Properties & Partners VÄLRENOVERAD TORPIDYLL I GEMYTLIGA SANDEN!

Sanden Strandvägen 2

Sanden

VÄLRENOVERAD TORPIDYLL I GEMYTLIGA SANDEN!

Detta vackra torp om 2 rok samt sovloft i idylliska Sanden erbjuder en perfekt kombination av historisk charm och modern bekvämlighet. Det är den perfekta platsen för dig som söker ett enkelt och avkopplande skärgårdsliv med nära och kära.

Torpet har varsamt renoverats för att behålla sin historiska charm samtidigt som det erbjuder alla moderna bekvämligheter du behöver. De ljusa och luftiga rummen ger en varm och inbjudande atmosfär i en kombination av gammaldags detaljer med stilrena uppdateringar i en harmonisk blandning.

En av bostadens höjdpunkter är det stora altandäcket, idealiskt för sociala sammankomster. Här kan du njuta av sommarens grillkvällar, fika med vänner eller bara koppla av i solen med en god bok. Altandäcket erbjuder gott om plats för både matplats och loungemöbel, vilket gör det till en naturlig samlingspunkt för alla tillfällen. Det finns även ett enklare utekök att tillgå.

Anrika och barnvänliga Sanden erbjuder dessutom något för alla. Till exempel en badplats för svalkande dopp och en lekplats för barnen. För den aktiva finns en tennisbana och härliga naturstigar för långa promenader. På bekvämt avstånd finner du även närbutik och skärgårdsbåtar som erbjuder turer i den vackra skärgården. Här har du allt du behöver för att njuta av ett bekvämt och aktivt liv i en naturskön miljö. Varför inte ta cykeln till någon av de närliggande skärgårdsrestaurangerna eller båthamnarna vilka ofta även erbjuder kajakutfärder och andra aktiviteter.

Med en egen båtplats tar du dig också lätt ut i vackra Sankt Annas skärgård. Njut av en dag på sjön, utforska de vackra öarna och den karaktäristiska skärgårsdnaturen eller kanske prova fiskelyckan. Skärgårdens skönhet och lugn ligger bara ett stenkast bort.

Med detta fritidsboende i Sanden skapar du minnen för livet med familj och vänner medan ni njuter av naturens skönhet och upplever allt det bästa som skärgården har att erbjuda. Välkommen hem till ditt eget skärgårdsparadis!

Fakta

Adress:
Sanden Strandvägen 2
Område:
Sanden, Sankt Anna
Kommun:
Söderköping
Fastighetsbeteckning:
GRÄNSÖ 2:56
Typ:
Fritidshus
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
2 1/2 plans fritidshus
Byggnadsår:
1909 (Byggt troligen på 1850-talet)
Vatten och avlopp:
Enskilt vatten året om från områdesgemensamt vattenverk/Kommunalt avlopp.
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Direktverkande el, luft/luft-värmepump samt kakelugn
Ventilation:
Självdrag
Fasad:
Stående träpanel
Tak:
Tegel
Stomme:
Timmer / Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Torpargrund/Delvis källare
Grundmur:
Stenfot
Eldstad:
Kakelugn
TV- Internetutbud:
Fiber finns installerat

Ytor

Boarea
49Kvm
Biarea
45Kvm
Tomtarea
453Kvm

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
657 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
646 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
1 303 000 kr
Bef. pantbrev:
3st om 600 000 kr
Taxeringsår:
2021
Värdeår:
1929
Taxeringskod:
220
Försäkring fullvärde:
Ja

Energideklaration

Behövs ej

Driftkostnad

Beräknad på 3 personer
7 568 kr/år
5 867 kr/år
535 kr/år
434 kr/år
1 730 kr/år
2 400 kr/år
1 000 kr/år
19 534 kr/år
Enligt säljarens uppgifter. Kostnad för hushållsel ingår i uppvärmningskostnaden. Övrigt avser båtplats. Fastighetsavgift tillkommer.
9 525 kr/år

Beskrivning

Interiör

På två sidor av detta välbevarade och välrenoverade torp omges byggnaden av ett stort härligt trädäck med plats för många att umgås. På däcket finns ett enklare utekök och gott om plats för trädgårdsmöbler som kommer väl till pass för sköna grillkvällar och trevlig samvaro.

Entré sker via en fin gammal pardörr in till farstun som har plats för avhängning. Från farstun finns två dörrar in till bostaden. Den ena leder in till köket och den andra till det charmiga sovrummet.

Kök

Här är det gamla trägolvet bevarat och det finns dörr bakom vilken trappan till det övre planet är belägen. Köksinredningen är av gedigen ek liksom även arbetsbänken i vilken det finns en nedsänkt ho. Ovan arbetsbänken sten som stänkskydd på väggen. Den maskinella utrustningen består av en induktionshäll, inbyggnadsugn, en mindre kyl/frys samt en mikrovågsugn infälld i väggen. 

Sovrum

Även i sovrummet är det gamla trägolvet bevarat och det finns en fungerande kakelugn. I och med hörnläget har rummet ljusinsläpp i två väderstreck. I sovrummet finns en dubbelgarderob samt ett skåp för linne.

Liten inre hall

Här finns trappan ner till källaren.

