Gull-Olle".

Sovrum 1/kontor
Ett rymligt hörnrum med gott om förvaringsmöjligheter i garderoberna. Väggarna är målade i en grå nyans och det finns en ljus heltäckningsmatta på golvet.

Sovrum 2
Det andra sovrummet har vackert bevarade platsbyggda garderober i en grön nyans. Rummet förgylls av en magnifik kakelugn och har gott om ljusinsläpp från fönsterpartierna som leder ut till husets balkong. I anslutning till sovrummet finns ett duschrum och balkong.

Balkong
Från master bedroom nås den trevliga balkongen i direkt söderläge. Balkongen rymmer bord och stolar.

Duschrum
I anslutning till master bedroom finns ett duschrum med vackert marockanskt klinker på golvet samt vitkaklade väggar, vägghängd wc samt badrumsskåp och komod i svart träutförande.

Från allrummet eller via pigtrappan nås hallen

Hall

I hallen har väggarna målats vita och det finns en grå heltäckningsmatta på golvet. Från hallen nås en wc samt ett sovrum/walk in closet. 

Wc
Wc:n är helkaklat med handfat i komod samt wc.

Sovrum/ Walk in Closet
En magnifik walk-in closet med väggar målade i en gråbeige nyans erbjuder gott om förvaringsutrymme. Rummet kan också användas som sovrum.

Källarplan

Hall
Väggarna är gråmålade och golvet täcks av en grå heltäckningsmatta. Från hallen leder en utgång till trädgården.

Vinkällare
En mysig vinkällare med heltäckningsmatta och väggar målade i en grå kulör. Här finns platsbyggda ställ för vinflaskorna.

Tvättstuga
Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin och torktumlare från Samsung, samt två torkskåp från Nimo. Golvet är helkaklat med ett mönstrat golv, väggarna är vitmålade och fina plåtarbeten pryder armaturen.

Sovrum 3
Ett trevligt sovrum med gott om ljusinsläpp från källarfönstret. Väggarna är gråmålade och golvet täcks av en grå heltäckningsmatta.

Sovrum 4
Det andra sovrummet på källarvåningen har också en rymlig klädkammare. Rummet har gott om ljusinsläpp från källarfönstret. Väggarna är gråmålade och golvet täcks av en grå heltäckningsmatta.

Duschrum/Relaxavdelning
Duschrummet är helkaklat med ett läckert grått kakel. Här finns en härlig bastu med ett rundat aggregat från tillverkaren Harvia. Dessutom är duschrummet helkaklat med grått kakel. Det finns också en wc-del med wc, spegelskåp och handfat i kommod från Vedum. Dessutom finns en handdukstork.

Förråd/Pannrum
Bakom relaxavdelningen finns detta utrymme med förvaringsmöjligheter, en extra tvättmaskin samt fastighetens fjärrvärmeväxlare.

Ventilationsrum/förråd
I detta rum finns husets "lungor" i form av en effektiv ventilationsanläggning. Rummet erbjuder även gott om förvaringsmöjligheter.

Tomt
På tomten finns ett dubbelgarage byggt år 2023. Intill garaget finns en laddstolpe från Garo. På tomten finns även ett inglasat uterum samt en härlig bubbelpool. På baksidan finns en fontän (ej fungerande). 

Vind
Från övre plan nås vinden, som erbjuder gott om förvaringsutrymme.

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 4 338 000 kr
Mark, totalt värde: 2 314 000 kr ().
Summavärde: 6 652 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1914
Värdeår: 1929

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Alexander Solmell
VD Sverige/Fastighetsmäklare

Extra kontakt

Albin Trygg
Fastighetsmäklare