Sandåkern - Umeå


Sandåkersgatan 1


Såld

Sandåkersgatan 1

Sandåkern

Trevlig 3a högst upp i huset!

Varmt välkomna till denna fantastiska lägenhet, belägen högst upp i huset och med trevlig inglasad balkong i söderläge. Ljus och öppen planlösning med enhetliga golv samt fina ytskikt. Här bor du i trevligt område med härliga promenadstråk och närhet till Strandpromenaden som så väl affärer och city. Goda bussförbindelser till universitet samt centrum. Fin grönyta med bland annat lekpark och grillplats på gården.

Fakta

Adress:
Sandåkersgatan 1
Område:
Sandåkern, Umeå
Kommun:
Umeå
Församling:
Umeå landsförs.
Lägenhetsnummer:
D34S  /  1304
Typ:
Lägenhet
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
1.39000%
Andelstal avgift:
1.39%
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Byggnadsår:
2016
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Mekanisk till- och frånluft
Badrum:
1 st
Balkong:
Inglasad balkong
Förråd:
Källarförråd
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Kabel-TV, Internet
Ej inkluderat i avgift:
El
Hiss:
Ja
Allmänt skick:
Som nytt

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
476 kr
Överlåtelseavgift:
1190
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
34.15%
Känd avgiftsförändring:
Nej

Energideklaration

Utförd
2018-09-08
B
84 kWh/m²/år

Driftkostnad

3 000 kr/år
3 000 kr/år

Förening

BRF BoKlok Sandåkern i Umeå
769629-1496
Ja

Förening och omgivning

Bostadsrättsföreningen Boklok Sandåkern finner du i det nybyggda området Sandåkern i Umeå. Här hittar du 78 smarta och välplanerade bostadsrätter, byggda med hållbarhet i åtanke på Sandåkersgatan 1, 3, 5, 7 och 9. Föreningens lägenheter uppfördes i två etapper som stod klara för inflyttning i maj resp. september 2016.

Ungefär 1,5 km från centrumkärnan ligger Sandåkern som tidigare var en idrottsplats men har nu blivit ett vackert bostadsområde som fortfarande växer och utvecklas. Härifrån når du hela Umeå på välplanerade cykel- och gångvägar. På ca 5 minuter på cykel når du city, restauranger, kultur och shopping. Väljer du istället en 2 minuters omväg till fots får du en härlig promenad längst med älven hela vägen in till centrumkärnan. Busslinjerna är vältrafikerade och du har busshållplatser på ca 1-3 minuters gångavstånd (även direktbuss till NUS/universitetet).

Föredrar du naturen kan du som sagt promenera längst älven in till "stan". Vill du ha än mer av naturen kan du istället välja att ta älvspromenaden västerut - populärt för såväl gångare som löpare. Här passerar du åkrar, hästhagar och fågelskådningsplatser, en restaurang bland lummiga äppelträd och vackra grillplatser längst älven (såväl sommar som vinter). Utöver detta har Sandåkern närhet till grönområden, elljusspår och vandringsleder som bjuder på friluftsaktiviteter året om. Runt knuten hittar du också Nolias mässområde med utomhusytor och idrottshallar för allt från friidrott, fotboll, tennis till curling. I anslutning till Noliaområdet hittar du även Hedlunda minigolfbana.

Kring Sandåkern finns flertal förskolor, skolor och lekplatser på gångavstånd. Förutom föreningens egna innergård med sandlådor, lekhus m.m. finns flertal lekplatser för de yngsta. 5 minuters promenad bort finner du tex. Hedlundadungen - en aktivitets- och upplevelsepark som framförallt lockar barnfamiljer men erbjuder allt från äventyrslek för barnen till utomhusgym för gammal som ung. Lekparken med sitt äventyrsfokus och fontän invigdes sommaren 2016.

I närområdet hittar du såväl större som mindre livsmedelsbutiker. På 5 minuter med bil når du storhandling och apotek på ICA Kvantum eller middagshandlingen på flertal ICA och Coop med några minuters gångavstånd.

Vårdcentral och folktandvård når du på ca 5 minuter med bil eller 10-15 minuters promenad.

Beskrivning

Rumsbeskrivning

Hall
Välkomnande hall med plats för avhängning samt garderob för förvaring och direkt till höger finner vi ett förråd för praktisk förvaring. 

Kök
Välutrustat kök med tilltagna beredningsytor samt gott om förvaring i skåp. Här finns inbyggnadsugn, häll, diskmaskin och kombinerad kyl/frys. Vita köksluckor samt bänkskiva i ek flyter väl ihop med lägenhetens golv och ytskikt. Trevligt fönster ovan köksbänk ger ett behagligt ljusgenomsläpp rakt igenom bostaden. Gott om plats för matbord samt sidoskåp alternativt vitrinskåp. 

Vardagsrum
I öppen planlösning med kök finns här gott om plats för stort möblemang i en trevlig planlösning som skapar stora sociala ytor. Härifrån når man både sovrummen samt den stora inglasade balkongen. 

Sovrum 1
Trevligt sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring i form av fyra garderober.

Sovrum 2 
Perfekt barnrum alternativt hemmakontor eller gästrum. Rummet är försätt med garderober för praktisk förvaring. 

Balkong
Påkostad balkong i söderläge med inglasning. Golvet är belagt med golvvärme och heltäckningsmatta. Taket beklätt med träpanel och infällda spotlights. Alla glas är försedda med plissegardiner. Mycket trevlig balkong som garanterat förlänger balkong-säsongen.

WC
Stort badrum utrustat med tvättmaskin och torktumlare. Duschhörna med glasdörrar. Väggspegel med tvättställ och utdragbara lådor undertill. Vitt kakel på väggarna och grå matta på golvet. 

 

Dokument

Planritning

Hassan Atrakchi
Kontorsägare / Fastighetsmäklare
073-8483804