Header image
Properties & Partners MYSIGT FRITIDSHUS I BARNVÄNLIGA SNÄCKEVARP!

Ladugårdsvägen 240

Gryt

MYSIGT FRITIDSHUS I BARNVÄNLIGA SNÄCKEVARP!

Välkommen till detta charmiga fritidshus i populära och skärgårdsnära Snäckevarp! Här erbjuds en perfekt kombination av lugn och aktivitet, idealiskt för familjen som vill njuta av både natur och roliga upplevelser. Här finns gott om aktiviteter för både stora och små, vilket gör det till den perfekta platsen för en familj att tillbringa sin fritid. Till exempel finns ett gemensamt poolområde med två pooler, bastu och tennisbana. Dessutom finns inom Snäckevarp goda möjligheter till bad från strand eller brygga. Allt på bekvämt gång- eller cykelavstånd.

Det mysiga fritidshuset är smart planerat för att maximera komfort och funktionalitet. Vardagsrummet som är ljust och inbjudande med stora ljusinsläpp mot söder är den naturliga samlingspunkten för hela familjen. Det finns också en eldstad för extra mys under den kallare delen av året. På altanen som delvis är belägen under tak, kan du koppla av med en bra bok, spela spel med familjen eller bara njuta av den vackra omgivningen. Köket är fullt utrustat och erbjuder gott om arbetsyta för att laga härliga måltider.

Totalt finns 3-4 sovrum att tillgå vilket ger gott om plats för hela familjen att sova gott efter en dag fylld med äventyr. Ett stort sovrum för föräldrarna och tre mindre med våningssängar för barn eller gäster. Totalt finns inte mindre än 8 bäddar. Här kan du vakna upp till ljudet av fågelkvitter och njuta av lugnet som omger huset. Slutligen finns både duschrum och en separat toalett.

Den lättskötta skogstomten ger dig möjligheten att njuta av naturen utan att behöva lägga för mycket tid på trädgårdsarbete. Här kan barnen leka fritt och utforska naturen medan du kopplar av på verandan eller förbereder grillen för en härlig sommarkväll.

Med en egen båtplats som medföljer fastigheten har du alltid nära till härliga båtturer och fiskemöjligheter. Gryts skärgård är känd för sina vackra vattenvägar och med en båtplats tillgänglig är det enkelt att ge sig ut på sjön för en dag av äventyr och återhämtning.

En av de stora fördelarna med detta fritidshus är möjligheten till snabbt övertagande. Det betyder att du kan börja njuta av ditt nya fritidsparadis redan denna säsong, utan att behöva vänta. Missa inte chansen att förvärva detta mysiga fritidshus där minnen skapas och drömmar blir verklighet!

Fakta

Adress:
Ladugårdsvägen 240
Område:
Gryt
Kommun:
Valdemarsvik
Fastighetsbeteckning:
SNÄCKEVARP 4:240
Typ:
Fritidshus
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
1 plans fritidshus
Byggnadsår:
1978
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Direkt el + Öppen spis
Ventilation:
Mekanisk (endast frånluft)
Fasad:
Trä
Tak:
Betongpannor
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Krypgrund
Grundmur:
Betonghålsten
Eldstad:
Öppen spis med insats
TV- Internetutbud:
Fiber finns vid vägen

Ytor

Boarea
62Kvm
Biarea
4Kvm
Tomtarea
1 706Kvm

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
559 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
436 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
995 000 kr
Bef. pantbrev:
1st om 24 120 kr
Taxeringsår:
2021
Värdeår:
1978
Taxeringskod:
220
Försäkring fullvärde:
Ja

Energideklaration

Behövs ej

Driftkostnad

Beräknad på 1 person
24 100 kr/år
2 150 kr/år
3 350 kr/år
2 361 kr/år
850 kr/år
32 811 kr/år
Enligt säljarens uppgifter då fastigheten endast använts sporadiskt under sommarhalvåret. Kostnad för hushållsel ingår i uppvärmningskostnaden. Renhållning avser sommartömning. Övrigt avser vägföreningsavgift. Fastighetsavgift tillkommer.
7 463 kr/år

Beskrivning

Interiör

Entré/Hall

Innanför ytterdörren finns plats för avhängning.

Gästtoalett

Ytskikten är av äldre modell. Utrustad med wc och handfat. I utrymmet finns ett vädringsfönster.

Allrum

Här finns gott om plats för umgänge. Både i soffan framför brasan eller vid den rymliga matplatsen. En öppen spis med insats bidrar till både uppvärmning och mys vintertid.

