Ålidhem - Umeå


Kemigränd 15


Såld

Kemigränd 15

Ålidhem

Stor 4a nära universitetet

Varmt välkomna till denna rymliga lägenhet om 4-rok. Här ges möjlighet att förvärva en renoverad och genomtänkt lägenhet. Bostaden håller god standard genomgående med bl.a enhetliga parkettgolv och nymålade ytskikt. Dubbla badrum varav ett med massagebadkar. Uppdaterat kök med nylackerade luckor och ny bänkskiva. Rymliga rum samt separat matplats och tilltaget vardagsrum. Mysig balkong med inglasning. Ja, en komplett lägenhet för den kräsne. Här bor man i en stor och välskött förening med låg avgift. I bostadens omgivning finns bl.a handelsområde innehållande mataffärer och restauranger mm. Goda bussförbindelser till NUS samt centrum. Skolor, förskolor samt bibliotek finns med fördel inom behagliga avstånd.

Fakta

Adress:
Kemigränd 15
Område:
Ålidhem, Umeå
Kommun:
Umeå
Församling:
Ålidhem
Lägenhetsnummer:
90  /  1202
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
0.5044%
Andelstal avgift:
0.50193%
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Byggnadsår:
1969
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Bergvärme
Ventilation:
Mekanisk m. värmeåtervinning
Badrum:
2 st
Balkong:
Inglasad balkong
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Sappa / Riksnät
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Kabel-TV, Internet
Ej inkluderat i avgift:
El
Hiss:
Nej
Gästtoalett:
Nej
Allmänt skick:
Gott

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
476 kr
Överlåtelseavgift:
1190
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
34.15%
Känd avgiftsförändring:
Nej

Energideklaration

Utförd
2020-02-21
C
84 kWh/m²/år

Förening

RB Brf Kemisten
794000-1915
Ja

Om förening

Föreningen består av 235 bostadsrätter i flerfamiljshus med trivsamma lägenheter från stora ettor till väl tilltagna femrummare.

Ekonomi:
Föreningen har i grunden en mycket god ekonomi vilket ger en långsiktigt god boendeekonomi. Status beskrivs i sin helhet i föreningsrapporter.

Styrelse, förvaltare, ekonom och fastighetsskötare jobbar hårt för att inom de ekonomiska ramar vi har klara av skötsel, drift och underhåll.

Förändringar i beskattning av de tillgångar föreningen har kan vi inte påverka.

2016 slutfördes ett projekt där föreningen ersatt fjärrvärme med bergvärme. Gjorda beräkningar pekar på kraftiga besparingar för uppvärmning och varmvatten.

Gästrum:
I suterrängplan på Kemigränd 16 finns det fyra övernattningsrum. Entré och utrymmen är inte handikappanpassade. Alla rum är dubbelrum. Rum 3 och 4 är en dubblett med gemensam entré. Samtliga rum har tillgång till WC och dusch i korridoren.
Kl 12.00 till 12.00 följande dag – hyra 100 kr per rum och natt.

Förråd:
Utöver de förråd om hör till lägenheterna har vi ställt i ordning nästan 80 extra förråd som i mån av tillgång kan hyras. Storleken är ungefär som de förråd som hör till lägenheterna. Avgiften är 35-80 kr. per månad beroende på storlek.

För med information: https://www.kemisten.nu/

Beskrivning

Område

Det är c:a 3 km till Umeå centrum. Flera busslinjer med god turtäthet tar oss dit och vidare till andra stadsdelar.

Det är en 20 minuters promenad till järnvägsstationen Umeå Östra.

Umeå Airport når vi på 10 till 30 minuter med cykel, bil, buss eller till fots.

Miljövänliga människor föredrar att till fots eller med cykel på 5-25 minuter komma till ett stort lokalt närcentrum, ett större handelsområde, centrala Umeå och rekreationsanläggningar.

Rumsbeskrivning

Hall

Stor och rymlig hall med gott om plats för avhängning och hallmöbel. 

Kök

Välplanerat och fullt utrustat kök med gott om förvaringsmöjlighet. Köket har smakfullt uppdaterats med nya bänkskivor, nyligt lackerade köksluckor och fräscha vitvaror. 

Matsal

Matplatsen skiljs från köket vilket ger en behaglig känsla, med en central placering i lägenheten och med trevligt ljusinsläpp från fönsterpartierna. I direkt anslutning från matplatsen ligger utgången till den inglasade balkongen.  

Inglasad balkong

Mycket trevlig balkong med skyddat läge i söder. Nymålade ytskikt och nyligt monterade, öppningsbara glaspartier. 
Här garanteras mysiga stunder från tidig vår till sen höst. 

Vardagsrum

Rymligt vardagsrum med plats för stor soffa. Rummet kan också med enkelhet inrymma ett större matsalsbord. Det stora fönsterpartiet ger även mycket ljusinsläpp. 

Sovrum 1 - master

Vita väggar med en blå fondvägg. Rymmer en fullstor säng med goda möjligheter till plats för ytterligare inredning. Rymlig garderob med skjutdörrar från 2019 och gott om förvaringsmöjlighet.

Sovrum 2

Perfekta sovrummet för ett av barnen i familjen. Eller varför inte som hemmakontor? Inga barn inga bekymmer, varför inte ställa in ett löpband?

Sovrum 3

Rummet för en till i familjen. Här kan man använda rummet till vänner och familj på besök. 

Badrum 1

Trevligt badrum med bubbelbadkar för dig som gillar att ta ett varmt bad efter en lång arbetsdag. Tvättmaskin finns även i badrummet. Härligt ljusinsläpp via badrumsfönster. Badrummet renoverades 2014.

Badrum 2

Gråa ytskikt. Mörk våtrumsmatta på golv och ljusare våtrumsmatta på vägg. Ny kommod med lådförvaring samt spegelskåp med bakomliggande förvaring. Här finns duschhörna som alternativ till bubbelbadet.

Dokument

Planritning

Hassan Atrakchi
Kontorsägare / Fastighetsmäklare
073-848 38 04