Allrum / Sovrum

Detta är tillbyggt någon gång och inhyste från början Sandahls köttbutik. På golvet är det laminat och det är här inne luft/luft-värmepumpen återfinns. Från allrummet finns en dörr som leder ut till trädgården som på sin tid utgjorde entrédörren till köttbutiken.

Duschrum

Även detta har tillkommit på senare tid och nås via en praktiskt och platsbesparande skjutdörr från den inre hallen. Duschrummet har våtrumsmatta på golv och vägg och är utrustat med ett handfat med spegelskåp, ett högskåp på vägg och en duschkabin. I utrymmet finns en fuktstyrd mekanisk fläkt och ett vädringsfönster. Toaletten har ett separat utrymme där det också är våtrumsmatta på golvet. På väggen finns ett litet skåp.

ÖVRE PLAN

En smal trappa leder från köket upp till en öppen yta med snedtak och bjälkar. Det finns ljusinsläpp på vardera gaveln och gott om plats för förvaring. Här uppe finns även plats för två sängar för gäster eller tonåringen.

KÄLLARE

Denna nås som sagt via den lilla inre hallen och är fördelad på två utrymmen. I ett av dessa kommer vattnet in och det är också i källaren som husets varmvattenberedare är placerad. Källaren är även åtkomlig utifrån trädgården.

Allmänt

Den häckomgärdade tomten är liten och lättskött och består till största delen av lekvänlig gräsmatta. Utöver gräs finns en del perenna blommor, buskar och även några fruktträd. 

Det mesta i och på huset inklusive eldragningarna är renoverat på senare tid. Duschrummet är till exempel från 2023.

Från fastigheten är det ca 200 m ner till vattnet och den gemensamma båtbryggan. Till denna fastighet hör båtplats nr 15. 

Brygganläggning och gemensamma grönområden

I pittoreska och skärgårdstypiska Sanden finns en gemensam brygganläggning med 20 bomplatser för mindre båt (max ca 7m). Till varje i gemensamhetsanläggningen ingående fastighet tillhör en egen båtplats. Kostnaden är för närvarande 1 000 kr/år vilken oavkortat går till eventuellt nödvändiga förbättringar och renoveringar av anläggningen. I anslutning till brygganläggningen finns en vedeldad bastu för vilken det finns en separat bastuförening.

I närområdet finns gott om strövområden för långa sköna promenader. Det finns även en lekplats, en tennisbana och en gemensam grillplats.

Området har en gemensam städdag på våren. Sommartid fördelas gräsklippningen av grönytorna kring stranden och bryggan på de 20 ingående fastigheterna. Årligen är det fyra fastigheter som ansvarar och så rullar det på vilket innebär att varje fastighet kommer att ha ett delansvar vart femte sommar.

Sankt Anna

Vackra Sankt Annas skärgård ligger bara ca 50 minuter från Norrköping och 30 minuter från Söderköping. Omgivningarna präglas av skärgårdsnatur och det finns flera naturreservat. På flera ställen finns populära och välbesökta restauranger, lanthandlar och möjligheter till rekreation och aktiviteter. Till exempel finns vid Uvmarö Hamn skärgårdsrestaurangen Magasinet Sankt Anna som har fullständiga rättigheter, café och gårdsbutik med produkter från lokala producenter. I Tyrislöt finns ett större utbud och även bland annat båthamn och turbåtar via Skärgårdslinjen. Där finns även camping, en mindre affär och restaurang samt skärgårdsmuseum. I Skärgårdsbyn i Mon finns bland annat restaurang, badplats, padelbana, lanthandel och även kanotuthyrning.

Mer information om närområdet finns bland annat på www.skargardsbyn.se och på Sankt Anna Portalen.

Säljaren berättar

Några dagar innan visning så besökte vi Sanden för första gången, vi gick förbi huset ner mot havet och gamla hamnen. Då fick vi uppleva den fantastiska skärgårdsmiljön och dessa gamla byggnader - alla med olika tomter, träd och blommor. Vi vandrade runt i stora delar av Sanden och vi var övertygade att här vill vi ha ett sommarhus. Vi fick förmånen att köpa detta Båtmanstorp med tillhörande bryggplats och såg fram att få vara en del av Sanden. Vi har levt ihop med våra barn på en plats som var underbar för barn att växa upp i med möjlighet till flera olika badplatser. Vi har besökt alla matställen under åren både på Norra finnö och ute på olika öar som man når med båt. Vi är glada att vi fått förvalta detta hus och lära känna många människor som bor och lever i Sanden och Norra finnö.   Lennart Gill Cecilia o Marcus

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning SÖDERKÖPING GRÄNSÖ GA:4. AVSER BRYGGA MED S K Y-BOMMAR OCH OMRÅDE FÖR SMÅBÅTSHAMN OCH BÅTUPPLÄGGNING

Gemensamhetsanläggning SÖDERKÖPING GRÄNSÖ GA:1. Avser väg

Servitut

Ledningsrätt vatten och avlopp, Last
0582-2018/30 - 1, 2019-04-01

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Sanden Strandvägen 2

Välj en tid för visning nedan
:
2024-07-08
:
:
2024-07-06
:
:

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Sanden Strandvägen 2

Ansvarig fastighetsmäklare

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare

Extra kontakt

Hans Larsson
Kontorschef