Kök

Både köksinredningen och arbetsbänken är av furu. Mellan arbetsbänk och överskåp är väggen kaklad. Vitvaror i form av . spis med spisfläkt, kyl/frys samt en diskmaskin. I köket finns ett skåp där vattnet kommer in. Där sitter även varmvattenberedaren. Vid matplatsen finns en utgång till altandäcket som delvis är beläget under tak.

Duschrum

Här är det våtrumsmatta på golv och vägg och det finns ett vädringsfönster. Bakom en avskiljande vägg har vi duschutrymmet. I övrigt finns ett handfat.

Sovrum

Här finns en platsbyggd våningssäng och två platsbyggda garderober. Fönstret vetter mot svala norr.

Sovrum

Även här finns en platsbyggd våningssäng och ett fönster som vetter mot norr. I rummet finns en platsbyggd garderob.

Sovrum

Detta är det största av sovrummen vilket tack vara söderläget är ljust och trevligt. Ovan sänggaveln finns ett platsbyggt väggskåp.

Altandäck

Detta vetter mot vägen och är delvis beläget under tak. Det sträcker sig förbi gästrummet och fram till entrén. Altanen nås från köket vilket gör det enkelt att umgås och njuta av måltider och sommaren i goda vänners lag.

Gästrum / Förråd

Detta utrymme är integrerat med huvudbyggnaden och har egen ingång utifrån. Här finns en platsbyggd våningssäng samt lucka till vinden.

Krypgrund

Från ena gaveln finns dörren som leder in till krypgrunden. Det ena facket har nästan ståhöjd och används för förvaring. Till exempel finns snickarbänk och diverse trädgårdsredskap. Längre in ett kallförråd och ingång till det andra facket av krypgrunden.

Allmänt

I stugan är det genomgående trägolv samt träpanel i taken.

Huset ligger högt på den kuperade tomten som huvudsakligen är av karaktären lättskött skogstomt.

Båtplats finns att överta.

Möjlighet till snabbt tillträde för dig som vill passa på att njuta av livet med fritidshus så snart som möjligt.

Snäckevarp

I och omkring populära Snäckevarp finns en mängd aktiviteter för båda stora och små. I själva Snäckevarp finns bland annat en stor välskött badplats inne i Fyrfjärden samt ett trevligt poolområde med tennisbana och fotbollsplan. I en lada finns bastu, omklädningsrum och en gemensamhetslokal. För dig som uppskattar långpromenader finns trevliga promenadstråk. Bland annat till de båda båthamnarna med y-bommar och en praktisk ristipp.

På närliggande Eköns camping med sina fina klippbad finns också en trevlig restaurang och en enklare liten butik. På campingen kan man även spela minigolf och hyra kajaker.

För dig som gillar långgolf erbjuder Waldemarsviks golfklubb en lite enklare 9-håls pay & play-bana. Banan har dubbla teer så man inte behöver gå exakt samma slinga två gånger för att spela 18 hål.

Vidare har vi Fyrudden som ligger endast ca 3 km bort där det finns ett lite större utbud och en trevlig gästhamn. Även i Fyrudden finns en restaurang samt även en mataffär som sommartid har öppet så gott som varje dag. Affären har generösa öppettider även vintertid. Från Fyrudden kan man ta någon av turbåtarna ut i skärgården. Möjlighet finns även att resa med Östgötatrafiken till någon av alla fina öar som den trafikerar. Väl tillbaka kan man gärna sitta ner på kajen med en god glass från glassbaren.

På Gryts varv vilket nås med såväl bil som båt finns både övernattning och restaurang med trevligt utbud att tillgå. I närheten finns även den mysiga Kärlekens trädgård.

Läs gärna mer via följande länkar:

Snäckevarp: https://www.snackevarp.se/

Grytportalen: https://www.gryt.se/

Fyrudden: https://www.fyrudden.se/

Affären i Fyrudden: https://www.handlarn.se/butiker/fyrudden/

Gryts varv: https://www.grytsvarvrestauranghotel.se/

Kärlekens trädgård: http://www.lilla-vik.se/

Visit Östergötland / Gryt: https://www.visitostergotland.se/inspireras/ostgotaskargarden/

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Ladugårdsvägen 240

Välj en tid för visning nedan

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Ladugårdsvägen 240

Ansvarig fastighetsmäklare

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare

Extra kontakt

Hans Larsson
Kontorschef