Header image
Properties & Partners ENSKILT LÄGE OCH VIDA VYER MED INSPIRATION FRÅN NORRLÄNDSKA TIMMERGÅRDAR
Dolda fel-försäkrat
Besiktigat

Stora Järnvalla 3

ENSKILT LÄGE OCH VIDA VYER MED INSPIRATION FRÅN NORRLÄNDSKA TIMMERGÅRDAR

På en kort avstickare från väg 209 ligger grusvägen som tar dig till Stora Järnvalla. Med hagar och ängar på varsin sida, med skogen i bakgrunden och inramat av gärdesgården ligger det lantligt idylliska huset inspirerad av norrländska timmergårdar. På den stora tomten finns utöver huvudbyggnaden även ett dubbelgarage, vedbod, verkstad och plats för flera bilar både på gården och under tak. Huset i suterräng karaktäriseras av köket och vardagsrummet i öppen planlösning med tak upp till nock. Gavelläget har stora fönsterpartier vägg till vägg, braskamin och en stor balkong med svårslagen utsikt. Här bor du lantligt och med ett närvarande lugn bara 5 minuter från Östra Husby och 25 minuter från Norrköping. Du har dessutom nära till Mauritzberg, Arkösund och färjan som tar dig vidare till Stockholm. Området är omgivet av öppna landskap och även rikt på vilt. På många sätt en sällsynt pärla på den Östgötska landsbygden.

Fakta

Adress:
Stora Järnvalla 3
Kommun:
Norrköping
Fastighetsbeteckning:
JÄRNVALLA 2:3
Typ:
Villa
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
Soutteränghus
Byggnadsår:
1999
Vatten och avlopp:
Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp.
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Luft/vatten
Fasad:
Timrad
Tak:
Betongpannor
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Betongplatta
Grundmur:
Betong
Badrum:
2 st
Eldstad:
Braskamin
TV- Internetutbud:
Fiber

Ekonomi

Energideklaration

Beskrivning

Hall
Från entréverandan tar du dig in till husets övre plan. Innanför dörren har du utöver trappan, ingång till det stora sovrummet, badrummet och allrummet där de stora fönsterpartierna syns redan från ingången.

Allrum
Husets stora allrum är något utöver det vanliga. Beläget längs hela gaveln, öppet upp till nock och stora fönsterpartier med ohindrad vy över skogen och hagarna ger rummet en spektakulär rymd och ljusinsläpp. Rummet är även utrustat med braskamin och exponerade takbjälkar som ytterligare förhöjer känslan i rummet. Här finns även utgången till den stora balkongen med utsikten som inte kan beskrivas som annat än en lantlig dröm.

Kök
Köket är i robust original sedan 1999. Behåll de kvalitativa materialvalen och ge de nytt liv med lite färg eller behåll precis som det är. Stora fönster ger köket ett trivsamt ljusinsläpp och plats finns för ett större matbord eller en köksö för den som önskar ytterligare ytor. Köket ät utrustat med kyl och frys, diskmaskin, ugn och micro i ståhöjd och spishällen praktiskt i hörnet.

Sovrum
På övervåningen finns husets stora sovrum. Med gott om plats och morgonsol har sovrummet goda förutsättningar. Idag består ytskikten av plastmatta och tapetserade väggar.

Badrum
Badrummet på övre plan är utrustat med både badkar och dusch. Goda ytor, plats för wc och större kommod finns i rummet med våtrumsmatta och kaklade väggar.

Nedre hall
Nedanför trappan ligger den nedre hallen med bland annat grovingång och goda förrådsutrymmen. Längst bort i hallen finns ett extrautrymme som lämpar sig perfekt för hemmakontoret. Intill grovingången finns även skafferiet för sval förvaring av skafferivaror, hushållsvaror och dryck.

Sovrum nedre plan
Med egen utgång till uteplatsen finns det nedre planets sovrum. Rummet är väl utformat för att få plats med säng och garderober och önskas nya ytskikt kan detta göras utan större ingrepp. I rummet ligger en plastmatta på golvet och väggarna är tapetserade. Utanför dörren ligger trallen med privat vy över gärdesgården.

Finrummet
Parkettgolv, vacker tapet och eleganta fönsterpartier. Rummet som nyttjats som finrum kan antingen fortsätta förvaltas som sällskapsrum eller göras om till sovrum. Planlösningen är välplanerad för att även kunna dela av till två sovrum då nya dörrar enkelt kan sättas in och en ny vägg monteras mellan rummets fönster.

Tvättstuga
På nedre plan finns husets tvättstuga. Värmepumpen, tvättmaskinen och torktumlaren finns på plats och här finns även ytterligare ett förråd. Väl anpassad för större förvaring eller för vapenskåpet för den jaktintresserade.

WC
Gäst-wc:n är inredd i grått och vitt med vägghängd wc, handfat och spegelskåp. 

Dubbelgarage
Garaget med dubbla portar har plats för en bil, trädgårdsmaskiner och verktyg. Önskar du få plats för två bilar går det enkelt att lösa genom att ta bort en av garagets innerväggar.

Verkstad
Även i verkstaden finns plats för flera fordon. Idag rymmer huset en verkstad och garageplats för fyrhjulingen. Ytterligare avställningsplatser finns på byggnadens baksida.

Boden
Längre upp på fastigheten ligger vedboden med förråd. Fortsätt nyttja huset som det är eller gör om det till hönshus intill skogsbrynet.

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Stora Järnvalla 3

Välj en tid för visning nedan

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Stora Järnvalla 3

Ansvarig fastighetsmäklare

Oskar Skagervik
Fastighetsmäklare